Határ vagy korlát - hogyan tekints rájuk?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Ha megkérdezzük a környezetünket, a legtöbb ember határtalanságra, végtelen szabadságra vágyik. De vajon mit tesz érte? Te mit teszel? Hiszed-e, hogy ami eddig a komfortzónádon belül egy kényelmes vagy éppen kényelmetlen védőfal volt, az valójában bármikor lebontható, átugorható?

Egyik oldalról úgy érzem, hogy a korlátaink - vagy amit annak élünk meg egy adott helyzetben – szükségszerűen azok, amik. Lehet, hogy ez most nem a legjobb hír, de ebben is a legnagyobb felelősség a mienk. A legtöbb esetben Te magad döntöd el, hogy mik lesznek a korlátaid, nem a korlát mondja meg, hogy Te ki lehetsz. Te döntöd el, hogy mit vállalsz be és hogy miben meddig mész el.

A határaidat is Te érzed, Te tudod megtartani vagy éppen kitolni. Tudom könnyebb leírni, mint a gyakorlatban megtenni. Mégis, ha úgy érzed, hogy valami korlátoz és már szabadulnál tőle, akkor sokat segít, ha előbb megfigyeled mi zavar benne. Ne a korlátok áttörésére fordítsd az energiádat, hanem önmagadra. Ne áttörni akard, hanem túlnőni. Úgyis addig lesz jelen az életedben, míg végül annyira megerősödsz, hogy már képes leszel túlnőni rajta.

A határok viszont a segítségünkre is lehetnek, ha a kapcsolatainkat vizsgáljuk. Miközben ezt olvasod, gondolkozz el egy kicsit. Te képes vagy-e tartani a saját határaidat a kapcsolataidban? Mindig csak annyit és olyat adsz, amivel még nem sérül a saját jólléted? Netán hajlamos vagy arra, hogy puszta szeretetből a másikat helyezd előtérbe és figyelmen kívül hagyd saját érzéseidet, határaidat?

A téma végtelen és megannyi oldalról megközelíthetjük, de egy biztos, legyen szó az életünk bármely területéről – család, párkapcsolat, munka vagy éppen önmagunk – ilyen vagy olyan határokkal mindenképp szembetalálkozunk. A kérdés csak az, hogy hogyan kezeled őket. A javadra fordítod és barátságot kötsz velük, netán szélnek ereszted őket, vagy megtanulod őket a saját javadra formálni.

Határok, korlátok, falak mindig voltak, vannak és lesznek, de a döntés a Te kezedben van, hogy mit kezdesz velük. Megbújsz mögöttük, feszegeted őket, bontogatod a falakat, próbálod átugrani a korlátokat vagy védőbástyaként használod őket. Hiszen minden legyőzhető és a javadra fordítható, ha hiszel önmagadban.

Ezt olvastad már? Élj bizalommal! És merj szeretni!

Ha szeretnél mélyebben ránézni a saját határaidra és lebontani korlátaidat, akkor nagy szeretettel várunk április 24-én este egy élő zenés yoga flow-ra. Amellett, hogy a 432 Hz-re hangolt gyógyitó zene és a jógagyakorlatok páratlan kombinációját élvezheted, lehetőséged lesz kilépni a komfortzónádból, kitágítani határaidat és belső erőd segítségével meghaladni korlátaidat.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Letícia spanyol királyné letaszította Katalin hercegnét a trónról, pedig klasszisokkal olcsóbb ruhákat hord

Letícia spanyol királyné letaszította Katalin hercegnét a trónról, pedig klasszisokkal olcsóbb ruhákat hord

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője