Ez az oldal megmutatja, hogy milyen kegyetlenségeket művelnek az emberek az állatokkal

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Manapság egyre többször kerül szóba az állatkínzás témája: nap mint nap rengeteg állat pusztul el az emberi kegyetlenségek miatt. Legyen szó csak az állatkísérletekről, de nem kell messzire menni, hiszen nap mint nap szembejönnek a megosztások Facebookon, amelyek rettenetes állapotú állatokat mutatnak be. Szerencsére egyre több olyan alapítvány jön létre, amelyek a bajba jutott állatokon segítenek.

A kép csak illusztráció!
A kép csak illusztráció!
Fotó: Rexfeatures

Gondoljunk csak arra például, hogy a szaporítók, akiktől a "fajtatiszta" kutyákat vásároljuk, milyen körülmények között vannak tartva. Ráadásul sokukat külföldről hozzák, nem egy esetben az is előfordult, hogy több ezer kutyus pusztult el az utazás alatt. De természetesen ez bármilyen állatfajjal előfordul minden egyes nap.

Nemrégiben bukkantam rá az Állatmentő sereg Facebook oldalára. Tabuk nélkül, felkavaró fotókkal mutatja be az oldal, hogy milyen kegyetlenségeknek vannak kitéve egyes állatok: legyen szó kutyáról, macskáról, rókáról, stb...

Ami engem személyszerint teljesen lesokkolt, az Ripley története volt. Egy máltai selyemkutyáról van szó, aki a poklok poklát élte meg az elmúlt néhány hónapban. A szaporító kidobta őt, miután - sikertelenül - megpróbált végezni vele. A kutyus egész testét kukacok árasztották el, és egy hatalmas seb volt a fején egy ütés következtében. Az Állatmentő sereg oldala cenzúra nélkül osztotta meg a fotókat a kis Ripleyről, aki azóta már egy műtéten átesett, de további beavatkozások várnak rá.

Nagyon fontos dologra hívja fel figyelmet az oldal, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem csak a felelőtlen állattartókról van itt szó, hanem azokról az emberekről is, akik szaporítóktól vásárolják a kis kedvenceiket. Ugyanis ezzel az ilyen embereket támogatják.

Hogyan kerüld el a szaporítókat?

Szerencsére a Jófogás már beszállt a küzdelembe, ugyanis csak törzskönyves kutyákat enged meghirdetni egy ideje. Ha mégis szembejön veled egy oldal, ahol törzskönyv nélküli fajtatiszta kutyákat árulnak "jobb áron", az egészen biztos, hogy szaporító lesz. Szintén a szaporító ismérve, hogy minél hamarabb meg akar szabadulni a kutyától, képesek akár 6 hetesen is eladni őket, miközben 8-10 hetes korukig az anyjuk mellett lenne a helyük. Sokszor nem küldenek képet a szülőkről - ami valljuk be elég gyanús, mert lehet, hogy keverékről van szó. Az állattartási körülményekről pedig ne is beszéljünk, hiszen legtöbbször nem nézhetsz körül ott, ahol az adott állat született.

Tudjuk, hogy nem olcsó törzskönyves kutyát venni, éppen ezért azt tanácsoljuk, hogy fogadj örökbe, amennyiben lehetőséged van rá - hiszen ezzel életet menthetsz. Ha mindenképpen ragaszkodsz egy specifikus fajtához, akkor csakis megbízható tenyésztőtől vásárolj - és ha sokallod az árát, akkor gondolj arra, hogy neki milyen költségei voltak azzal, hogy megfelelő otthont teremtsenek az állatoknak, az orvosi költségekről nem is beszélve.

Így tudod te is támogatni az Állatmentő sereg munkáját, hiszen ők mindent félretéve próbálják segíteni az állatokat, azonban elképesztő orvosi költségekkel kell számolniuk nap mint nap:

Állatmentő Szolgálat Alapítvány -
Az ÁLLATok szolgÁLLATában!

OTP Bank számlaszám: 11713012-20003524
IBAN: HU43
1171 3012 2000 3524 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB


Ha pedig segíteni szeretnél egy bajbajutott állaton, itt bejelentve teheted meg:

Bejelentések: info@allatmentoszolgalat.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: Ha 10-ből 8-at ismersz a következő kifejezések közül, igazán művelt vagy

Kvíz: Ha 10-ből 8-at ismersz a következő kifejezések közül, igazán művelt vagy

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője