Ha ezt az 5 jelet felfedezed magadon, el kell távolodnod a negatív híráradattól

2022.január.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Fontos, hogy folyamatosan figyelemmel kísérd azokat az az eseményeket, amik hatással vannak rád és sok más embertársadra, de nem titok, hogy ha állandóan negatív híreknek vagy kitéve, az egyáltalán nem kedvez a mentális egészségednek. Éppen ezért észre kell venned azokat a jeleket, amik egyértelműen arra ösztönöznek, hogy távolodj el a negatív híráradatoktól.

Ha ezt az 5 jelet felfedezed magadon, el kell távolodnod a negatív híráradattól
Fotó: Gettyimages.com

1. Szorongásos tüneteket tapasztalsz a híradásoktól

Ha úgy érzed, hogy a hírekben folyamatosan szereplő negatív események a te életedre is kihatnak, akkor a szervezetedben be fog indulni egy vészreakció, aminek fizikai és lelki tünetei is lehetnek. Megfájdulhat a hátad, a vállad, azon kaphatod magad, hogy feszíted az állkapcsod, súlyosabb esetben pedig emésztőrendszeri problémák, alvási vagy koncentrációs nehézségek is felmerülhetnek. A szorongás nem játék, így ha nem tudsz egy híradást nyugodtan végignézni, akkor jobb, ha továbbkapcsolsz.

2. Kiégettnek érzed magad

Legyél újságíró, professzor vagy egyszerűen közösségi média felülettel rendelkező személy, biztosan tudod, milyen kimerültnek és motiválatlannak érezned magad, ha folyamatosan híreket nézel. A kiégés három sarkalatos jele a fáradtság, a frusztráció és a keményebb munka kevesebb sikerrel. Ha ezek bármelyikét tapasztalod, miközben híreket olvasol vagy hallgatsz, akkor figyelned kell arra, hogy többségében olyan hírekkel foglalkozz, amik feltöltik az energiáidat. Ha valamilyen vitás vagy felzaklató hírrel találkozol, akkor pedig ne emészd magad rajta, hanem inkább beszélgess róla néhány olyan barátoddal, akikről tudod, hogy szintén érdekelheti őket.

3. Megrögzötten kerülöd a híreket

Ha rettegsz egy családi vacsorától a folyamatosan a világ történéseiről vitákat folytató rokonaid miatt, vagy szó szerint félsz ellenőrizni a Facebookon a hírfolyamodat, valószínűleg itt az ideje, hogy tudatosítsd magadban, mik azok a dolgok, amiknek tényleg érdemes nagy jelentőséget tulajdonítanod. Ahelyett, hogy kikerülnél minden családi összejövetelt vagy törölnéd magad a közösségi média felületeiről, inkább gondold végig alaposan, hogy tényleg nem tudod-e kivonni magad elegánsan egy eszmecserés vitából vagy egy hírt olvasva az valóban hatással van-e a te életedre. Ha ez sikerül, akkor máris megbizonyosodhatsz róla, hogy a menekülésnél sokkal hasznosabb megoldásokat találni a negatív érzéseid eloszlatására.

4. Azt akarod, hogy semmilyen hírről ne kelljen beszélned

Mint az élet bármely más részénél, a hírek esetében sem egészséges felfogás, ha tabutémaként tekintesz rájuk. Megpróbálhatsz ugyan nem venni tudomást a világ történéseiről, de azok attól még létezni fognak. Kategorizáld a híreket aszerint, hogy csak diszkréten reagálsz rájuk és témát váltasz, vagy nyugodtan elbeszélgetsz azokról. Ha hozzád intéznek egy kérdést vagy veled beszélgetve vetnek fel egy témát, akkor annak a teljes elutasítása nemcsak benned fog kellemetlenségérzetet kelteni, hanem másokat is kínos helyzetbe hozol majd vele.

5. Lehetetlennek érzed a rád zúduló híráradat csökkentését

Abban, hogy naponta mennyi hírrel találkozol, tiéd a legjelentősebb szerep. Ugyan lehet, hogy elsétálsz az utcán egy plakát mellett, vagy egy elektronikai üzletben elcsípsz egy részletet egy híradásból, de az már a te döntésed, hogy milyen rendszeresen böngészed a telefonodon a híreket, és te milyen gyakran osztod meg a véleményedet az újabbnál újabb hírekről. Ha állandóan azon kapod magad, hogy a telefonod a kezedben van, és folyamatosan a híreket böngészed, akkor emlékeztesd magad arra, hogy ez a te választásod, és bármikor dönthetsz úgy, hogy naponta mondjuk csak egyszer nézz rá azokra, a felszabaduló idődben pedig olyan dologgal foglalod el magad, ami segíti a kikapcsolódásod.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője