Fordított vacsorán jártunk - elmeséljük, miért fontos, hogy van ilyen

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Segítő Angyalok és a KIOSK Pest csapata, a tulajdonos, Hlatky-Schlichter Hubert vezetésével negyedik alkalommal rendezte meg az évvégi, vagy mint idén, éppen év eleji ünnepi ételosztását, a Fordított vacsorát. Ezúttal mi is segítettünk az ételosztásban az egyik budapesti hajléktalanszállón.

Idén négy napon keresztül összesen ötven partner, barát és kolléga bevonásával összesen 1000 adag ételt osztottak ki, és tették szebbé négy budapesti hajléktalanszálló lakóinak estéjét. "Az ötlet akkor pattant ki, amikor reálizáltuk, hogy az évvégi céges ajándékozás milyen magas összegeket emészt fel. A mai világban ennek a pénznek sokkal jobb helyet kellett találnunk, és olyanokra fordítanunk, akik nélkülöznek. Így született meg négy éve a Fordított vacsora." - mondta Hlatky-Schlichter Hubert, akinek a verbuválásra idén négy napon át tartottak a vacsorák. Az eseményeken barátok, ismert színészek, nagykövetek, partnerek is résztvettek, és természetesen mi is segítettünk.

Hubert a Fordított vacsora ötletgazdája, és szervezője:

A feladat minden este ugyanaz volt: érkezés után felállítani az asztalokat, majd az ünnepi dekoráció és terítés kerül a vendégek elé, végül a KIOSK Executi Séfjének, Orosz Gábornak kétfogásos menüjét szolgálják fel a segítő angyalok. Ez utóbbi idén bőrös karajból - a szállók lakóinak kérésére - hagymás tört burgonyából, savanyú káposztából, és ráadás újévi csokoládés fánkból állt. A vacsorák lényege - mondja Hubert - hogy azoknak is elhozzuk az ünnepi vacsora élményét, akiket nem jutott az otthon melegéből. Porcelán étkészletben, teljes értékű fogásokat szolgálunk fel minden alkalommal, és a vendégeink arcán a mosoly a legnagyobb fizetség, amit kaphatunk.

Árpa Attila is a segítő angyal volt ezen az estén:

Ha időd engedi, próbáld ki magad önkéntesként is. Lehet, hogy neked csak pár órát jelent, viszont másoknak akár az egész életét meghatározhatja egy-egy jó szó vagy egy kedves gesztus.

Viszlay Márk divatfotós a felszolgálók között volt:

A konyhai csapat:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Bak ne változzon a párja miatt, a Nyilast átverik - április 25.

Napi horoszkóp: A Bak ne változzon a párja miatt, a Nyilast átverik - április 25.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője