˝Mamibibliában˝ vallott az anyaság pillanatairól Mádai Vivien

2018.június.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egy csoport, egy fórum, három szuper anya. A LA MÔME fórumhoz méltóan egy rendhagyó könyv született Mádai Vivien, Szilágyi Virág és Bodnár Vivien írásaiból. A cikkek mellett a blog olvasóinak vallomásai is helyet kaptak, tematikus elrendezésben. A könyv célja, hogy megmutassa, milyen problémákkal, nehézségekkel találkozhat egy anya a gyermekvállalás alatt, mindezt megfelelő érzékenységgel és sok humorral.

Az írások tiszta őszinteséggel, kellő öniróniával, humorral mesélnek az anyaság minden részletéről, nehézségéről, kezdve a két csík megjelenésétől a teszten, egészen az óvodáig, az első igazi elengedésig. Olvashatunk a végeláthatatlannak tűnő hasfájós korszakokról, az ikerterhességről, illetve arról is, hogy mindezt a "felfordulást" hogyan éli meg egy férfi. A Vintage Gardenben megrendezett könyvbemutatón a sztáranyukák mellett részt vettek a könyvben saját történeteiket őszintén elmesélő civil édesanyák is.

Az esemény moderátora, Tatár Csilla elárulta: saját gyermekének születésekor éppen Mádai Vivi volt segítségére például kisfia babakocsijának összeszerelésében.

"A könyv egy éven keresztül készült, rengeteg átvirrasztott éjszakán át. Hogy miről szól? Rólatok, rólunk, a gyerekeinkről, a félelmeinkről, a boldogságunkról, mindenről, ami csak egy anya zűrzavaros fejében létezhet. Utólag is szeretném megköszönni a gyermekeinknek, akik voltak olyan jó fejek, és hagytak időt arra - körülbelül napi négy és fél percet -, hogy ez a könyv elkészülhessen" – mondta nevetve a népszerű műsorvezető, aki rövid ízelítőt is adott a könyvből: a küzdelmes bilire szoktatásról és az óvoda első szívszorító napjairól olvasott fel egy-egy részletet.

Végül a résztvevők együtt összeraktak matricákból egy nagy LA MÔME falat, ezzel is jelezve azt, hogy mindenki egy kicsit hozzájárult ahhoz, hogy a könyv megszülethessen. A "mamibibliát" a Czeizel Intézet, az Unicef, a DM és a Triumph, mint az édesanyák, a gyerekek és az erős nők elkötelezett hívei támogatták.

A LA MÔME könyv megvásárolható itt.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője