Ezt a 7 ételt kerüld, ha fiatal bőrre és fogakra vágysz!

2021.július.28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Akárhány évesek is vagyunk, fiatalodni már nem fogunk sajnos. Ez bizonyos korig nem is jelent problémát, azonban egy idő után szívesen letagadnánk már pár évet. Természetesen a legtöbb a genetikán múlik, azonban van néhány apró praktika, ami hozzásegíthet a lassabb öregedéshez, főként, ha a bőrünkről és a fogainkról van szó.

Ezt a 7 ételt kerüld, ha fiatal bőrre és fogakra vágysz!
Fotó: Zsólyomi Norbert

Most összegyűjtöttük azt a 7 ételt, amit célszerű kerülni a fiatal bőr és fehér fogak megőrzése érdekében.

A sárga fogaknál kevés dolog jelzi látványosabban az évek múlását, és ennek az egyik legfőbb forrása az alkoholfogyasztás. Megdöbbentő módon a fehérborral jobban kell vigyázni, mint a vörössel, ugyanis az előbbi rengeteg savat tartalmaz, ami foltossá teszi a fogzománcunkat.

A joghurtban rengeteg hasznos tápanyag van a kálciumtól kezdve a fehérjéig, azonban sok gyártó hozzáadott cukorral pótolja az alacsony kalóriatartamú finomságok ízét. A túlzott cukorfogyasztás öregíti a bőrt, ha tehetjük, inkább a natúr változatot válasszuk egy kis gyümölccsel ízesítve!

Ahogy a joghurt, úgy az aszalt gyümölcsök is rengeteg fontos tápanyagot tartalmaznak, azonban ezekben is rengeteg az adalékanyag, ami megtámadja a fogakat. Ezek a szerek elszíneződést, üregesedést okozhatnak, ha nincsen megfelelően tisztítva a fogfelszín. Emellett a szárított gyümölcsöknek magas a szulfit tartalma, ami pedig a bőrünkben tesz kárt. Ha teheted, inkább friss gyümölcsöket fogyassz!

A citrom tele van savakkal, ami - ahogy a fehérbor esetében már írtuk - a fogaid egyik legnagyobb ellensége. A savtartalom mellett rengeteg cukrot is tartalmaz ez a gyümölcs, így több felületen is öregítve a szervezetet. Ha választhatsz, az ásványvízzel jársz a legjobban, ha pedig mindenképpen ízesíteni szeretnéd, facsarj bele gyümölcsöt.

Igaz, sok margaringyártó cég minimalizálta már termékeik zsírtartalmát, sajnos még mindig van néhány típus, amiből nem spórolják ki ezt az anyagot. A túl sok zsír gyulladásokat okozhatnak a szervezetben, ami öregedéshez, vagy a korral járó betegségekhez, akár Alzheimerhez is vezethet.

Azok a húsok, amiket sóval tartósítanak - elsősorban a bacon és a szalámifélék - nem csak, hogy rengeteg szulfátot tartalmaznak, de dehidratáltságot is okozhatnak. A szárazság a testünk minden részének rosszat tesz, a bőrünkön azonban a leglátványosabb. Ennek elkerülése végett fontos figyelni a megfelelő folyadékbevitelre, és a hidratáló krémek használatára.

A kávézás a fogak elszíneződésének egyik legfőbb kiváltó oka, azonban sok múlik azon is, hogyan és mikor iszod meg a napi adagod. Ha valamelyik étkezés mellé iszunk kávét, az kevésbé kártékony, mintha csak kortyolgatjuk az üresjáratokban, hiszen savval és cukorral is támadja a fogainkat. Evés közben több nyál termelődik, ami semlegesíti a baktériumokat, így ellenállóbbá válnak a fogaink.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 életre szóló lecke, amire a Harry Potter-filmek tanítanak minket

5 életre szóló lecke, amire a Harry Potter-filmek tanítanak minket

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője