Egy kis Marokkó a főváros szívében - Igényes lakberendezési tárgyakkal teli pop-up nyílt Budapesten

2020.december.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ezen a héten megnyílt a Marandshop Pop-up boltja a Zipernowsky stúdióban! Szakos Andrea a NATURALii Concept Store tulajdonosa és a Marandshop megálmodója egy csodaszép kalandra invitál mindenkit, akik számára fontos az igényes és egyedi darabok összeválogatása az otthonukba.

Minden termék egyedi, nem kis hangsúlyt fektetve a minőségre és precizitásra!

A pop-upban csodaszép szőnyegek, natúr lámpák, dekorációk várják új tulajdonosaikat!



Itt olvashattok egy rövid interjút az üzlet tulajdonosával, Szakos Andreával:

Hogyan született meg a NATURALii Concept Store?

Nem mindenki tudja, hogy a történetem a Farrow & Ball festékekkel indult.

Sokáig kerestük a kapcsolódási pontot az angol festék és a marokkói lakberendezési kiegészítőink között. Kezdetben inkább fémlámpáink, tükreink voltak, de aztán 2019 nyarán jött az inspiráció az akkori beszerző utamon, hogy átállunk a természetes anyagokból készült dekorációkra. Így született a gondolat, hogy a natúr alapanyagok a természetközeliség és a kézművesség lesz az összekötő híd a két dolog között.

Lakberendezési kiegészítők mellett elkezdtünk marokkói natúrkozmetikumokkal és lakásillatosítókkal is foglalkozni. Bővítettük a kínálatot saját tervezésű, de Marokkóban gyártott divattermékkel is, így a kis boltunk egy olyan üzletté kezdett alakulni aminek kellett egy találó név, amely kifejezi a sokszínűséget. A NATURALii Concept Store nevet választottuk.

Ez az üzlettípus, mely ötvözi a lakberendezési, dekorációs és kozmetikai termékeket külfödön nagyon elterjedt, nálunk még kevésbe. A vevőink eleinte csodálkoztak, hogy hogyan kerül egy festékboltba kozmetikum, de aztán megértették és imádják!

Mikor szerettél bele Marokkóba?

2015-ben jártam ott először és rögtön úgy éreztem, otthon vagyok! Van benne valami mágikus. Marokkó lelassít, rámutat az igazi értékekre. Abban a pillanatban, amikor leszáll a repülőgép, azt érzem, hogy mázsás súlyok kerültek le a vállamról és könnyedséggel adom át magamat a kalandoknak, melyek tényleg minden nap más és más utakra visznek. Hihetetlen inspiráló hely, sok energiát ad mindig az összes ott töltött idő! Ehhez persze az is hozzájárult, hogy már nagyon sok barátom van ott, akik szinte már a családom. Igazán jó emberek, akik mindenben segítenek és mellettem vannak.

Mi adta az első impulzust?

Interneten láttam egy külföldi webshopot, ahol szép enteriőr fotókon tradicionális marokkói tárgyakat modern környezetbe helyezve mutattak be. Ez adta az inspirációt ahhoz, hogy mi is mutassuk meg a hazai lakberendezési piacon az ilyen és hasonló felhasználási lehetőségeket. A második utazásom alkalmával el is kezdtük a beszerzést.

Igazán különleges darabokat találni nálatok. Hogy fedezitek fel őket?

Először is, ki kell utazni és sokat járni, nézelődni. Reggeltől, késő estig talpon vagyunk, járkálunk a medinában Marrakechben. A szemem olyankor úgy működik, mint egy radar, szkenner és röntgen egyben! Felfedezem a legeldugottabb helyeken is az érdekességeket! Ilyenkor jön segítségemre Marouane kollégám/üzlettársam, aki anyanyelvükön megbeszéli a fontos dolgokat és beszerzi a kincseket! Általában ezek az üzletkötések 1- 1,5 óráig is eltartanak. Közben érkezik a mentatea, mindenki leül, megpihen és én csak figyelem a beszélgetést. Fogalmam sincs miről tudnak vad idegenek egymással annyit beszélni, de hát ez ott mindennapos kommunikációs forma.

Mindig ugyanott vásároltok?

Az évek során kialakultak gyártói kapcsolatok, így sok mindent már saját kérésünkre, terveink alapján készítenek el. Nagy élmény, hogy Marrakechben járva már megismernek és úgy üdvözölnek, mint egy családtagot, vagy régi barátot! A legnagyobb tiszteletet kapom mindenkitől!

Nem csak Marrakechben keresgélünk, hanem elmegyünk kisebb helyekre is, sőt gyártói telephelyekre is. Számomra egy igazi paradicsom!

Nincs még egy hely Magyarországon, ahol olyan szőnyegeket találni, mint nálatok! Hogyan kutatod fel őket?

2018-ban hoztunk először marokkói, elsősorban vintage szőnyegeket és tavaly novemberben volt egy nagyobb szőnyeg beszerző túránk, amikor felmentünk az Atlasz-hegységbe, hogy megkeressük a kis szőnyegkészítő műhelyeket és autentikus helyekről hozzunk szőnyegeket. Gondosan megterveztük az utat és Marouane családjának segítségével mentünk helyről-helyre. Külföldiek előtt nincsenek nyitott kapuk, csak ha van helyi segítség! Az sem mindegy, hogy a segítség üzleti alapú, vagy családon belüli. Nekünk megadatott, hogy a helyiekhez lehető legközelebbi kapcsolódási pontból jussunk el a kis garázsokig, ahol az asszonyok szövik a csodákat! Így történt meg az is, hogy egyszer a hideg esőben állva kaptunk meghívást ebédre egy helyi asszonytól, aki azelőtt sosem látott minket, de mivel a csapatból rajtam kívül mindenki marokkói volt, nem volt kérdés a bizalom!

Maróy Krisztina főszerkesztő ellátogatott az üzletbe, ahol a tulajdonos Szakos Andrea vezet titeket virtuálisan körbe:

A pop-up üzlet december 22-ig tart nyitva kedden-csütörtökön, szombaton és vasárnap 10 és 17 óra között a Bartók Béla út 33. szám alatt.

https://marandshop.com/

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Te észreveszed? Egy dolog sosem változik Lajos herceg szülinapi fotóján

Te észreveszed? Egy dolog sosem változik Lajos herceg szülinapi fotóján

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)