Teltházzal debütált az első hazai Influencer Festival

2018.szeptember.25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tartalomgyártás, platformok közötti átjárás, közösségi média menedzsment, be- és kikövetés, social kampánytervezés, influencer portfólióépítés – ezek voltak a hívószavak az első hazai Influencer Festival teltházas előadásain és kerekasztal-beszélgetésein. Szeptember 19-én az influencer marketing számos aspektusát érintő kérdésre kaptak választ a résztvevők a, több mint 500 fő részvételével megrendezett szakmai csúcstalálkozón. Két színpadon, a marketing és kommunikációs iparág, valamint az influencer és celebritás szcéna több mint 100 képviselőjétől és szakértőjétől nyertek betekintést a résztvevők a véleményvezér- vagy befolyásoló marketing világába.

Mikor tetőzik a hullám és hány influencert bír el a piac? Hová tart az influencer világ? #reklám, mint szükséges rossz? A téma kimeríthetetlen kérdéseire kaptak választ az influencer marketing iránt érdeklődők a véleményvezérek csúcstalálkozóján. Az eseményen több mint 100 influencer és marketingszakember szerepelt 33 előadáson és kerekasztal-beszélgetésen, mindezt teltház, azaz több mint 500 fő előtt. Az Influencer Festival az innovatív szervezés és vizuális élmény mellett az első hazai állatbarát szakmai fesztivál is volt, amelynek minden résztvevője kiáll a tudatos, felelős social media használat mellett.

A csúcstalálkozó ezüstfokozatú partnere, a Coca-Cola és a Fanta mellett a legnagyobb márkák képviseltették magukat szakmai oldalról, mint a Jeep, a Converse, a Nestlé, a Sloggi, a Telekom, a Rossmann, a Hell Energy, az Adidas, a Mercedes, a Nike vagy az UNICEF.

A fesztivált alapító és szervező Hinora Group Reklámügynökség szakmai partnerével a Red Lemon Media PR ügynökséggel, valamint kiemelt együttműködő partnerével a Post for Renttel együtt elkötelezettek az influencerek szakmai támogatásában és az influencer marketing helyes gyakorlatainak elterjedésében.

"A téma aktuális és sokakat érint, az Influencer Festival pedig alkalmat teremt az iparági szereplők találkozására, minőségi eszmecseréjére, amiben örömmel vettem részt. Itthon még kevesen értik, merre tart az iparág, de be kell látni, hogy a következő években nem lehet majd a mostani stratégiákkal eredményes influencer marketinget csinálni. Folyamatosan nő a minőségi tartalmat gyártó influencerek száma, szükség van a technológiai támogatásunkra ahhoz, hogy az eredmények másodpercek alatt számokkal és adatokkal is kifejezhetőek legyenek" – hívta fel a figyelmet a piac lehetőségeire és jövőjére Csiszár Gergő, a Post for Rent ügyvezetője.

Hinora Ferenc, a Hinora Group Reklámügynökség alapítója és társtulajdonosa elmondta, nagy örömmel tölti el, hogy platformot tudtak nyújtani a teljes influencer marketing szakmának, közösségnek, az véleményvezéreknek, hírességeknek, marketing szakembereknek, márkatulajdonosoknak, kommunikációs ügynökségeknek.

Az előadások és kerekasztal-beszélgetések során rengeteg információ hangzott el, hatalmas tudás halmozódott fel, amelyet a résztvevők külön szakmai jegyzet formában kapnak meg. A közösségi és a hagyományos médiában is kimondottan pozitív visszhangot váltott ki a fesztivál, külön öröm számunkra, hogy az influencerek is büszkén kommunikálták saját platformjaikon a rendezvényen való jelenlétüket. Az Influencer Festival számos olyan területet érintett, amelyek az influencer marketinghez kapcsolódnak, mint például a tartalomgyártás, a közösségi média menedzsment, a (integrált) kampánytervezés, a márkaaktivációk (személyes – és vállalati), a történetmesélés vagy az influencer portfólióépítés. Rengeteg téma, számtalan megbeszélnivaló, így nem árulok el titkot, ha azt mondom: folytatás következik jövőre az Influencer Festival 2.0-án.

Ezekhez a gondolatokhoz csatlakozott a rendezvény szakmai partnere, a Red Lemon Media egyik társtulajdonosa, Hajagos Rita.

"Nagy öröm számunkra, hogy ilyen érdeklődés mutatkozik a téma iránt, amely immár önállóan is egy szakmai fórumra elegendő tartalmat nyújt a szakemberek és influencerek számára. Fontosnak tartom, hogy a marketing egy ennyire aktuális ágáról trendteremtő módon beszéljünk és minden szereplő őszintén elmondhassa a véleményét, megoszthassa tapasztalatait. Annyi pozitív visszajelzést kaptunk mind a szakma, mind a véleményvezérek részéről, hogy biztosan tudjuk, valami olyat hoztunk létre az Influencer Festivallal, amire nagy igény van jelenleg a hazai piacon." – mondta el a rendezvényt követően Hajagos Rita, a Red Lemon Media szakmai vezetője.

Az esemény kerekasztal-beszélgetésein világmárkák hazai képviselői is részt vettek.

"Magyarországon az elsők között voltunk, akik elkezdtek influencer kommunikációval foglalkozni, és nem csak a Coca-Cola, hanem a vállalatunkhoz tartozó további márkák nagy részének marketing stratégiájának is szerves részét képezik a véleményvezérekkel való együttműködéseink. Mi is örömmel osztjuk meg tapasztalatainkat, és szívesen inspirálódunk mások sikertörténeteiből is, ha adódik erre megfelelő alkalom. Az Influencer Festival jó lehetőséget teremtett, hogy a téma legnagyobb szakértői összegyűljenek és közösen körbejárva ezt a topikot friss ismereteket szerezzenek az influencer és megrendelői oldalon is. Az a bizonyos lufi, ami az influencer világot képezi, nem fog kipukkadni, csak formálódása várható – így biztosan marad aktualitása hasonló témájú konferenciáknak a jövőben is" – mondta a rendezvény kapcsán Mérő Ádám, a Coca-Cola regionális connection managere.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Az 54 éves Cate Blanchett istennőként tündököl a Vogue címlapján

Az 54 éves Cate Blanchett istennőként tündököl a Vogue címlapján

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője