Így hozd ki a maximumot a házi karanténból: csupa jó dolgok, amiket megtehetsz

2020.március.28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A koronavírus-járvány hatására teljesen felborult a mindennapi életünk, szinte napról napra új intézkedésekhez kell alkalmazkodnunk, aminek hatására egyre több munkáltató döntött a home office bevezetése mellett. Habár elsőre nagyon vonzónak tűnhet, egy előre kialakított rendszer nélkül viszont könnyen a visszájára is fordulhat. Mivel az életterünk bölcs esetben, most kizárólag az otthonunkra korlátozódik, fontos, hogy előre lefektessünk néhány szabályt a saját lelki nyugalmunk és hatékonyságunk érdekében.

1. Tudatos tartalomfogyasztás
A lelki nyugalmunk egyik alappilére a tudatos tartalomfogyasztás, az interneten ugyanis könnyű csapdába esni. A WHO azt javasolja, hogy igyekezzünk a tényszerű, gyakorlati lépéseket ajánló cikkekre korlátozni a fogyasztásunkat, amik valóban hasznosak lehetnek saját magunk és szeretteink megvédése érdekében. Ha gyakran olvasunk koronavírusos történeteket, és tudományosan nem bizonyított gyógymódok után kutatunk, azzal állandó stressznek tesszük ki magunkat, ráadásul a nem megbízható információk követésével vagy megosztásával akár bajt is okozhatunk. Helyette inkább olvass el olyan könyveket, tanulmányokat, amiket mindig szerettél volna, de sosem volt rájuk elég időd.

2. Ne zárkózz be teljesen
Éljünk az internet adta lehetőségekkel! Szerencsére ma már nem jelent gondot, hogy virtuális térben éljünk társasági életet, rengeteg online tanfolyam, film vagy játék érhető el, amit akár közösen is élvezhetünk a barátainkkal és családtajainkkal egy videóhívásban.

3. Napi egy alma…
Tartja a mondás. A karantén idején is próbáljuk betartani az egészséges táplálkozás alapelveit. Készítsünk sok zöldséges ételt, együnk naponta legalább egyszer gyümölcsöt, főzzünk! Rengeteg online főzőcsoport jött létre, ahová belépve rengeteg recept közül válogathatunk, ha nem tudjuk mivel rukkoljunk elő. Emellett teljesen felesleges olyan alapanyagokból pánikvásárlásba kezdeni, amit amúgy sem használnánk fel. A gyakori stresszből vagy unalomból fakadó nassolás helyett pedig vezessünk be inkább egy olyan napi rutint, amihez napi három-öt étkezés tartozik.

4. Csak kezdd el!
A négy fal között még sportolni is lehet, hiszen sokan, számtalan platformon kínálnak otthon elvégezhető online edzésterveket, sőt akár live jógaórákba is becsatlakozhatunk! Bármit edzünk, rengeteget segít a szorongás leküzdésében, viszont fontos, hogy legyünk magunkhoz őszinték és tűzzünk ki reális célokat, így a sport sem lesz teher és nem fogunk magunknak csalódást okozni.

5. Legyen napirended
Ahhoz, hogy jól teljesítsünk a négy fal között is, ki kell alakítanunk egy napirendet, ami biztos pontként szolgál a mostani bizonytalan helyzetben. Most van igazán lehetőségünk arra, hogy mindenki a saját bioritmusának megfelelően ossza be a teendőit, amiben sokat segíthet, ha összeírjuk ezeket reggelente és a pipákkal apró, de fontos sikerélményeink lesznek majd! A napi rutin megtartásában a közérzetünk is nagyban közrejátszik, így fontos, hogy ugyanúgy készüljünk össze reggelente, mintha be kellene mennünk az irodába. Persze nem kell szuper formális ruhákban ülni otthon a kanapén, de a legújabb válogatásunkban pontosan ebben szeretnénk inspirációt nyújtani, hogy ebben az új és sokunk számára nehéz helyzetben, hogyan tudunk csinosan, de mégis kényelmesen öltözködni. Így a kényszerű "szobafogság" is sokkal könnyebben elviselhetőbb lesz majd!

Íme néhány ruhadarab, ami biztosítja a kényelmed!


Galéria

Bezárás
2021.01.17.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője