Kellemetlen szagú az edzőruhád? Itt a megoldás!

2019.április.10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ugye neked is van egy kedvenc edzőruhád, amiről titkon mindig azt reméled, hogy tiszta, és ha igen, előbb választod bármelyik másiknál? És mivel többször hordod, mint a többi darabot, általában egy kicsit kopottabb, jobban el van színeződve és talán még a legutóbbi verejtéked szaga is érződik rajta.

Kellemetlen szagú az edzőruhád? Itt a megoldás!
Fotó: giphy

Izzadni persze nem szégyen, de van néhány trükk, amivel már az is elkerülhető, hogy az edzőruhádnak kellemetlen szaga legyen, mert egy szimpla mosás sokszor nem elegendő. Íme néhány tipp, amit érdemes bevetned annak érdekében, hogy rossz szag helyett inkább tisztaságérzetet biztosítson az edzőruhád.

1. Edzés után azonnal vedd le és szárítsd meg a ruháid


Talán számodra is csábító a használt edzőruháid a tornateremben hagyni vagy az öltözőben lévő szekrényedbe dobni, de a baktériumok elszaporodását a ruhán csak akkor akadályozhatod meg, ha edzés után rögtön leveszed és fogasra akasztod megszáradni. Minél gyorsabban szárítod meg az edzőruhád, annál kevesebb időt hagysz a baktériumoknak arra, hogy tovább terjeszkedjenek a szálakon.

Fotó: giphy

2. Használj természetes, jól működő dezodort

A természetes dezodorokkal nemcsak a környezeted óvhatod, de az edzőruhádat is megkímélheted a segítségével. Ha igazán jó dezodort használsz, kevésbé fogsz izzadni, ami által a ruhád is kevésbé fog szennyeződni. Persze a számodra legmegfelelőbb terméket nem biztos hogy egyszerű azonnal megtalálni, de szerencsére rengeteg termék közül válogathatsz a piacon.

Fotó: giphy

3. Ruházz be egy cipőszárítóba

A kellemetlen szagok eltüntetésére szolgáló tippjeink nem lehetnek teljesek anélkül, hogy ne térnénk ki az egyik legkellemetlenebb szagforrásra, a cipőkre. Nézzünk szembe a csúfos ténnyel: mindannyiunknak van legalább egy pár büdös cipője, de jellemzőbb hogy több is. De mégis miért? Ezt a kérdést biztos te is sokszor feltetted már magadnak. Mivel a cipők belsejében gyakran megizzad a lábad, a nedves környezet remek talajt biztosít a baktériumoknak és a penésznek is. Éppen ezért az egyik leghasznosabb dolog, amit beszerezhetsz, az a cipőszárító. Ha minden edzés után használod.

Fotó: giphy

4. Használj higiéniai törlőkendőt

Nagyszerű módja az edzőruhád tisztán tartásának az is, ha valamilyen illatos vagy szagtalan higiéniai törlőkendőt használsz a bőrödön. A verejték a víz, a baktériumok és a bőrsejtek összetett keveréke - tökéletes környezet a baktériumok táplálásához, növekedéséhez és a kellemetlen szagok előbukkanásához. A higiéniai törlőkendők segítenek a bőr felszínén csökkenteni az izzadságot, a már jelen lévő baktériumokat pedig eltávolítják. Ha érzékeny a bőröd, akkor mindenképp biológiailag lebomló higiéniai törlőkendőt használj.

Fotó: giphy

5. Tapasztald ki, milyen gyakran szükséges mosni az edzőruhád

Az edzés intenzitásától és attól, hogy mennyire izzadsz általánosságban, függ az, hogy milyen gyakran kell mosni a ruháid. Ha kemény edzéseket végzel és hamar izzadsz, akkor feltétlenül szükséges minden használat után a mosás. Ha egy könnyedebb jógagyakorlatot végzel, akkor valószínűleg nem szükséges minden edzés után mosni, de amint érzed a kellemetlen szagot, ne légy rest az edzőruhád a mosásba tenni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Vigyázz velük, ezek a csillagjegyek teljesen kiszámíthatatlanok!

Vigyázz velük, ezek a csillagjegyek teljesen kiszámíthatatlanok!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője