Így könnyítsd meg a karácsonyi előkészületeket

2018.november.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

1. Takarítsd meg pénzt

Karácsony
Fotó: giphy

Ahhoz, hogy karácsony előtt stabilan állj pénzügyileg, tegyél félre minden héten egy általad meghatározott pénzösszeget. Az összeget átutalhatod egy megtakarítási számlára vagy gyűjtheted malacperselybe is.
Természetesen minél előbb elkezded, annál jobb, de persze vedd számításba, mennyi ajándékot tervezel venni, hány fogást főzöl majd, költesz-e utazásra is. Ha listát készítesz a szükséges kiadásokról, jobban tudsz kalkulálni azzal is, mennyi pénzt tegyél félre.

2. Figyeld a kedvezményeket

Karácsony
Fotó: giphy

Ha figyeled a kedvezményeket és a kuponokat, amik a postaládádban landolnak, sokkal olcsóbb december elé nézhetsz. Karácsony előtt számos nagy akcióval találkozhatsz, vannak erre specializálódott napok is, mondjuk a black friday. De addig sem kell várnod, regisztrálj fel a kedvenc boltjaid online felületére, hogy első kézből értesülj az aktuális akciókról.

3. Készíts kézzel ajándékokat

Ha kézzel készítesz ajándékokat karácsonyra, valószínűleg sok pénzt spórolsz meg, de az elkészítés gondos előkészületet igényel. Fontos, hogy már korán elkezdd beszerezni legalább az olyan fontos apróságokat, mint az ajándékkártya vagy a csomagolópapír.

4. Vedd egyszerűbbre az ajándékkártya-írást

A karácsonyi ajándékkártyák megírása meglehetősen előkelő helyen szerepel az unalmas karácsonyi előkészületek listáján, ha egyáltalán ráveszed magad, hogy megírd őket. Van azonban néhány módja, hogy megkönnyítsd az elkészítésüket.

Az első lehetőség egy olyan képeslap-stílusú ajándékkártya, ami nyomtatott, remek szövegekkel, és csak azt kell ráírnod, hogy tőled ki kapja az ajándékot.
A második lehetőség az, hogy olyan ajándékkártyákat vásárolsz, amik rugalmasak, könnyen hozzáilleszkednek a táskádhoz, és bármelyik szabad pillanatodban, akár a metrón vagy a vonaton írhatsz rájuk néhány gondolatot.

Megjelent az új kedvenc karácsonyi albumod Jessie J jóvoltából

Megjelent az új kedvenc karácsonyi albumod Jessie J jóvoltából

5. Szerezd be korábban az ajándékokat

Karácsony
Fotó: giphy

Magától értetődő, hogy minél kevesebb időt tervezel ajándékvásárlásra szánni, annál gyorsabban is végzel. Ez a pénzügyek szempontjából nem mindig praktikus, nem is beszélve arról, hogy ha már az őszi hónapokban beszerzed az ajándékokat, nem kell decemberben megharcolnod a bevásárlóközpontokba egyszerre beözönlő rengeteg vásárlóval. Annak is csökkented az esélyét, hogy az áhított ajándékot éppen az orrod elől kapkodják el.

Készíts egy listát arról, kinek milyen ajándékot tervezel adni, és kezdd meg a beszerzésüket. Ez különösen akkor praktikus, ha gyerekeknek is vásárolsz, akik éppen azt a trendi ajándékot szeretnék, amit sok más gyerek is és ha valamikor, akkor karácsony előtt sokkal hamarabb szánja rá magát mindenki a vásárlásra, így egyáltalán nem biztos, hogy adott játékot decemberben is be lehet-e majd szerezni.

6. Tervezd meg az utazásokat

Készíts tervet arról, kit mikor tervezel meglátogatni, és foglald le előre a jegyedet. Ha regisztrálsz bizonyos utazási portálokon, értesítéseket is kaphatsz arról, milyen járatok, hogy, és mikor közlekednek - bizony itt is kifoghatsz kedvezményeket.

7. Készülj fel a karácsonyi menüre

Karácsony
Fotó: giphy

Természetesen a karácsonyi vacsora egészében csak az ünnepekkor áll össze, de vannak olyan dolgok, amikkel előrébb juthatsz az ünnepi ételek és italok terén úgy, hogy még időt és pénzt is spórolsz. Rendelj alapanyagokat online boltokból, a húsokat vedd meg valamivel korábban és fagyaszd le, vegyél egyszerre több italt, ha úgy kedvezményesebb az ajánlat és kérd meg időben néhány családtagod vagy barátod, hogy segédkezzenek a karácsonyi menü elkészítésében.

+1 Értelmezd újra régebbi ruha szettjeid

Azok a csillogó, flitteres ruhák, amik karácsony előtt a ruhaüzletekbe érkeznek,nagyon csábítóak. De ha alaposabban szemügyre veszed őket, rájössz, hogy nem sokban tér el a korábbi évek kínálatától és egy régebbi darabot is remekül feldobhatsz néhány kiegészítővel. Kiegészítőket venni ráadásul költségtakarékosabb, mint komplett öltözékeket. Tölts egy kis időt a ruhásszekrényed végigkutatásával és alkoss új, izgalmas szetteket.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője