Minden nap hálásak lehetünk valamiért!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

A jógaoktatás során mindig különleges örömmel tölt el, amikor hozzájárulhatok az emberek kinyílásához, változásaihoz. Ilyenkor olyan, mintha a mellkasom kitágulna, egyfajta teljesség tölt el. Fantasztikus érzés azt megtapasztalni, hogy egy kicsit én is segíthetek abban, hogy nőjjön az életbe vetett bizalmuk, elfogadóbakká, türelmesebbekké és rugalmasabbakká váljanak és hogy magukat és a környezetüket is szebbnek, jobbnak lássák. Hálás vagyok.

Amikor a boldogságról, a sikerről vagy a motivációról olvasunk, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy a hála témaköre is felmerül. Gyakorta halljuk: Hálásnak lenni az első lépés a boldogsághoz. Légy hálás az apró dolgokért. A boldogság azt jelenti, hogy hálásak vagyunk.

A hivatalos meghatározás szerint a hála az elismerés jele. Rendben, ezt megadjuk vagy megkapjuk, de talán ez még mindig nem magyarázza meg, hogy mi is az a hála. Mit jelent megbecsülést érezni vagy éppen ezt mutatni? Mit ismerünk el? És egyáltalában hogyan fejezzük ki a megbecsülésünket?

Számomra a válasz az az érzés, amit akkor érzés, amikor valami igazán boldoggá tesz kívül-belül. Ezért ez nem merül ki egy felszínes mosolyban, hanem ilyenkor a szíved is mosolyog. Az a fajta izgalom, ami akkor tölt el, amikor életed fényében gondolkodsz.

Próbáld ki most – függeszd fel egy kicsit, amit éppen csinálsz és figyelj befelé. Mi az, ami megadatott Neked? Ami felett elsíklasz a hétköznapokban és már-már természetesnek is veszed, pedig egyáltalán nem az. Az élet sok ezer apró dologból áll. Vedd őket észre!

Sokszor gondolkodtam már azon, hogy talán nem is az a lényeg, hogy a pohár félig teli van vagy hogy félig üres, hiszen nincsen jó és rossz, csak a fejlődés. És hálásak lehetünk azért is, hogy van poharunk és valamit találunk is benne. Légy hálás azért, amid van! Vannak olyan emberek, akiknek látszólag semmilyük nincs és mégis mosolyognak.

Ezt olvastad már? A meditáció, mint csodaeszköz

Ne csak mondd, hogy hálás vagy, hanem érezd is! Az emberek gyakran mondják, hogy hálásak, de a cselekedetük mégsem ezt tülrözi vissza. Csak a köznapi témáknál maradva, azt mondják, hogy hálásak a házukért, mégsem tartják azt rendben. Hálásak az elektromos áramért, mégis pazarolják. Hálásak az egészségükért, mégsem vigyáznak magukra. Tekints ezekre úgy, mint ellentpéldák és Te csináld másképp!

Hagyj magadnak időt a megállásra, az elcsendesedésre, vedd sorba, hogy mennyi apró csoda van az életedben és lélegezz! A boldogság nem mindig azt jelenti, hogy minden úgy történik, ahogy mi azt elképzeljük. Szeressük, amink van és legyünk érte hálásak. A szeretet maga a mély hála. Amikor igazán szereted az életet, minden egyes lélegzetvételed hála is egyben.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Angelina Jolie új tetoválása megér egy gyors pillantást

Angelina Jolie új tetoválása megér egy gyors pillantást

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője