Tíz dolog, amit alaposan meg kell gondolnod, mielőtt újra az exeddel randizol

2018.december.9.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Két típus létezik szakítás után: az, aki reméli hogy soha többé nem kell beszélnie vele, és az, aki az exe számát még mindig a telefonjában tárolja, mellette szívecskés emojival. Az a gondolat pedig, hogy visszatérj az exedhez, sok kérdést vet fel, de legfőképp talán azt: biztos vagy benne?

Bár valószínűleg jelentős oka volt annak, hogy szakítottatok, eléggé normális, ha mégis visszavágyódsz hozzá. Ha lehetőség adódik a visszatérésre, sokan élnek vele. Hogy miért van ez? Sokkal egyszerűbb, mint mondjuk társkeresőn eltölteni hosszú órákat. Gyakran nem érdeklődsz valaki új iránt, mert elölről kell kezdened az ismerkedést, az pedig időigényes.

Ha elszánod magad, hogy visszatérsz az exedhez, van tíz dolog, amit érdemes betartanod ahhoz, hogy esélyes legyen a boldogság.

1. Lassíts a tempón

Persze, nagyon izgalmas, hogy újra együtt lógsz az exeddel. Bár nincs bizonyított képlet, milyen sebességgel jó haladni, de mégis érdemes inkább időt adni mindennek, ne kapkodj.

2. Döntsd el, mit szeretnél

Itt az esély, hogy kiterítsd a kártyáidat, és őszintén elmondd, amit gondolsz. Kérdezd meg magadtól, mik az elvárásaid a kapcsolatban és milyen tulajdonságokat vársz el a partneredtől. Ha újra kezditek a régi játszmákat semmiképpen ne kezdjétek újra. Légy nyitott és becsületes.

Szakítanod kell, vagy sem? Ebből a rövid tesztből kiderül

Szakítanod kell, vagy sem? Ebből a rövid tesztből kiderül

3. Tekints előre úgy, mintha egy új kapcsolat lenne

Igen, már ismerted és ő is téged, de lehet, hogy korábban valami elkerülte a figyelmed, hogy vannak olyan dologok, amikben nem voltál elég figyelmes. Ismerkedj vele újra, tegyél fel kérdéseket hogy tudd, mit gondol és mit érez. Fontos hogy biztos legyél benne, hogy az alapvető értékeitek és attitűdjeitek megegyeznek, hiszen így valószínűbb, hogy később is együtt maradtok. Jó, hogy különböző az érdeklődésetek, a hobbijaitok és a barátaitok, de az alapot adó értékeknek hasonlónak kell lenniük.

4. Beszélj arról, mit tettél, amikor távol voltatok egymástól

Most van itt az ideje, hogy felidézd, ha voltál valakivel miután szakítottatok. Nem kell belemenned a részletekbe, kivéve ha jó barátról, munkatársról vagy bárki olyanról van szó, aki fájdalmat vagy féltékenységet okozhat. Fontos, hogy legalább megemlítsd, hogy később ne okozhasson váratlan meglepetést. Ha kiborul, kezeld az aggodalmait és félelmeit.

5. ...és arról, hogy miért akarod újrakezdeni

Csalódott vagy, mert azóta sem találtál új párt, vagy tényleg azt hiszed, pozitív és érdemes folytatni az exszel? Ha az első, akkor felejtsd is el, ha a második, akkor ne vesd el feltétlen a gondolatot.

6. Hallgasd meg

Ha azon kapod magad, hogy ezúttal is figyelmen kívül hagysz fontos kérdéseket, ne számíts sok jóra. Talán legutóbb amikor kapcsolatban voltatok, nem láttad a piros zászlót, a jelzéseit, hogy nem érzi jól magát. Talán azt gondoltad, a dolgok megváltoznak maguktól. A saját ösztöneidben is bíznod kell és hinni magadban, ha folytatni akarod.

7. Tárd fel a régi problémákat

Legyünk őszinték: nagyon valószínű, hogy a régi harcok és problémák ismét fel fognak merülni. A legjobb, ha ezeknek elejét veszed. Nem kell újra megvívnod a legnagyobb csatátokat, de vitasd meg, mi volt a probléma gyökere.

8. A bizalom kérdése

Mivel van közös múltatok, a bizalom egy ponton valószínűleg megszakadt. Sok esetben ez azért van, mert az egyik vagy mindkét partner elárulta a másikat. Ha pedig megrendült a bizalom, nagyon nehéz újjáépíteni. Beszélgessetek arról, melyikőtöknek mit jelent a bizalom újjáteremtése és milyen realisztikus elvárásaitok vannak egymással szemben, és hogy kinek mit jelent a hűség.

Ezt mesélném el 31 évesen a huszonéves énemnek a szerelemről

Ezt mesélném el 31 évesen a huszonéves énemnek a szerelemről

9. Ne várd, hogy mindenki jó képet vágjon hozzá

Csak azért, mert készen állsz folytatni az exeddel, nem biztos hogy a családod vagy a legjobb barátaid is jó ötletnek találják és díjazzák. Emlékeznek arra, hogy milyen rossz volt a kapcsolatotok. Ne feledd, a te legjobb érdekedet tartják szem előtt és érdemes rájuk hallgatni, de ha tényleg biztos vagy magatokban, akkor meséld el nekik, mi minden változott meg köztetek.

10. Tudd, mit vállalsz

Persze, az emberek változhatnak, de általában nagyobb valószínűséggel maradnak ugyanazok. Ne gondold, hogy alapvetően mások lesznek a dolgok, mint korábban. Nagyon gyakori, hogy a párok ugyanazokban a szituációkban találják magukat, amik korábban már bosszantóak voltak, ezekkel pedig ismét foglalkozni kell.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A fenntartható, hazai márkák támogatása a közös ügyünk!
WAMP x Fashion Revolution Hungary

A fenntartható, hazai márkák támogatása a közös ügyünk! WAMP x Fashion Revolution Hungary

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)