Női vezetőnek lenni ugyanolyan, mint férfi vezetőnek lenni

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egyre nagyobb szükség van szabadúszókra, mégis nehéz kapcsolati tőke nélkül belevágni, és ügyfeleket találni. De nem csak a szabadúszók, hanem a cégek is nehéz helyzetben vannak. A kettejük közti szakadék áthidalásaként Bittera Réka és Tassonyi Csenge létrehozták a Briefly-t.

Női vezetőnek lenni ugyanolyan, mint férfi vezetőnek lenni
Fotó: bolega niki

Miben más a Briefly a versenytársakhoz képest?

Alapvetően abban más, hogy mi nem csak összekötjük a szabadúszókat és a cégeket, hanem minden esetben van egy projektmenedzser, aki segít egészen a briefelési folyamattól kezdve a csapat kiválasztásáig. Ezt követően pedig az egész projektet menedzseli, illetve a minőséget is ellenőrzi. Mi abban hiszünk, hogy az a legjobb, ha mindenki azzal foglalkozik, amiben a legjobb. Szabadúszó és ügyfél oldalon is. Hiszen a szabadúszók is csak a szakmájukkal szeretnek foglalkozni – ezért a kapcsolattartást például már a projektmenedzser intézi – és az ügyfélnek sem kell a marketinges szerepét játszani. Nekik is szintén a projektmenedzser segít az egész folyamat lebonyolításában, aki szintén szabadúszó, ahogy a platformon keresztül dolgozó többi szakember is.

A vállalkozó szellemen túl, van bennetek egy jó adag küldetéstudat is, hogy segíteni szeretnétek másokon!
Igen. Alapvetően valami olyannal szerettünk volna foglalkozni, aminek társadalmi hasznossága van. Úgy gondoltuk, hogy ezzel lehetőséget teremtünk mindkét fél számára. A szabadúszók esetében a kapcsolati hiányt pótoljuk és hosszútávú célunk, hogy a szabadúszást fenntarthatóvá tegyük. Hiszen ez az életmód gyakran magányos is lehet, hiányozhat az a közösség, ami egy munkahelyen kialakul. Nálunk a szabadúszók csapatokban dolgoznak. Nem csak egy-egy szabadúszót egy-egy ügyféllel kötünk össze, hanem lehetővé tesszük, hogy rugalmasan, csapatokban dolgozhassanak együtt. Meg tudjuk teremteni ebben a közegben is a közösséget. A másik oldalról pedig elérhetővé tesszük az online marketinget bárki számára. Velünk tudnak dolgozni azok a vállalkozások is, akiknek két alkalmazottjuk van, és azok is, akiknek kétszáz.

De az újdonsült anyukáknak és karrierváltóknak is biztos jövedelmet biztosítotok…

A kapcsolathiányos szabadúszók között nagyon sok a fiatal anyuka, akik például egy ügynökségből mentek szülési szabadságra. Ők sokszor szeretnének dolgozni, viszont számunkra olyan rugalmas feltételek szükségesek, amiket egy ügynökség nem tud biztosítani. Éppen ezért lenne számukra tökéletes a szabadúszó életmód, viszont kapcsolatok hiányában nehezen tudnak elindulni. A Briefly-nek köszönhetően könnyebben tudnak új ügyfeleket, projekteket találni maguknak. De egyébként a karrierváltókra is ugyanez igaz. Nálunk vannak olyan kisvállalkozások, akik senior munkaerőt még nem tudnak megfizetni, ezért számukra a legjobb megoldást a junior szabadúszók jelenik. Ez oda-vissza előnyös, hiszen így a kezdő szabadúszók is tapasztalatot szerezhetnek, és bővíthetik a portfóliójukat.

Ha jól tudom a járvány alatt is sok mindenkinek segítettetek.
A járványhelyzet számunkra lehetőség is volt, hiszen egy ilyen kihívásokkal teli időszakban elengedhetetlenül fontos, hogy legyenek rugalmas munkalehetőségek. Ezért sikerült teret nyernünk, és ezáltal segítenünk azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, akiket a legjobban sújtott a válság. Mi a karantén második napján leültünk és összeállítottunk számukra egy túlélőcsomagot, amiben tippek és trükkök voltak arra vonatkozóan, hogy hogyan tudják átvészelni a válságos időszakot.

Miért gondolják sokan, hogy nőként nehezebb vállalkozni?
Sokszor halljuk ezt mi is, de nem gondoljuk, hogy nehezebb lenne. A legtöbben valószínűleg azt gondolják, hogy a biológiai óra, a gyerekvállalás miatt van így. Ez egy tény, de mi éppen azért dolgozunk, hogy ez ne okozzon problémát, és a rugalmas munkakörülményeknek köszönhetően ezek a sztereotípiák is eltűnjenek. Női vezetőnek lenni ugyanolyan, mint férfi vezetőnek lenni, semmiben sem különbözik. Ezt fontos hangoztatni, hiszen csak így érhetjük el, hogy minél több nőhöz eljusson, és minél több nő merjen belevágni egy vállalkozásba.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője