A sok veszekedés stabilabbá teszi kapcsolatotokat

2019.május.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egy közelmúltban végzett felmérés kimutatta, hogy általánosságban véve a házaspárok 44%-a véli úgy, hogy heti egy veszekedés segít abban, hogy egészséges, produktív és hosszú legyen a kapcsolatuk. Valójában azok a párok, akik gyakran, de mindig békésen vitatkoznak, nagyobb valószínűséggel maradnak együtt, mert a kis félreértések ellenére tudják, hogy a szerelmük igaz és őszinte. De mit jelez a veszekedés, ha az valóban minden rossz szándéktól mentes?

A sok veszekedés stabilabbá teszi kapcsolatotokat
Fotó: Shutterstock

Íme 9 ok, amiért igenis jó veszekedni:

1. Egy érett kapcsolat jele

Fotó: giphy

A konfliktusok folyamatos elkerülése egész biztosan nem a legjobb módja egy tartós kapcsolat kialakításának. Ha egyértelműen kimondod, amit gondolsz, még ha nem is értetek egyet, akkor készen állsz arra, hogy egy új szintre lépjen a kapcsolatotok. Ha mindketten elég érettek vagytok, nem fogtok kiabálni vagy a másik ellenkező véleményét támadásnak venni. Ha pedig sikeresen kompromisszumokat köttök, akkor azáltal javítjátok is a kapcsolatotok.

2. Az érdeklődés jele

Fotó: giphy

Sokszor könnyebb a hallgatás, de vigyázz, ez a nemtörődömség jele is lehet! Gondolj csak bele, mennyi mindenben harcoltál meg a szüleiddel vagy a testvéreiddel, de nem rossz szándékkal. Ha olykor össze is vitatkoztok a nézeteltéréseiteken, jobb átbeszélni az ellentéteket, mint csendben fortyogni vagy idővel elveszíteni az érdeklődés teljes hiányát.

3. Megkönnyíti a kommunikációt

Fotó: giphy

A bizalmat nem úgy tudod kialakítani a kapcsolatodban, hogy csendben maradsz. Épp ellenkezőleg, mindkettőtöknek vállalni kell a felelősséget a tetteitekért és gondosan meghallgatni a másikat. Ha ez néha vitatkozással megy csak, az sem gond, az élesebb szóváltás olykor még produktívabb kommunikációt is eredményez.

4. Az egészséges kapcsolat jele

Fotó: giphy

Ha egy pár megvitatja az értékeit és az érzéseit, még ha hevesebben is, csak erősíti és egészségessé teszi a kapcsolatukat. Arra azonban neked és a párodnak is ügyelni kell, hogy ne keveredjetek éles szóváltásba, mert a kiabálás már káros.

5. Erősíti a kapcsolatot

Fotó: giphy

Amikor veszekszel a pároddal, nem számít hogy nyersz vagy veszítesz. A lényeg, hogy sokat tanulsz róla és még többet magadról. A kis konfliktusok segítenek felfedni a valódi énetek, megtanulhatjátok hogyan kössetek kompromisszumot, ha pedig ez megvan, szinte biztos, hogy erősödni fog a kapcsolatotok.

Ezért barátkozom inkább fiúkkal, mint lányokkal nő létemre

Ezért barátkozom inkább fiúkkal, mint lányokkal nő létemre

6. Enyhíti a haragot

Fotó: giphy

Kapcsolatban maradni nem mindig egyszerű, és vannak határok, amiket nem szabad átlépnetek. Ha már feszegetitek ezeket a határokat, akkor fokozatosan egyre több harag fog felgyülemleni bennetek. Inkább fogalmazzátok meg a negatív érzéseiteket egy veszekedés közben és eresszétek ki a gőzt, de ne hagyjátok, hogy a felgyülemlett harag felülkerekedjen rajtatok.

7. Valószínűbbé teszi, hogy együtt maradtok

Fotó: giphy

Sok kapcsolat azért fuccsol be, mert a felek elhallgatják a problémáikat ahelyett, hogy megoldanák őket. A rossz kommunikáció az egyik leggyakoribb szakítást kiváltó ok. Ha együtt megvitatjátok a nézeteltéréseiteket vagy panaszaitokat, akkor megoldást is képesek lesztek rá találni és valószínűbb is hogy együtt maradtok, mintha csendben hallgatnátok és kellemetlenül éreznétek magatok.

8. Kifejezi a szenvedélyt

Fotó: giphy

A veszekedés a hormonszintet is képes emelni, ezért a veszekedések egy kapcsolatban olykor inkább szenvedélyesek, mint ténylegesen rossz szándékúak. Ha erős és jól működő kapcsolatra vágysz, akkor időről időre hagynod kell, hogy felszínre törjenek az érzelmeid még akkor is, ha egy heves vitát váltanak ki - a vége szinte biztos, hogy jól fog elsülni.

9. Megment az unalomtól

Fotó: giphy

Még évek után is lehet olyan, amiben nem értetek egyet, ez pedig nem is baj. Az időnként felmerülő konfliktusok megerősíthetik a kapcsolatotokban lévő szikrát, de ha mindig mindenre csak bólogattok egymásnak, akkor egy idő után unalmasnak fogjátok érezni egymást. Tehát a következő alkalommal, amikor ütköznek a nézeteitek, menj bele bátran egy szócsatába, hiszen sokat segíthet azon, hogy erős és magabiztos legyen a kapcsolatotok.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője