Életre kelnek a magazinok oldalai ezen az izgalmas lakástrend kiállításon

2018.szeptember.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Gondoltad volna, hogy hangulatosabb és praktikusabb lehet a lakásod, ha a nappaliban lógó csillár mellé többféle kiegészítő világítótestet tervezel?

Fogadjunk, hogy tartasz az izgalmas tapétáktól, és merész falburkolatoktól, mert azt hiszed, túlságosan hivalkodó lenne a végeredmény! Ha szívesen lapozgatod a lakberendezési magazinok oldalait, ha érdekel a hazai design kultúra, esetleg éppen most szeretnéd újjávarázsolni az otthonodat, akkor a szeptember a te hónapod, ugyanis nagyszabású lakástrend kiállítás készülődik a Budapest Arénában! A 140 dúsan díszített enteriőr között a Glamour Women of the Year 2018 "Az év lakberendezője" verseny jelöltjeinek munkái is várnak szeptember 21-22-23-án S/ALON BUDAPEST-en.

Hortobágyi Kata – "Azokat a tereket szeretem, amikben élet van."

Kata a kaposvári iparművészeti szakközépiskola grafika szakán végzett, majd érettségi után a KREA-ban tanulta ki az enteriőrtervező szakmát. Munkáiban az eklektikus, természetes és környezetbarát szemléletmódok találkoznak, szereti a karakteres enteriőröket, az új és régi keveredését, a 60-as évek organikus formavilágát, az izgalmas színpárosításokat. A S/ALON BUDAPEST kiállításra tervezett enteriőrrel szeretné bebizonyítani, hogy nem kell félni a tökéletlenségtől és az aszimmetriától, sőt, bátran feldobhatjuk az otthonunkat meghökkentő és humoros részletekkel.

"Egy galériaszerű installációval készülök, amit sok zöld növénnyel, színekkel és absztrakt elemekkel dúsítok. Mutatós egyedi kézműves alkotásokat fogok bemutatni, valamint szeretném a környezetvédelemre is felhívni a figyelmet azzal, hogy használt bútorokat, megmentett régi kincseket is betervezek az enteriőrömbe"- tette hozzá.

Pesti Gabriella – "Egy kis alapterületű otthon is lehet stílusos és otthonos."

Gabó lakberendező szakmáját a Kozma Lajos Faipari Szakközépiskolában szerezte meg, ahol olyan mesterektől tanulhatta a szakmát, akik pontosan tudták, alapos anyagismeret nélkül nem lehet valódi harmóniát teremteni a térben. Mély meggyőződéssel hiszi, hogy folyamatosan tanulni és fejlődni kell, hiszen nincs annál örömtelibb érzés, mint amikor egy általa tervezett belsőtér, bútordarab és a tulajdonosa között valódi "szerelem" szövődik. Gabó kifejezetten örült a S/ALON BUDAPEST felkérésének, az általa tervezett tér ugyanis szorosan kapcsolódik idei projektjéhez; Csillag Gabriella lakberendező társával közösen kis alapterületű lakások, terek tervezésére szakosodott stúdiót nyitnak.

"Szeretném bebizonyítani a látogatóknak, hogy a kevesebb négyzetméter nem lehet az otthonosság és a stílusosság akadálya, emellett nem titkolt szándékom felhívni a figyelmet a magyar művészekre. Rengeteg kiváló alkotóval, szakemberrel büszkélkedhetünk, munkájuknak pedig helye van az otthonunkban. Az általam tervezett kevert stílusú nappali főbb elemei, mint a "resinart" technikával készült kép, a beton-fújt komód és a műgyantás dohányzóasztal mind magyar művészek keze munkáját dicsérik!"- fejtette ki Gabó az alkotói koncepcióját.

Matisz Aliz – "Filozófiám középpontjában az emberi igények és vágyak állnak."

Alíz képzőművészként kezdte pályafutását, 1996 óta pedig enteriőrtervezőként és enteriőrstylistként dolgozik csapatával. A KREA Művészeti Iskola társalapítója, ahol hosszú ideig tanította is a szakterületét. Enteriőrtervezői munkái során főként irodákra és vendéglátóhelyekre fókuszál, de számos magánlakás berendezése is hozzá köthető. Sokféle vizuális jellemzőből, karaktervonásból és érzetből táplálkozik, így a kezdetleges kultúrákból az anyag nyersessége, a túldíszítettsége vagy éppen annak hiánya, a Bauhausból az egyenes nézőpont, az Art Decoból az érzelmi alkímia, az experimentál designból a szabálytalanság, a skandináv designból a letisztult szépség ragadja meg.

"Olyan környezetet szeretek teremteni, ahol az emberek kellemesen érzik magukat, olyan közösségi tereket, ahol mindenki otthonosan érzi magát, és olyan otthonokat, amelyek könnyed szépséggel rendelkeznek, lakályosak és ésszerűek a bennük élők számára" – hangsúlyozza Alíz.

A S/ALON BUDAPEST felkérésére nappali és előszoba részletet tervez, amely egy olyan képzeletbeli lány otthona, aki szabadelvű, érzékeny, bátran vállalja a személyiségét, és fontos számára az emberi lélek és a természet kapcsolata. Az enteriőr hangulatát egyfajta mágikus realizmus jellemzi majd, gyönyörű színekkel és érdekes berendezési elemekkel díszítve.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője