Miért fontos a nyomtatott sajtó?

2020.november.23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A digitalizáció számos előnye mellett sajnos több hátránnyal is szolgál, hiszen egyre több lap szűnik meg, vagy átáll ritkább (negyedéves, féléves, éves) megjelenésre. Ne feledjük azonban, hogy a print valóban egy érték, és egészen mást nyújt, mint az online felületek - a kettő ugyanis így egészíti ki tökéletesen egymást. Ez egy teljesen másfajta tartalom, amit érdemes megtartani, ameddig csak lehet. A lapot.hu oldalon hatalmas kedvezménnyel válhatsz előfizetővé, legyen szó a Glamourról, Blikkről, Kiskegyedről vagy akár a rejtvény lapokról. Támogasd a printet, hiszen az egy igazi érték!

Miért fontos a nyomtatott sajtó?
Fotó: Shutterstock

Mit gondolnak a főszerkesztők a nyomtatott lapokról?

Maróy Krisztina, a Glamour magazin főszerkesztője ezt mesélte a print fontosságáról:

A print magazinba olyan tartalmak készülnek - mondjuk a beauty- és a divatanyagok -, amik olyan eredeti, inspiráló alkotások, melyek sosem készülhetnek el majd online, mert ott a következő 5-10 évben semmiképpen nem lesz ekkora büdzsé, azaz a média egyre igénytelenebb és szegényesebb lesz. Ha az igényesen elkészített szövegek, képek csak könyvekben jelenhetnek meg, akkor egyre kevesebb esztétikus, igényes dolog, valódi kikapcsolódás lesz majd.

Iványi Géza, a RAS Magyarország kiadó rejtvény lapjainak főszerkesztője az online és a print egyensúlyát emelte ki:

Az új médiumok megjelenésével általában nem tűnnek el a régiek, csak visszaszorulnak. A könyvet sem tüntette el a rádió vagy a film, a mozit sem a televízió, és az új digitális olvasási lehetőségek sem vetettek véget a hagyományos könyvnek. Így van ez az újsággal is. Van, aki a mai napig szereti kézbe fogni, érezni az illatát. Van, aki azért, mert idegenkedik a technikától, és olyan is, aki az egész napos képernyőbámulás miatt olvas inkább szabadidejében nyomtatott terméket. Tehát az újság még sokáig velünk marad, de nyilván a friss híreket már nem innen szerezzük be. Viszont a képes anyagoknak és a színes magazinoknak szerintem továbbra is lesz keletjük.

Ha valahol, akkor a rejtvényújságok terén különösen sokat ad hozzá az olvasói élményhez a papír. Bár léteznek már jócskán online fejthető rejtvények, sokaknak még mindig kényelmesebb, szórakoztatóbb ceruzával és radírral tölteni az ábrákat. Ami ennek a szegmensnek a jövőjét illeti, jó lakmuszpapírnak tűnik a járványhelyzet. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a bezártság idején, amikor a napilapok és a magazinok eladási száma csökkent, a rejtvénylapok olvasottsága, népszerűsége nőtt. Szóval, még maradunk, remélem, minél tovább.

Kovács Levente, a Noizz főszerkesztője szerint a print így tud kitűnni:

Szerintem ma a print azzal tud kitűnni, ha van benne valami plusz az online is elérhető tartalmakhoz képest. Tehát azon túl, hogy elolvashatok pár érdekes cikket, elvárom, hogy legyen prémium papírra nyomtatva, legyen színes, látványos, legyenek benne első osztályú illusztrációk. Egy szép, stílusos magazin ráadásul akkor is érték tud lenni, ha kiolvastad, mert egy jó borítót például szívesen odaraksz díszként is mondjuk a dohányzóasztalodra.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője