Dandár, a legkedvezőbb árú budapesti fürdő (x)

Szponzorált tartalom

2018.október.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A budapestiek kivételesen szerencsés helyzetben vannak, hiszen a fővárosban kilenc termálfürdőben élvezhetjük a gyógyvíz jótékony hatását. A IX. kerületi Dandár fürdő talán a legkevésbé ismert ezen fürdők közül, pedig bel- és kültéri medencékkel, szaunákkal, családias hangulattal és nem utolsósorban igen kedvezményes árakkal várja vendégeit.

1928-ban a Városi Tanács határozata alapján minden budapesti kerületben ún. népfürdőt kellett létesíteni, hogy ez emberek számára olcsón biztosíthassák a higiéniához elengedhetetlenül szükséges fürdési lehetőséget. A Dandár Gyógyfürdő volt az első ilyen népfürdő, vagy tisztasági fürdő. Az 1971-ben bezárt fürdőt 1978-ban nyitották újra immáron gyógyfürdőként. Ekkor még tartálykocsival szállították ide a gyógyvizet a Széchenyi, majd később a Paskál fürdőből.

A Dandár fürdő ma már saját kúttal rendelkezik, melyből nagyon jó minőségű gyógyvíz tör a felszínre, mely kiválóan alkalmas az ízületek degeneratív betegségeinek kezelésére, valamint idült és fél heveny ízületi gyulladások, porckorongsérv és idegzsábák gyógyítására. 2014-ben nagyszabású átalakításokat hajtottak végre a fürdőben, melyek a szolgáltatások körének bővítését eredményezték.

A zárt udvarban két különböző hőfokú (36 és 38

o

C-os), élményelemekkel ellátott, termálvizes medence került kialakításra, amelyek a hűvösebb, őszi napokon is garantáltan feledhetetlen perceket szereznek a fürdővendégeknek gőzölgő vizükkel. A pince szint pedig wellness részleggé alakult át, ahol igényesen kialakított szauna, gőzkamra, merülő medence és pihenő helyiségek találhatók.

Az OEP által támogatott gyógykezelések közül igénybe vehető a gyógyvizes gyógymedence fürdő, a gyógyvizes kádfürdő, a víz alatti vízsugár masszázs, a szénsavas kádfürdő és az orvosi gyógymasszázs. Ezeket a kezeléseket szakorvosi beutalóval vehetik igénybe a vendégek.

A Dandár fürdőben a normál belépő ára is pénztárcakímélő, hiszen ez a legkedvezőbb árú budapesti fürdő, de számos kedvezmény is igénybe vehető. A délutáni belépő mellett kedvezőbb áron vásárolhatnak belépőt a nyugdíjasok és a diákok, akik a belépő árának közel 30%-át megspórolhatják, ha az iskola vagy egy átbulizott éjszaka után ebben a fürdőben ejtőznek. Azok pedig, akik kevesebb időt tudnak a fürdőben tölteni, 2 órás termál vagy 2 órás kombinált jegyet is válthatnak.

További információ: www.dandarfurdo.hu

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője