Egészséges reggeli: 7 tipp, ami olcsóbb, mint egy latte

2022.augusztus.14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Igen, a drága turmixok, shakek, mutatós kávék finomak, sőt egészségesek is lehetnek, nem mellesleg kitűnő napindítók. Az igazság azonban az, hogy amíg nem fogadsz meg néhány piszkosul olcsón megvalósítható tippet az egészséged érdekében, csak a felét fogja beteljesíteni a kívánt hatás. Tudatos költségvetéssel egészségesen élni nemcsak lehetséges, hanem roppant egyszerű is! Soha nem lesz olyan szuper találmány például egy kávézóban sem, ami például túlteljesítene a frissen facsart citromon a reggeli teádba.

De milyen olcsó tippeket érdemes valóban megfogadnod az egészségesebb reggelekért és életért?

1. Lúgosíts almaecettel

Egy üveg almaecet bármikor lehet a költséghatékony egészségtudatosság legjobb barátja. Nemcsak könnyen tárolható, hanem egyszerűen kezelhető is, hiszen mindössze annyi dolgod van vele, hogy néhány cseppet önts belőle egy pohár vízbe és idd meg. Lúgosítja a tested, beindítja az emésztésed és segít egyensúlyban tartani a testsúlyodat.

2. Fuss a szabadban

Kell ezt magyarázni? A friss levegő önmagában felfrissít és éberré tesz, a mozgás pedig endorfinokat szabadít fel a testedben, aminek köszönhetően szintén energiával teli leszel. Két legyet csapsz le egyszerre: vigyázol az egészségedre és még egy filléredbe sem kerül az egész.

3. Egyél több babot és lencsét

Sok étel van, amit úgy tartanak számon, hogy hozzásegíthet a hosszú és egészséges élethez. Ilyen a bab és a lencse is. Könnyen felhasználhatóak, elkészíthetőek, sok receptet találsz hozzájuk az interneten, és nemcsak gyorsan el tudod őket készíteni, de könnyen meg is fizethetőek.

4. Vegyél több mély lélegzetet

Így van, csak lélegezz! És ez határozottan nem vicc. A mély lélegzetvételek gyakorlása az egyik leginkább alulértékelt egészségügyi gyakorlat a világon, pedig hasznosabb, mint hinnéd. Segíti az egészséges szinergiát a test szinte minden pontja között, beleértve az elmédet és az érzéseidet is. Kezdj néhány egyszerű, az internetről elsajátítható gyakorlattal és egészen biztos, hogy hamar észre fogod venni a pozitív változásokat a mindennapjaidban, például a stressz miatti nyomás csökkenését is.

5. Élvezd a napsütést

A Nap olyan, mint egy égi gyógyszer. Elegendő akár már napi néhány perc is, és elképesztő dolgokat képes tenni a testeddel és a lelkeddel. Nemcsak az immunrendszeredre van pozitív hatással, de a rossz hangulatot is képes megszűntetni. A D-vitamin prohormon, ami azt jelenti, hogy hormonszerű hatásokkal bír a testre, segíti a sejtek megfelelő kommunikációját és hatékony működését. Mivel sokan az idejük többségét zárt térben töltik, igazi felüdülés lehet minden nap néhány perc a reggeli napsütésben.

6. Egy kis citromos víz sosem árt

Az egyik legegyszerűbb dolog, amit megtehetsz az egészségedért, hogy mindig ügyelsz arra, hogy elegendő folyadékot vigyél be a szervezetedbe. Ha nem szereted a sima csapi vizet vagy ásványvizet, dobd fel egy kis frissen facsart citromlével. Ha esetleg diétázol és figyelsz a bevitt ételmennyiségekre is, külön pozitívum, hogy a citromos víz csökkenti az éhségérzetet és megkönnyíti az emésztést is.

Mégis mit tett a technika a szerelmi életünkkel?

Mégis mit tett a technika a szerelmi életünkkel?



7. Cserélj néhány alapanyagot egészségesebbre

Nagyon sok vita folyik arról, hogy az egészséges táplálkozás valójában drága-e. Mindkét álláspontnak megvan a maga igazsága, de ha meg akarod találni a középutat és egészségesebben akarsz étkezni, akkor kezdd azzal, hogy több zöldséget eszel. Keress egy kedves kisboltot vagy termelői piacot és kísérletezz ki jobbnál jobb ételeket az éppen szezonális zöldségekből. Nem kell nagy dolgokra gondolnod, csak dobj össze egy salátát, párolj zöldséget köretnek vagy csak készíts belőle egy finom mártást natúr húsokhoz.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Gólyahír, babát vár a gyönyörű magyar modell: Axente Vanessa mesés fotóval jelentette be a baba érkezését

Gólyahír, babát vár a gyönyörű magyar modell: Axente Vanessa mesés fotóval jelentette be a baba érkezését

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője