Csodákra lelhetsz utazás közben! Auckland: Zöld metropolisz a Csendes-óceán közepén!

2018.március.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha a világ legszebb vidékeit szeretnéd látni és ha rajongsz a természetért, Új-Zélandot ajánljuk. Messze van, de egyre népszerűbb úti cél, és megéri ennyit utazni érte.

A NewTourZeland utazási iroda a legjobb választás, ha a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni az utazásból. Most pedig a Geo magazin főszerkesztője, Koszó-Stammberger Kinga csinál kedvet a nagy kalandhoz

A 2011-es rögbivilágbajnokságra az 1,4 millió lakost számláló város igazán kicsinosította magát. Ma az aucklandiak és a látogatók az elegáns Waterfront promenádon korzózhatnak, vagy elheveredhetnek a szépen ápolt gyepen a sikkes pavilonokban működő bárok és boltocskák között a napon sütkérezve. A Ponsoby Road-on betérhetnek a számtalan kávézó és apró étterem egyikébe, a hírhedt Karangahape Road-on pedig – egykor vöröslámpás és zsiványnegyed -, menő kocsmák és galériák sorakoznak egymás mellett. A vitorlázók városában – itt található a déli hemiszféra legnagyobb jachtkikötője, és itt a legnagyobb az egy lakosra eső vitorláshajók száma -, megfordult a széljárás! Az immáron pezsgő nagyváros energiáját multikulturális hátterének köszönheti. Minden utcasarkon valami újat kínál, a látogatót pedig tárt karokkal fogadja. Attól függően, hogy honnan indultatok, az ideérkezéshez szükséges repülési idő akár 30 órát is kitehet. Ezért a híres-hírhedt jetlag szinte mindenkit utolér, akár business osztályon repül, akár turistaosztályon. Nos, aki a szent és gondosan kiszámolt szabadságát nem a szállodai szobájában szeretné tölteni regenerálódással, annak a Quatar Airways járatait ajánljuk, mert így tökéletes állapotban érkezik majd meg odafelé és visszafelé is.

A város hihetetlenül sokrétű. Szánjatok időt a sétálgatásra, a nevezetességek felfedezésére. Irány a Sky Tower, Auckland panorámájának meghatározó jelképe, ahová a szédülésre nem hajlamosak 182 méteres magasságba emelkedve léphetnek az üvegpadlójú emeletre, vagy még magasabbra, 220 méterre merészkednek, ahol szabadtéri kilátó várja a bátrakat. Az igazi adrenalin-junkie vállalkozhat egy skyjumpra is, egy maximum 85 kilométer per órás zuhanási sebességet megengedő programvezérelt drótkötéllel le is ugorhat.

A történelem és kultúra iránt érdeklődők számára ajánlom a Auckland War Memorial Museum meglátogatását, amely nem kizárólag Új-Zéland hadtörténetére fókuszál, hanem érdekes és különleges leleteket mutat be a maori-időkből. Az ország egyik legjelentősebb múzeuma azonban művészeti alkotásokat is kiállít, a természettudományi gyűjtemény is rendkívül gazdag.

Az Auckland környéki lenyűgöző táj és a kiváló megközelíthetőség miatt könnyedén indulhatunk egynapos kirándulásokra. Különösen ideális célpont a partmenti szigetvilág, amely valóságos édenkert a természet szerelmesei számára. Akinek pedig nincs nyaralás strandolás nélkül, az vegye például Piha Beach felé az irányt. Új-Zéland híres a fekete homokos strandjairól, ez a szörfözők paradicsoma, nemcsak a káprázatos hullámok, hanem az ideális széljárás miatt is.

További, bővebb információk a NewTourZeland oldalán találsz.

1. Auckland Új-Zéland északi szigetén fekszik, a teljes lakosság egyharmada itt él, ez a legsűrűbben lakott terület az országban.
2. A város alapjában véve 50 vulkánon tornyosul, amelyek meghatározzák a táj arculatát.
3. A maorik, Új-Zéland bennszülött lakossága adta az "Ifjú szépség 100 szeretővel" becenevet a városnak. Ez a nép volt az, amely az 1350-es évek körül letelepedett itt, és az említett vulkánokon településeket hozott létre
4. Auckland egy védett öböl peremén húzódik, ezért a vitorlázók vágyálma. Nem csoda, hogy a város másik neve a City of Sails, a Vitorlák Városa.
5. Egy tanulmány szerint Aucklandban élvezhető a világon a harmadik legmagasabb életminőség. Felfedezők, mire vártok még?



Fotó: Rob Suisted, Shepherd Csaba- Courtesy of New Tour Zeland


Galéria

Bezárás
2021.01.31.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője