Titkos kapcsolatban élsz? Ezt kell tenned!

2017.július.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mindenki hallott már olyasvalakiről, akinek sikerült. Várt, szenvedett, küzdött, kitartott, és végül övé lett a férfi. De vajon hány elpocsékolt év és elpazarolt fiatalság jut egy ilyen "sikersztorira"? Az a gyanúnk, hogy túl sok. Mégis, rengeteg nő vág bele továbbra is vak hittel a titkos szeretői viszonyba, remélve, hogy neki majd sikerül. Pedig a statisztikai mutatók elég cudarak ez ügyben.

Titkos kapcsolatban élsz? Ezt kell tenned!
Fotó: Thinkstock

Szeretőnek lenni még manapság is megbélyegzett állapot, ugyanakkor a titkos viszonyokat körüllengi egyfajta misztikum is: aki volt már ilyen kapcsolatban, az tudja, hogy a romantikus szenvedély, amely a hagyományos kapcsolatokban néhány hónap alatt kihűlt, itt akár évekig is fönntartható, hiszen a beteljesültség érzése csak nagyon ritkán adatik meg a szeretői viszonyban. A szenvedéllyel azonban gyakran együtt jár a tragikum is, akárcsak a görög vagy shakespeare-i drámákban.

Tényleg akarunk kapcsolatot?
Vannak nők, akik mintha valamilyen oknál fogva örökké csak foglalt férfiakba botlanának, és szerelmi életük nagy része háromszereplős kapcsolatokban őrlődve zajlik. Vajon velük a sors ilyen kegyetlen, vagy részük van saját balszerencséjükben? Sokszor látszólag kényelmetlen és tragédiák sorozatának tetsző választások mögött nem a balszerencse, hanem a tudattalan intimitáskerülés, esetleg az intimitásra való képtelenség, a félelem vagy egy olyan, tudatunk mélyén rejtőző meggyőződés áll, hogy nem vagyunk méltók egy valódi, elkötelezett párkapcsolatra.
Természetesen az is előfordulhat, hogy gyanútlanul sodródik bele valaki egy szeretői viszonyba, s mire kiderül, hogy partnere foglalt, már olyan erősen kötődik a férfihoz, hogy nem tudja megszakítani a viszonyt. Itt is nagyon fontos, hogy tisztázzuk magunkkal, mit akarunk, mitől lennénk boldogok, és a szerint cselekedjünk. Ha nem szeretői viszonyra vágyunk, szakítsunk.

Illúzióink
Gyakori probléma, hogy egy kapcsolat elején már vannak figyelmeztető jelek, de nem tudjuk, mikor van jogunk rákérdezni, hiszen attól is tartunk, elijesztjük a férfit, ha túlságosan rátelepszünk. Ez nyilván igaz is lehet, és nem kell elszámoltatni a szabadidejével a második randevú után senkit, ám ahhoz jogunk van, hogy alaposan átbeszéljük, kinek milyen is a kapcsolati státusza, mikor volt utoljára komoly partnere, és jelenleg mit vár el egy bimbózó viszonytól. Az már más kérdés, hogy tényleg akarjuk-e tudni? Sok nő ugyanis - különösen ha előtte hosszan egyedül volt - szándékosan él illúziókban, mert erősebb benne a vágy, hogy elhihesse, valódi kapcsolata van, mint hogy megtudja az igazságot. A titkolózást és bujkálást leszámítva egy szeretői viszony nagyon gyakran rendkívül kényelmes a foglalt fél számára, ugyanis két helyről is megkapja, amire szüksége van. Ha valaki nem képes szakítani vagy elválni, pedig van már egy másik kapcsolata, annak mindig nyomós oka van rá. Legtöbbször az, hogy nem is akar.

Mi van, ha igazi?
Nyilván nem állíthatjuk, hogy nincs olyan helyzet, amikor két olyan ember találkozik és esik szerelembe, ahol az egyik fél foglalt. Egy hosszú kapcsolatot nem lehet napok alatt lezárni, de ha már végleg megromlott, beléphet egy harmadik fél. Almási azt tanácsolja, ha meggyőződésünk, hogy van közös jövőnk, adjunk esélyt a foglalt férfinak, de ne kezdjünk vele viszonyt, amíg nem tisztázódott a helyzet. Ha az érzés valódi, akkor a válás, szakítás nagyon hamar bekövetkezik majd a másik oldalon. Ha egy foglalt férfi nem szeretői viszonyban gondolkodik, akkor azt már az elején világossá teszi, akár úgyis, hogy aggályairól beszél. Egy apának nagyon fontos például, hogy új szerelme elfogadja a gyerekeit, ezért rá fog kérdezni arra, tudja-e a nő, hogy ez mivel jár. Emellett az is fontos ismérve az őszinte érzelmeknek, hogy a kapcsolatban nem a szex dominál, hanem a mély beszélgetések, és a vágy, hogy minél jobban megismerjük a másikat, az életét, a családját, a barátait, és mi is bevezessük őt a mi életünkbe.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője