Szenvedélyből vállalkozás - Ismerd meg a Rebel Travelers egyik megálmodóját

2019.május.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ruppl Alice ügyvédi karrierjét adta fel azért, hogy valóra váltsa álmát. Utazási szenvedélyéből nőtte ki magát saját vállalkozása, melyet párjával közösen hoztak létre. Ismerd meg a Rebel Travelers egyik megálmodóját, aki programjaival fantasztikus thaiföldi élményeket kínál, amit soha nem fogsz elfelejteni.

Egyedül utaznál nőként? Ezekre a dolgokra figyelj

Egyedül utaznál nőként? Ezekre a dolgokra figyelj

Korábban ügyvédként dolgoztál. Miért intettél búcsút a karrierednek?


Az elmúlt hat évben az irodai feladatok és az ügyfelek abszolút prioritást élveztek. Soha nem tudtam elég szabit kivenni ahhoz, hogy elkezdjem valóra váltani a bakancslistámat. Soha nem volt elég időm arra, hogy testileg és lelkileg feltöltődjek két zsúfolt munkahét között, vagy hogy igazi barátokra tegyek szert.

Hat év jogi egyetem és hat év ügyvédkedés után egész egyszerűen nem ismertem magamra a tükörben. Kislányként született álmodozó voltam, élénk képzelőerővel, tele kreatív energiával. Aztán 18 évesen - elsősorban azért, hogy a környezetem elvárásainak megfeleljek - eredeti elképzeléseim ellenére a jogra jelentkeztem... 30 éves koromra pedig már csak árnyéka voltam korábbi önmagamnak: egy árnyék, aki szigorú álarc mögé bújva próbálta leplezni magányát és érzékenységét.

A mindennapi munkám teljesen elszívta az életerőmet, és kiölte belőlem a kreativitást. Rá kellett döbbennem, hogy ez a karrierösvény és a vele járó életmód szöges ellentéte volt azoknak az értékeknek, amik igazán fontosak a számomra. Így amikor felmerült, hogy mindent magam mögött hagyva útnak induljak, a döntés egészen egyértelműnek tűnt.

Mikor és hogyan született, hogy utakat szervezz?

Párommal már több mint egy éve 'slow traveler'-ként (lassú utazóként) jártuk a világot, amikor érlelődni kezdett bennünk a Rebel Travelers gondolata.

Kedvesen tudják, de a lassú utazás teljesen más, mint a 'backpacker' életmód. Nem az a célunk, hogy rekordidő alatt bejárjunk annyi országot, és turista látványosságot, ami fizikailag lehetséges. Épp ellenkezőleg: utazásaink egyes állomásain mindig próbálunk legalább egy hónapra letelepedni, így saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg, hogyan élnek a helyi emberek, és inspirációt meríthetünk távoli országok kultúrájából, életfilozófiájából.

Nem turistaként, hanem tudatos utazóként járjuk a világot: összebarátkozunk a helybeliekkel, megtanulunk néhány szót a nyelvükön, olyan látnivalókat is felderítünk, ami nem szerepel az útikönyvekben, végig kóstoljuk a hagyományos konyha ízeit, és a helyiek életében fontos eseményeken, fesztiválokon veszünk részt.

Ezt az utazási élményt szeretnénk mostantól minél több emberrel megosztani a Rebel Travelers-en keresztül, azzal a különbséggel, hogy a résztvevőknek nem kell ehhez feladniuk az itthoni életüket, ahogy azt mi tettük.

Miért pont Ázsiára esett a választás?

Ennek több oka is van. Egyrészt azért, mert az utakat kizárólag olyan helyszínekre szervezzük, amit mi már felderítettük, és elegendő helyismerettel rendelkezünk ahhoz, hogy esetleges váratlan helyzeteket is magabiztosan tudjuk kezelni.

Másrészt, mert Ázsia egzotikus varázsa garantáltan új impulzusokat adj az utazóknak, és kimozdítja őket a megszokott hétköznapi rutinból. Emellett szerintünk minden adottsága megvan ahhoz, hogy támogassa a célt, amivel egy ilyen útra elindulunk: legyen az felfedezés, befelé fordulás, útkeresés, vagy egyszerűen csak a pihenés, felfrissülés, új élmények szerzése.

Kiknek ajánlod ezeket az utakat?

A Rebel Travelers program egyedi a maga nemében, mert nem csak egyetlen meghatározott területre összpontosítunk. Kicsit szokatlan megközelítéssel úgy döntöttünk, hogy egy komplex utazási élményt adunk a résztvevőknek, mely magában foglal mindent, ami a testi-lelki-szellemi feltöltődést támogatja. A kéthetes program során kalandtúra, önismereti kurzusok, karrier workshop-ok, kapcsolatépítés, jóga, meditáció, wellness, életmód- és étkezési tanácsadás várja a résztvevőket. A részletes lebontás hamarosan elérhető lesz a honlapunkon.

Túráinkat olyan lelkes és kíváncsi fiatalok számára hoztuk létre, akik szeretnének kiszakadni a mókuskerékből. A túra során lenyűgöző, egzotikus helyeket fedezünk fel a világ egy távoleső részén, miközben a résztvevők új motivációt és impulzusokat kapnak személyes és szakmai fejlődésükhöz egyaránt, valamint életre szóló nemzetközi barátságokra tehetnek szert.

Hányan dolgoztok egy-egy turnus kialakításán, felépítésén?

Az előkészületi feladatokat az első úticél kapcsán eddig ketten, partnerem és én menedzseltük. Nemrég érkeztünk Balira, ahol az elkövetkező hetekben helyi partnerekkel tárgyalunk, és ekkor dől el, hogy pontosan ki és milyen formában csatlakozik még a csapathoz.

Hogy zajlik a háttérmunka?

Leginkább egy digitális nomád start-upra hasonlít a jelenlegi működésünk  Dolgoztunk már co-working irodában, tengerparti kávézóban, legutóbbi kreatív workshop-unkra pedig épp egy parkban került sor. Balit jól ismerjük már, de az elkövetkező heteket a helyszínen fogjuk tölteni, hogy mindent elkészítsünk az augusztusi indulásra!

Mesélj egy picit Ázsiáról!

Ázsia rendkívül sokszínű, az adott ország függvénye, hogy épp mi ragadja meg az utazót. Mondok két példát.
Most épp Baliról írok nektek, ami egyben első túránk úticélja is. A modern inspirációk és az ősi balinéz kultúra elegye egyedülálló hangulatot kölcsönöz az indonéz szigetnek. A természet egész egyszerűen lélegzetelállító, tényleg az egyik legszebb hely, ahol valaha jártam. A balinéz emberek mosolygósak, és szívesen szóba elegyednek az utazókkal. Emellett tisztelettudók, és akkor is próbálnak útbaigazítani, ha nem igazán tudják, hogyan jutsz el az úticélodhoz. Nagyon jó a közbiztonság, az emberek békések: nem kell attól tartanod, hogy megtámadnak vagy kirabolnak.

Néhány hete a Thaifölddel szomszédos Burmában jártunk (azaz Mianmarban), ami egy valódi időutazás volt. A burmai emberek nagyon kedvesek, szeretnek nevetni, és meglepő módon, mindenki elég jól beszél angolul. Az infrastruktúra az ázsiai színvonalhoz képest kicsit visszamaradott, de ezt kompenzálja, hogy mindenki a tőle telhető legjobb szolgáltatást nyújtja (pl. a távolsági busz 5-6 óra zötykölődés után puszta jóindulatból háztól házig szállít!). Ami nagyon szembetűnő Burmában, hogy nincs minden ember kezében mobiltelefon. Ha van egy kis szabad idejük, inkább egymással beszélgetnek. A vidéki házikókban nincs fürdőszoba – az udvaron egy fémtartályban gyűjtik a vizet, és egy szál sálba burkolózva, a szabad ég alatt 'zuhanyoznak' az emberek.

Milyen az ázsiai konyha? Van nagy kedvenced?

Az ázsiai konyhára általában jellemző, hogy imádják a különféle fűszereket. Míg otthon elsősorban borssal, paprikával, fokhagymával főzünk, Ázsiában több tucat, egzotikus fűszernövényt használnak. Országa válogatja, hogy éppen mit, de a leggyakoribb talán a chili: a csípős paprikánál valamivel erősebb, de akik edzésben vannak hazai koszton, azok bátran rendelhetnek Ázsiában is csípős ételt!

Jellemző továbbá, hogy a nemzeti kedvenceket hús nélkül is szívesen elkészítik, így vegetáriánusként nekem sokkal könnyebb volt változatosan étkezni Ázsiában, mint otthon.

Rengeteg ételt tudnék ajánlani, az ázsiai konyhát egyszerűen nem lehet megunni!

Amit szerintem egyszer mindenkinek ki kell próbálnia:

Miért fontos, hogy egy nyaralás kiegészüljön olyan tevékenységekkel, mint a jóga, önismeret?

Mióta nomád életmódot folytatunk, világossá vált számunkra, hogy az utazás nemcsak a világ, hanem sokkal inkább önmagunk felfedezéséről szól, és szeretnénk ezt az élményt másokkal is megosztani. A jóga az önismeret útja: egyéb jótékony hatások mellett segít abban, hogy visszatalálj önmagadhoz. Az önismereti kurzusok pedig arra ösztönöznek majd, hogy megfogalmazd, és feltedd magadnak a fontos kérdéseket. Így megtudhatod: jó úton jársz-e, és ha esetleg nem, akkor min kellene változtatnod ahhoz, hogy sikeresebb és boldogabb életet élj.

Mit tanácsolsz azoknak, akik épp egy ázsiai úton törik a fejüket?

Annak, aki még sosem járt Ázsiában, eddigi tapasztalataim alapján Thaiföldet javasolnám kezdésnek. Az ország biztonságos, jó az infrastruktúra, kivételesen finomak és változatosak az ételek. A kirándulás szerelmesei és tengerpart imádók egyaránt megtalálják a számításaikat. Különösen barátságos fogadtatásra számíthat az, aki néhány szót, esetleg mondatot megtanul a helyi nyelven!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője