A környezetvédelem lehet szórakozás is, mutatjuk hogyan

2020.augusztus.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Környezettudatosan élni szórakoztató módon is lehet, sőt így még a fiatalabb generációkat is bevonhatjuk, taníthatjuk, hogy később ők is bolygónk védelmezőivé válhassanak. Ebben a cikkben olyan környezetbarát szórakozási formákról olvashattok, melyek biztosan meghozzák gyerekek és felnőttek kedvét egyaránt a zöldebb élethez!

A környezetvédelem lehet szórakozás is, mutatjuk hogyan
Fotó: Getty Images

Ecosia

Böngészés közben is segítheted a természetet, ha az Ecosia keresővel teszed! 2009 óta küzdenek a fák pusztulása ellen, oly módon, hogy felhasználóik bizonyos mennyiségű keresése után (kb. 45) fákat ültetnek. Nem kis számokról van szó, hiszen a cég által már több mint 102.130.240 db fa került elültetésre a világ különböző pontjain. Leginkább a klímaváltozásnak kitett területeken próbálnak segíteni, így az afrikai országok, Dél-Amerika, Indonézia kerül előtérbe. Magyarországon még nem különösebben ismert böngésző, de a világon több mint 15 millió aktív felhasználója van. A kereséseken kívül még érdekes cikkeket is olvashatunk a környezetvédelemmel kapcsolatban, szuper termékeket rendelhetünk, melyek árát szintén jótékony célra használják fel, és persze a profilunkon is láthatjuk, hogy saját kereséseink hány boldog facsemetét adtak a világnak!

ÖKO Napló

Ez egy olyan applikáció, mely kicsik és nagyok számára is örömteli tanulást, játékot és szórakozást kínál magyar nyelven. Regisztráció után indulhat is a móka! Naponta 5 kérdést kapunk hétköznapi szokásainkkal kapcsolatban, mint például szelektíven gyűjtünk-e szemetet, vagy elzárjuk-e a csapot fogmosás közben, és az alkalmazás pontozza válaszainkat annak függvényében, hogy környezetbarát-e, vagy sem. Napi pontjaidat megnézheted, és akár barátaiddal is versenyezhettek egymással, hogy ki ér el több pontot. Remek tippeket is ad az app, hogy még környezettudatosabb lehess. 4,5 csillagra értékelt játék, mely négyéves kortól mulattathatja használóit, miközben bolygónk megóvására tanít.

Zöld mesekönyvek

Egyre több gyerekkönyv témájának alapjául szolgál a környezetvédelem. Rengeteg hazai és külföldi író csodás kötetei között kutathatunk. Mivel igen szerteágazó a környezet témaköre, így mindenki megtalálhatja mind gyermekének, mind önmagának a kedvére való példányt. A Bolba mesék különlegessége, hogy újrahasznosított papírból készül, bár egyelőre még csak egy kötete jelent meg A víz címmel, amely nagy sikernek örvend. 6-9 éves korosztály számára ajánlott, és rengeteg izgalmas kérdésre kaphatnak választ a kicsik.

A másik kiemelkedő könyv,egy külföldi író, Annie Groovie alkotása, mely Leon és a környezetvédelem címmel kapható. Ez a képregényszerű könyv 9-11 éveseknek íródott, de szüleik számára is rengeteg hasznos tudással, ötlettel szolgál a mindennapi zöldebb élethez.

Azzal, hogy örömtelivé tesszük mindennapjainkat és a bolygónk védelméért folytatott tevékenységeinket, remekül szórakozhatunk is. Pozitív élményeket szerezve az egész család kedvet kaphat a környezet gondviseléséhez. Ezáltal mindenki szívesen csatlakozik fenntartható zöld küldetésünkhöz.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák szenvedélyre vágyik, az Oroszlán csábításra készül - április 20.

Napi horoszkóp: A Rák szenvedélyre vágyik, az Oroszlán csábításra készül - április 20.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője