Álmatlanul forgolódsz? Próbáld ki ezt a 7 dolgot a pihentető alvásért!

2017.július.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Folyamatosan arról beszélünk, mennyire imádunk aludni, azonban amikor valóban ágyba kerülünk a nap végén, álmatlanul forgolódunk. Ismerős? Az álmatlanság egy tipikus népbetegség, és roppant bosszantó, amikor az egész másnapunkat tönkreteszi a fáradtság. Na de mit tehetünk ellene?

Álmatlanul forgolódsz? Próbáld ki ezt a 7 dolgot a pihentető alvásért!
Fotó: giphy

Íme 7 tipp, amit érdemes kipróbálnod, ha neked sem segít a bárányszámlálás:

Nem tudjuk eleget ismételgetni a sport pozitív hatásait, hiszen ahogy a stressz levezetésében, úgy a megfelelő pulzusszám beállításában is fontos szerepet játszik. Mindkettő nagyon fontos az alváshoz, hiszen a folyamatos kattogás és az ingerültség a pihenés legfőbb ellenségei. Ne közvetlenül alvás előtt, inkább koradélután sportolj: így garantált, hogy estére kellemesen elfáradsz.

Nézd meg! 5 lépés a pihentető alváshoz

Egyelőre nem készült olyan kutatás, ami alátámasztotta volna a sólámpák hasznosságát, azonban az köztudott, hogy a só jótékony hatást gyakorol az asztmára és a légzőszervi problémákra. A nyugodt légzés a jó alvás alapja: sokkal könnyebb úgy elaludnod, ha nem ébreszt fel a bedugult orr vagy a fulladás.

Fotó: giphy

Ha van egy kiskutyád vagy macskád, pontosan tudod, milyen az, ha az ő bioritmusához igazodik az életed. Ő már 5-kor felkel, onnantól neked sincs választásod, és garantáltan mindent megtesz majd, hogy felébressze szeretett gazdáját. Előzd meg, és vásárolj neki egy kiságyat, hogy ne a te ágyadban kezdje a reggeli szertartást.

A növények szűrik a levegőt, és sokkal megnyugtatóbb, otthonosabb környezetet biztosítanak a hétköznapjaidhoz. Különösen ajánljuk a philodendront, ugyanis amellett, hogy könnyű kezelni, különösen jótékony hatású a jelenléte.

Ezt láttad már? 7 dolog, ami a reggeli fejfájás hátterében állhat

Az illatosító spray, a füstölő és a gyertya egyaránt jó választás lehet. Kerüld a túl intenzív, irritáló illatokat, válassz egy kellemes, megnyugtató darabot. Már vásárolhatsz külön "esti" illatokat, és ezek a pörgő hangulatodon is csillapítanak majd. Ha még többet szeretnél tenni a friss levegőért, használj párologtatót, így a reggeli kiszáradt torkot is elkerülheted.

Tedd félre a black metált, és vedd elő a telefonod hangkészletét: lehet ez egy megnyugtató zeneszám, de akár a természet hangjait is segítségül hívhatod. Ma már rengeteg letölthető alkalmazás áll rendelkezésedre, ha a tenger morajlására vagy a szél hangjaira szeretnél pihenni. Kedvencünk az eső kopogása: még egy forró nyári napon is beválik!

Tudtad? Egy dolog, amitől sokkal jobban fogsz aludni

Fotó: giphy

Lassacskán haladva fejtől lábujjig lazítsd el egyesével minden végtagod. Koncentrálj az izmaid nyugalmára, éld át a pihentető állapotot. Figyelj közben az egyenletes érzésre, a relaxációs sort pedig zárd egy megnyugtató kép felidézésével. Lehetőleg nyugodt, természetközeli képet képzelj el, ahol maradéktalanul biztonságban érzed magad.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

8 alkalom, amikor Jennifer Aniston pont úgy öltözött fel, mint te

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője