8 kérdés, amit soha többé ne tegyél fel ismerősnek vagy távoli rokonnak

2016.január.25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A legjobb barátnőnktől vagy a testvérüktől szinte bármit megkérdezhetünk, de még ha túl intimek lennénk is, a jó viszony azt is megengedi, hogy a másik ne válaszoljon, és emiatt ne érezze magát kínosan.

Sajnos azonban gyakran – talán azért, mert mi magunk is zavarban vagyunk, nem tudunk mit kérdezni, és hirtelen csak a klisék jutnak eszünkbe – távoli rokonnak, ismerősnek is csevegő stílusban teszünk föl valójában nagyon intim kérdéseket. Ezekre a válasz gyakran hazugság lesz, mert túlságosan érzékeny témát érintettünk vele, viszont a viszony azt sem engedi meg, hogy a másik elküldjön minket a fenébe.

Íme, nyolc olyan kérdés, amit nem szabadna föltenned anélkül, hogy mélyebben ismernéd a másikat – megspékelve néhány hipotetikus válaszlehetőséggel, amelyek kijózanítóan őszinték, és ráébresztik a kérdezőt arra, hogy még ha akaratlanul is, de milyen tapintatlan volt valójában.

1. Na, mikor lesz az esküvő?
(Ó, képzeld egyelőre, nem lesz esküvő, mert Feri sajnos nem kérte még meg a kezemet, habár öt éve együtt vagyunk. Tudom, hogy szeret, de azért néha – titokban – szoktam otthon sírdogálni amiatt, hogy örökre szingli maradok. Kösz, hogy emlékeztettél!)

2. És mikor jön a baba?
(Jó kérdés, mi is szeretnénk tudni, egyelőre három éve próbálkozunk sikertelenül, orvosról orvosra járunk, sajnos a spermakép nem a legjobb, és nekem is elzáródott az egyik petevezetékem, de azért mindig van remény, tudod, hogy van ez).

3. Csak nem vagy terhes, hogy egy kortyot sem ittál szilveszterkor?!
(De, képzeld, az vagyok. Igaz, hogy rajtad kívül ezt még csak a férjem tudja, mert a 6. héten vagyok, és sajnos az orvos veszélyeztetettnek nyilvánított, minden nap halálra izgulom magam, hogy vajon megmarad-e a baba. Akarsz róla dumálni?)

4. No, és lesz kistesó?
(Ember tervez, isten végez – ahogy mondani szokták. Nagyon szerettünk volna kistestvért, de egy nőgyógyászati gyulladás miatt sajnos valószínűleg nem lehetek már terhes. Ettől függetlenül hárman is teljes családnak érezzük magunkat, és nagyon boldogok vagyunk, amíg egyesek nem emlékeztetnek minket arra, hogy a kistestvér kötelező.)

5. Jó ég, nem fogytál te nagyon sokat?! Ugye, nincs valami baj?
(Hát, az az igazság, hogy de. Tavaly méhnyakrákot állapítottak meg nálam, szerencsésen meggyógyultam belőle, de a kemoterápia azért kemény menet volt, sokat fogytam. Egyéb kérdés?)

6. Mit szólsz ahhoz, amit a bal oldal/jobb oldal művel mostanában?!
(Sajnos más a politikai hovatartozásom, mint neked, és én ezt egy felszínes ismeretségben nem hoztam volna fel, de ha már ennyire erőlteted, akkor kénytelen vagyok azt mondani, hogy teljesen egyetértek azzal, amit az említett oldal "művel". Bocs.)

7. Egy ilyen csinos, okos lány hogyan lehet még mindig szingli? Nem vagy te túl válogatós?
(Hát, bár az lennék! Akkor biztosan nem futok bele egy olyan pasiba, mint az exem, akit három év után a legjobb barátnőmmel találtam az ágyunkban, és ezért szakítottunk. Ja, ez amúgy egy hónapja történt, és igaz, ami igaz, azóta tényleg nem igazán fűlik a fogam az ismerkedéshez.)

8. Nem vagyok indiszkrét, ha megkérdezem, hány éves vagy?
(De, az vagy. Persze, most hogy ezt kimondtam, én tűnök tök hülyének és önbizalom hiányosnak, amiért nem vállalom fel a koromat, viszont ez az én szuverén döntésem, amit te most lazán semmibe veszel.)

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője