Hatékony fertőtlenítés a hétköznapokon: Próbáld ki a LED sterilizálást

2020.október.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Maszk, kesztyű, kézfertőtlenítő: mára már mindennapjaink kellékei lettek, amik nélkül nem indulunk el otthonról. De mi a helyzet telefonunk, laptopunk és egyéb használati tárgyaink fertőtlenítésével, amikre szintén rengeteg kórokozó kerül az átlagos használat során? Nem is beszélve gyermekünk cumijáról, játékairól és kedvenc plüsséről, amit akár egész nap képes magához szorítva cipelni. Az 59S UVC LED sterilizátorok biztonságosan és 99,9%-os eredménnyel szabadítják meg használati tárgyainkat a különböző kórokozóktól, ráadásul mindezt gyorsan és kémiai maradványok nélkül.

Számos tárgyat használunk egy nap során, ami fertőtlenítésre szorul, viszont a különböző anyagok miatt nem mindegy, milyen módszerrel tisztítjuk őket. Gyermekünk játékai rengeteg port és baktériumot tartalmaznak, emellett több, mint 70 %-ukban mutatható ki hepatitis B vírus, hideg baktérium törmelék és egyéb mikroorganizmusok. Hivatalos adatok szerint egy játékban egy napi használat során 200-2000 baktérium kolónia is letelepedhet. Ez nem hangzik túl jól, főleg, hogy napjainkban a fertőtlenítésre különösen fontos odafigyelni. Az UVC LED sterilizálás a nehezen elérhető részeket is fertőtleníti, mivel képes közvetlenül megtámadni a sejtmagot és szétbontani a DNS és RNA szerkezetét. De mit lehet még tudni erről a módszerről?

Miért jó az UVC LED sterilizálás?

De mi a baj az alkoholos fertőtlenítővel?

Szinte minden háztartásban fellelhető gyógyszertári alkohol fertőtlenítés céljára, amivel sokan elektronikai eszközeiket és gyermekeik játékait is tisztítják. De valóban ez lenne a legjobb megoldás? Az alkohol nem képes minden baktériumot elpusztítani, a zsírszövettel nem rendelkező vírusokkal szemben teljesen hatástalan. Rengeteg emberben él a tévhit, miszerint a magasabb alkohol százalék növeli a sterilizálás hatékonyságát. Nem véletlenül tanácsolják, hogy 95%-os alkohollal tisztítsunk és 75%-ossal fertőtlenítsünk. Az alkohol emellett illékony is, így fertőtlenítés közben a párolgással arányosan csökken a hatékonysága.

UVC LED fertőtlenítés a mindennapokban

Tudósok már több, mint 40 éve alkalmazzák az UVC-t, ami kiváló fertőtlenítőszer levegőben, vízben és felületeken terjedő baktériumok és vírusok ellen. Az 59S készülékek azért jöttek létre, hogy a mindennapokban használt tárgyainkat könnyedén tudjuk sterilizálni, így védekezve a különböző vírusok ellen. Bár a rendszeres kézmosás és a maszkviselés ma már minden ember rutinjává vált, felmerül a kérdés, elég védelem ez számunkra? Könnyű megfeledkezni például a mobiltelefonokról, amit mindenhova magunkkal viszünk, így kiemelkedő vírushordozónak számít. Az 59S fertőtlenítő doboza hatásos és praktikus megoldást nyújt, mivel a fertőtlenítésre szánt eszközt csak bele kell tenni, megnyomni a gombot és pár perc alatt 99,9%-os hatékonysággal pusztítja el a vírusokat. Ha kisebb eszközre van szükségünk, akkor a LED sterilizáló pálca tökéletes megoldás, hiszen nem csak kis helyet foglal, de bármilyen felületet megtisztít, legyen szó eldobható maszkról, kulcsról vagy kilincsről. Európában az SGS, Amerikában pedig az FDA által bevizsgált minden 59S termék.

Az UVC LED sterilizálás széles körben használt fertőtlenítő helyiségekben és kórházakban egyaránt, de már otthonainkban is könnyedén alkalmazhatjuk. Az 59S termékei már sok helyen elérhetőek online is, többek között a be4you.hu webáruházban is könnyedén beszerezhető. Az oldalon közel 20 fajta termék közül válogathatunk, amik között hordozható sterilizátorra, különböző méretű fertőtlenítő táskákra és LED pálcákra is bukkanhatunk.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője