Hamarosan megnyitja kapuit Budapest legújabb ékszerdoboza: elkészült a Párisi Udvar Hotel Budapest

2019.június.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Júniusban a nagyközönség számára is megnyitja kapuit a Párisi Udvar Hotel Budapest. A Ferenciek terén álló Párisi Udvar Budapest egyik legismertebb, Európában is egyedülálló épülete, melynek teljes felújítására öt évvel ezelőtt vállalkozott a Párizs Property Kft. A történelmi jelentőségű helyreállítás szigorú műemlékvédelmi szabályok szerint, szakrestaurátorok bevonásával, a legkiválóbb szakemberek közreműködésével zajlott.

A 110 szobás butikhotel az amerikai Hyatt Hotels Corporation "The Unbound Collection by Hyatt" márkájához csatlakozik, mely a szállodaiparban világszerte egyedülálló belsőépítészeti megoldásokkal varázsolja el a magyar és nemzetközi vendégeket, Budapest szívében. Az egyedi és egymástól független ingatlanokat felsorakoztató márka tagjaként, a Párisi Udvar Hotel Budapest központi lokációjának, gazdag történelmének és lenyűgöző építészetének köszönhetően ideális célpontja lesz a klisékkel szakítani kívánó, felfedező kedvű utazóknak. Budapest egykor legdrágább telkén eredetileg a párizsi, "Passage des Panoramas" által inspirált, Magyarország első modern értelemben vett üzletháza állt. A 20. század fordulóján a Belvárosi Takarékpénztár ennek a helyére építette fel híressé vált, historizáló stílusú, arab, mór és art nouveau jegyeket hordozó székházát. A múlt század eleji pezsgő atmoszférát éleszti újjá az új szálloda és a hozzá tartozó Párisi Passage Café & Brasserie étterem, díszes majolika csempékkel, muránói üvegmozaikokkal és a lélegzetelállító luxfer-prizma kristálykupolával.

A hotelben 110 luxus kényelmet kínáló, tágas, a nemzetközi Hyatt előírásoknak megfelelően berendezett szoba várja a vendégeket. A szobák közül 18 lakosztály, melyekből kettő elnöki rezidencia. A legfelső szinten elhelyezkedő, 130 és 290 m2 alapterületű, tágas terekkel rendelkező és kifinomult eleganciával berendezett Budapest és Paris rezidenciák teraszain lenyűgöző kilátásban gyönyörködhetnek az exkluzív kikapcsolódásra vágyók. A prémium kategóriájú szobák vendégei a Club Lounge kényelmét és szolgáltatását is élvezhetik.

A legendás passzázs újjávarázsolt terében kapott helyet a szálloda étterme, a Párisi Passage Café & Brasserie, mely nappal a századforduló pezsgő kávéházi hangulatát idézi, este pedig egy életteli bárrá alakul, ahol kézműves koktélokkal, zongoraszó mellett kapcsolódhatnak ki a vendégek. Az étterem a nemzetközi gasztronómia elemeit vegyíti a magyar konyha remekeivel.

A wellnessben infravörös kabin, gőzkabin, finn szauna, jégkút, hidromasszázs, test- és arckezelések, körömápolás és szépészeti szolgáltatások szerepelnek a Zafír Spa kínálatában, melyben Adrienne Feller és Janssen kozmetikumokkal szépülhetnek a vendégek. A sportolni vágyók pedig 24 órában látogathatják a szálloda fitnesz termét. A szálloda négy különböző, összesen 300 négyzetméteres, többfunkciós konferencia területtel rendelkezik, melyek 160 fő befogadására alkalmasak. Valamennyi egység a legmodernebb audiovizuális eszközökkel van felszerelve.

Jó hír, hogy a megnyitást követően a passzázs továbbra is bárki számára megtekinthető és átjárható. A kényelmes működés érdekében az egykori üzletek helyett a Párisi Passage Café & Brasserie étterem és kávézó kapott itt helyet. Az üzletek az utcafrontról, a Ferenciek tere felől érhetők el, melyek széles vásárlói kört céloznak a legkisebbektől a legnagyobbakig, végső kialakításuk pedig jelenleg is zajlik.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Napi horoszkóp: Az Ikrek húzza meg a határait, a Skorpió anyagi elismerésre számíthat - április 19.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője