Scroll
Glamour
Előfizetés

Glamour
2021. január-február

Előfizetek

Glamour
Glamour
  • Glamour business
  • Sztárok Sztárok
    • Sztárhírek
    • Tedd & Ne tedd
    • Monitor
    • GLAMOUR Channel
  • Divat Divat
    • Divathírek
    • Shoppingtipp
    • Gardróbnapló
  • Szépség Szépség
    • Szépséghírek
    • Shoppingtipp
    • Frizura
  • Életstílus Életstílus
    • Glamour Mami
    • Horoszkóp
    • G-életstílus
    • G-Test
    • G-szex
    • Foodporn
    • Intim bajok
  • Többi Többi
    • Nagykövet
    • GLAMOUR Gardróbfrissítés
    • Glammies
    • Women of the year

G-Életstílus

A környezetvédelem az újrahasznosítással kezdődik a konyhában

2021.02.22.

getty images

Tedd

Ne tedd
A legtöbb hulladékunk a konyhából származik, hiszen a sok maradék, csomagolás, és felhasználhatatlan részek temérdek szemetet képeznek. A kuka kellemetlen szagú lesz tőlük, és valljuk be, senki sem szeret ételt kidobni, így elég fontos ezzel a témával foglalkoznunk. Nagyanyáink is így voltak ezzel, ezáltal ismerhetünk olyan ételeket, mint a máglyarakás, a bundáskenyér vagy a mákosguba. Ebben a cikkben pár egyszerű, de hasznos tippet olvashattok a konyhai hulladék felhalmozása ellen.
Ízesítők gyümölcsből:
A gyümölcsök igazán nem jelentenek gondot szeméttermelés szempontjából, de egy kis kreativitással még a közvetlen fogyasztásra alkalmatlan részeket is tudjuk hasznosítani. A banánhéjat sem kell egyből kidobnunk, hanem remek reggeli csemege lehet, ha a pirítósunkat vaj helyett a banánhéj belső felével kenjük meg. A citrom héjával is csodákat lehet tenni. Például elég egy kis alkoholba áztatott, krumpihámozóval levágott citromhéj darab, mely remek ízesítő bármilyen túrós, joghurtos süteménybe. Hűtőben tárolva hónapokig eláll, akárcsak a sós ételekhez tartozó párja, a citruspor. Tedd egy sütőpapírra a héjakat, majd a sütőbe 80°C-ra 2-3 órára. Ha jól kiszáradtak, és kihűltek, irány a turmixgép vagy robotgép. Ezután egy nagy csipet sót hintünk rá, és por állagúra mixeljük. Remek ízesítő akár halra, vagy épp csirkére szórva.

Olvasd el ezt is! A diplomás, családos, vidéki harmincas tesz legtöbbet a környezetvédelemért

Kiszáradt pékáruk:
Mindenkivel előfordult, hogy felhalmozás vagy elszámolás miatt nem megfelelően becsülte meg a szükséges kenyér mennyiségét. Ha már 2-3 napos, akkor sem kell kidobnunk, hanem egy kis munkával a legkiválóbb kenyérmorzsát készíthetjük el belőle. Tépkedjük kisebb darabokra a kenyeret, kiflit, zsemlét, hogy gyorsabban tudjon kiszáradni. Végül pedig jöhet a kar edzése. Kapj elő egy kislyukú sajtreszelőt, és felváltott kézzel reszeld le a pékárukat. Remek lesz a hétvégi rántott hús panírjához, és a napi edzés is letudva! A kiszáradt piskótát sem kell egyből a kukába száműzni, hiszen remek biscotti vagy édes ropogtatós készíthető belőle. 130°C-os sütőben a darabokra vágott piskótát 50 percig tovább szárítva kitűnő kávékísérőt alkothatunk.

A legjobb csomagolásmentes hely:
Elsőre talán meglepően hangzik, de napjaink legjobb hasonló helye a piac. A kifejezetten csomagolásmentes üzletek gyakran drágábbak, ráadásul csak elvétve találhatók meg, így elriasztják a zöldebb életre vágyókat. Ezzel szemben egy piac szinte mindenkinek a közvetlen közelében elérhető, és csomagolásmentes beszerzési lehetőséget kínál. A piacokon hazai, friss termékeket vásárolhatunk, megbízható termelőktől.

Takarítás:
Utoljára, de nem utolsó sorban a takarítás környezetbarát módjairól tennék említést. A papírtörlőt egyszerűen mellőzhetjük, ha szövetre cseréljük, ezt pedig akár egy régi pamut pólóból is elkészíthetjük percek alatt. A műanyagkefék, és a hagyományos szivacsok helyett használjunk fenntarthatóan előállított anyagokból készültet, például bambusz/fa nyéllel ellátott termékeket, kókuszrostból készített szivacsot. Szerencsére a hazai üzletekben is egyre több zöld terméket találunk, így könnyedén megvehetjük őket bármikor.

Olvasd el ezt is! A környezetvédelem egyre népszerűbb, de még sokat kell fejlődnünk

Minden apró cselekedet számít. Elég, ha picit odafigyelünk az életmódunkra, és minden nap egy kicsit változtatunk rajta. A környezettudatosság nem valósítható meg pár nap alatt. Hosszú évek tudatosságának eredménye, hogy igazi zöld életvitelt alakítsunk ki magunknak. Földünk azonban meghálálja erőfeszítéseinket, amely az egyetlen fenntartható opció az emberiség jövője szempontjából.

SZERETNÉL ELSŐKÉNT ÉRTESÜLNI HÍREINKRŐL?
IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

FELIRATKOZOM
FELIRATKOZOM

További cikkeink

  • A csendes gyilkos, ami milliókat mérgez világszerte

    A csendes gyilkos, ami milliókat mérgez világszerte

  • Stresszkezelés: Mikor jelez a tested, hogy elég és mit tehetsz azért, hogy újra jó legyen a teljesítményed?

    Stresszkezelés: Mikor jelez a tested, hogy elég és mit tehetsz azért, hogy újra jó legyen a teljesítményed?

  • 3 szint, melyen minden életmódváltó keresztül megy

    3 szint, melyen minden életmódváltó keresztül megy

  • Ilyen egyszerűen csökkentheted a vízfogyasztásod

    Ilyen egyszerűen csökkentheted a vízfogyasztásod

  • A

    A "tiszta alvás" az új trend, íme 5 módszer, hogy neked is sikerüljön

  • Vigyél egy kis tavaszi frissességet az otthonodba, mutatjuk hogyan

    Vigyél egy kis tavaszi frissességet az otthonodba, mutatjuk hogyan

  • 2021 év színe(i) - Hogyan használhatjuk otthonunkban?

    2021 év színe(i) - Hogyan használhatjuk otthonunkban?

  • 10 jel, hogy mérgező kapcsolatban élsz és ki kell lépned belőle

    10 jel, hogy mérgező kapcsolatban élsz és ki kell lépned belőle

Előfizetés Impresszum Felhasználás és adatvédelem Kapcsolat Hírlevél RSS Médiaajánlat Adaptive
USA Németország Spanyolország Anglia Lengyelország Románia Brazília Mexikó Hollandia Oroszország Bulgária Dél-Afrika
® Ringier Axel Springer Magyarország Kft. 2000-2021 | ® Condé Nast Digital Ltd. 2017