Kipróbáltam: Pár perc alatt bele fogsz szeretni ebbe az okosórába!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Májusban érkezett Magyarországra a Fitbit második okosórája a Versa, én pedig lehetőséget kaptam, hogy teszteljem. A Fitbit Versa fő üzenete: Hozd ki a legtöbbet minden pillanatból! - ezzel azt szeretné üzenni, hogy ha odafigyelsz magadra, sőt bevetsz olyan motiváló megoldásokat, amiket a fitneszóra tud, akkor még jobbak lehetnek a napjaid, még jobb lehet az életed.
(X)

Amióta az eszemet tudom, odafigyelek a rendszeres testmozgásra és az egészségemre, ezért különösen örültem, hogy most számokba és adatokba foglalva is láthatom, hogyan teljesítek napi szinten, és átfogó képet kapok a kondíciómról.

Az óra méri a lépésszámot, kalóriát, lépcsőzést, sportolást, alvást, pulzust és ezen kívül is rengeteg kiegészítő funkcióval rendelkezik.

Többek között beállíthatunk rajta ébresztőt, emlékeztetőket, hallgathatunk zenét, megkaphatjuk a hívás-, üzenet-, naptár- és applikációértesítéseket, appokat is letölthetünk, relaxálhatunk vele, és még sorolhatnám.

Első körben kicsit féltem, hogy nem lesz egyszerű a telepítés és a telefon szinkronizálása az órával, de kellemesen meglepődtem, mert tényleg pár perc alatt sikerült megoldanom a dolgot és már indulhatott is a felfedezés.

Ezt az órát úgy találták ki, hogy folyamatosan viseld, hiszen akkor tudja a legpontosabb adatokat szolgáltatni. Ennek kapcsán az első gondolatom az volt, hogy valószínűleg a telefonomhoz hasonlóan az óra is egy nap alatt lemerül majd, viszont számomra még mindig hihetetlen, de akár 4 napot is kibírt egy feltöltéssel. Így tényleg nem volt nehéz dolgom és 0-24-ben viselhettem.

Számomra hihetetlenül motiváló volt, hogy folyamatosan nyomon követhettem a saját eredményeimet és figyelhettem magamat. Azokon a napokon, amikor kevesebbet mozogtam, mindig megfogadtam, hogy másnap sokkal ügyesebb leszek és így is történt. Azt gondolom, ez lenne a saját magunk motiválásának módszere egy kis segítséggel persze.

Számomra a leghasznosabb funkció, hogy az óra automatikusan felismeri a gyakoribb mozgásformákat (pl.: a futást, úszást, biciklizést, stb.) vagy pedig kiválaszthattam, hogy éppen melyik tevékenységet végzem, ennek köszönhetően pedig még pontosabb adatokat kaptam a teljesítményemről.

A Fitbit Coach applikációnak köszönhetően az okosóra kijelzőjén személyre szabott gyakorlatok érhetők el, ez pedig valóban úgy működik, mint egy igazi edző. 7-15 perces, akár napközben is elvégezhető edzésprogramokat kínál és rövid animációval még azt is bemutatja, hogyan végezzük szabályosan a mozdulatokat. Az óra vibrálása jelzi a következő gyakorlatot, így ha már profi vagy, oda sem kell nézned. A 7 perces edzés is kellemesen megterhelő, viszont ennyi ideje mindig van az embernek, akár reggel, akár este. Nekem ez volt a kedvencem, hiszen itt nincs kifogás, akárcsak egy személyi edzőnél sem.

A Versával mindemellett még az alvásunkat is monitorozhatjuk, hogy megtudjuk, hányszor ébredünk fel az éjjel folyamán, mikor alszunk a legmélyebben, mikor álmodunk.

Az óra kijelzőjén folyamatosan láthatjuk az aktuális időt, azt, hogy
mennyi kalóriát égettünk el, a lépésszámlálót és a pulzusunkat.
Ezenkívül a Fitbit alkamazáson keresztül rengeteg különféle dizájnú
óraszámlapból válogathatunk és kedvünkre cserélgethetjük azokat.


A karpánt egyébként cserélhető –akár bőr és fém szíjra is-, így könnyen a saját ízléshez lehet alakítani, sőt a választható számlapoknak köszönhetően még
jobban személyre lehet szabni az óra megjelenését. Maga a tok se
nem túl nagy, se nem túl kicsi és még az én extravékony kezemen
is jól mutat a lekerekített vonalaknak és alig 11 mm-es vastagságának köszönhetően.


Az pedig már csak egy hatalmas bónusz a hölgyek számára, hogy az applikáció női egészségkövetéssel is rendelkezik. Tehát rögzíthetjük a menstruációs ciklust, valamint különböző tüneteket, mint például a hasfájás, vagy görcsök az egyes napokon. Ennek alapján egészségi állapotunkat és erőnlétünket is feltérképezi az alkalmazás!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ezt nem láttuk jönni: Kamilla királyné is belekóstolt a meztelenruha-trendbe

Ezt nem láttuk jönni: Kamilla királyné is belekóstolt a meztelenruha-trendbe

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője