Londoni hosszú hétvége Harry Potter világában - Pár napig nem leszel mugli, az tuti!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Harry Pottert nem lehet csak úgy ímmel-ámmal szeretni – ez egy életérzés. Ezt mi is jól tudjuk, de főként Nagy-György Borbála szerkesztőnk, aki a GLAMOUR magazin legnagyobb varázsvilág-rajongója. Bori az alábbi helyszíneket és programokat személyesen is mind kipróbálta Londonban, úgyhogy első kézből tudhatod meg, milyen titkos helyekre kell ellátogatnod, ha a brit fővárosban jársz, és egy kis varázslatra vágysz.

Londoni hosszú hétvége Harry Potter világában - Pár napig nem leszel mugli, az tuti!
Fotó: Thinkstock

Még 19 évvel később is
Amikor J. K. Rowling bejelentette, hogy a történet folytatódik, a világ összes Harry Potter-rajongója hisztérikus örömujjongásban tört ki. Természetesen most sem maradt el a csavar, hiszen a nyolcadik sztori egy kétrészes színdarab, ami a londoni Palace Theatre-ben látható. A Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) bemutatójára 2016. július végén került sor, és azóta is folyamatosan játsszák a darabot, amelynek egyikére sikerült nekem is jegyet szereznem. Ez egyáltalán nem egyszerű feladat, úgyhogy mindenképpen nagyon figyelmesnek és gyorsnak kell lenned. Ha eldöntötted, hogy megnézed családdal, baráttal, vagy akár egyedül, akkor kövesd a darab hivatalos csatornáit a szabad jegyekért, mert minden előadásra pillanatok alatt elfogynak a belépők.

Fotó: Thinkstock

Emma Watson készen áll, hogy megreformálja a világot ebben a nadrágkosztümben

Emma Watson készen áll, hogy megreformálja a világot ebben a nadrágkosztümben

#KeepTheSecrets
A történet titkait nagyon gondosan őrzik, és azzal, hogy én sem árulok el semmit a sztoriból, csak még inkább úgy érzem magam, mintha egy különleges klub tagja lennék - tisztára Dumbledore Serege! Annyit azért előre bocsájthatok, hogy meglepetésekből, izgalomból és megható jelenetekből nincs híján a történet. A sztori nagyjából ott folytatódik, ahol az utolsó könyvben véget ért. A három jó barát már jócskán a harmincas éveiben jár, és családos szülőkké váltak, akiknek az élete attól sem lett mentes a sötét varázslatoktól, hogy Voldemort már elpusztult. A történet középpontjában most azonban nem Harry, Ron és Hermione áll, hanem immár a következő generáció. A színházi élmény, amit a Palace Theatre-ben kapsz, semmihez sem hasonlítható, minden elvárásodat felülmúlja majd. Garantálhatom, hogy a székedhez szegez a kétestés, egyenként közel háromórás, angol nyelvű előadás minden egyes perce.

Lépd át Roxfort kapuját
Az egyik legkatartikusabb élmény minden Harry Potter-rajongó számára a Londonhoz közeli Leavesdenben található Warner Bros. filmstúdió. A vonattal és busszal megközelíthető stúdió szolgált otthonául tíz éven át nemcsak a stábnak, hanem a filmben felbukkanó összes látványelemnek, jelmeznek, kelléknek. Mivel a forgatások már akkor elkezdődtek, amikor a könyvek még íródtak, a filmkészítők minden tárgyat megőriztek, hátha kellenek még a későbbiekben. Milyen jól tették, hiszen így születhetett meg ez a világon teljesen egyedülálló Harry Potter múzeum.

Hasznos infó: a belépőjegyedet jóval korábban, hónapokkal a látogatásod előtt foglald le, mert helyszínen nem tudod megvenni. A stúdió bejárására, az oda és a visszaúton felül, szánj bőségesen 3 órát, és számolj a Weasley Varázsvicc Vállalat boltjával vetekedő szuvenírbolttal nemcsak időben, hanem bizony pénzben is. A Stúdió minden szezonban valami új, izgalmas témával készül, úgyhogy ne lepődj meg, ha valamilyen különleges tematika szerint "öltöztették fel" a stúdiót.

A Harry Potter sztárjai összeálltak, mert a roxforti barátságok örökké tartanak

A Harry Potter sztárjai összeálltak, mert a roxforti barátságok örökké tartanak

Harry, Ron és Hermione nyomában
Erre a szenzációs Muglitúrára teljesen véletlenül, London térképének a böngészése közben bukkantam rá. Egy pici tű jelölte a Muggle Tour találkozási pontját, rákattintottam, és ami ezután történt, az a londoni kirándulásom egyik legcsodásabb élménye volt. A kb. 2,5 órás túra a London Bridge metrómegálló szomszédságában kezdődik és a Leicester Square-nél ér véget. A laza városi séta közben kiscsoportban és egy nagyon felkészült vezető segítségével ismerhetsz meg jó párat a Harry Potter filmek forgatási helyszínei közül, mint például a Foltozott Üst és a Mágiaügyi Minisztérium bejárata, illetve a Grimmauld tér 12, valamint olyan helyekre is ellátogathatsz, amelyek J. K. Rowling számára szolgáltak inspirációul az Abszol út vagy a Zsebpiszok köz leírásához, no, meg persze, rengeteg extra, bennfentes infó a könyvekről és a filmekről. Érvényes metrókártya legyen nálad, mert szükséged lesz rá. Muglitúrák szinte minden nap indulnak, de nézd meg az oldalon a pontos beosztást, illetve a foglalást itt tudod intézni: www.muggletours.co.uk

Fotó: Thinkstock

9 és 3/4. vágány
Ha igazi Harry Potter-őrült vagy, akkor kötelező ellátogatnod a King`s Cross állomásra. A filmek emlékére most is ott áll a 9 és 3/4. vágány felirat alatt egy félig betolt, bőröndökkel megrakott poggyászhordó kocsi. Sőt, még fotó is készülhet rólad, ráadásul itt is találsz egy remek szuvenírboltot.

Fotó: Thinkstock

A valaha volt legjobb Instagram: Harry Potter luxuscuccokban

A valaha volt legjobb Instagram: Harry Potter luxuscuccokban

Ki akarod hozni a legtöbbet a Harry Potter-hétvégédből? Akkor úgy is kell aludnod, mintha a Roxfortban lennél! Igaz, kicsit borsos árú, de varázslatos környezetben kínál szobákat a Georgian House, hogy valóban teljes legyen a Harry Potter-élmény.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ennyi volt: Harry herceg életre szóló döntést hozott

Ennyi volt: Harry herceg életre szóló döntést hozott

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője