Emelik a parasportolók érmei utáni jutalmat

2021.február.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Holnap lesz a magyar parasport napja, és ezt egy különleges hírrel ünnepelheti a Magyar Paralimpiai Bizottság, a parasportolók, és az egész társadalom.

Illés Fanni
Illés Fanni
Fotó: Wikipedia

Magazinunk következetesen támogatja a parasportolók társadalmi elismerését, a GLAMOUR Gardróbfrissítésen, 2016-ban például a parasportolóknak gyűjtöttünk adományokat.

Tavaly Az év sportolójának választottátok Illés Fanni világ- és Európa-bajnok magyar paraúszót, amit nagyon pozitív dolognak gondolunk, hiszen a közönségszavazás jelenti az abszolút társadalmi elismerést.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke bejelentette, hogy megnövelik a paralimpiai játékokon érmet szerző sportolók jutalmát, ami társadalmi elismertséget, plusz motivációt jelent a keményen dolgozó sportolóknak. Negyvenhárom százalékkal kapnak majd magasabb jutalmat a parasportolók az érmek után, mint eddig: 25 millió forintot az aranyérem, 17 millió 850 ezer forintot az ezüstérem, 14 millió 250 ezer forintot a bronzérem után.

Ekler Luca a paraatlétikai világbajnokságon a távolugrást világbajnoki csúccsal nyerte, 100 és 200 méteres síkfutásban pedig második lett. A tokiói paralimpiai játékokra két számban szerzett kvótát.
Fotó: Getty Images

Ilyen magas jutalmat még sosem kaptak a paralimpikonok! Az emelést a Magyar Paralimpiai Bizottság javasolta a kormánynak, és ahogy Szabó László megfogalmazta:

"Ez az 1970 óta alakuló fogyatékos sport históriája előtti tiszteletet is jelenti".

A fogyatékkal élő sportolók készen állnak a Tokiói Olimpiára, több sportoló már kvótát is szerzett, a felkészülések a járvány ellenére rendben zajlanak, így nemsokára szurkolhatunk nekik, hogy minél több érmet szerezzenek.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője