Új vagy a LinkedIn-en? Néhány tipp, hogy tökéletes legyen a profilod

2019.március.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ellentétben a többi közösségi médiával, amelyek felületén megoszthatod a kedvenc képeid vagy videóid magadról, a LinkedIn sokkal precízebb, hiszen elsősorban üzleti kapcsolatok létesítésére építő felület. Csak akkor lehetsz sikeres felhasználó, ha hiteles vagy.

Új vagy a LinkedIn-en? Néhány tipp, hogy tökéletes legyen a profilod
Fotó: Unsplash

A LinkedIn használata során több biztonsági lépésnek kell megfelelned, nem hagyhatod ki olyan lényeges információk megosztását, amelyek hátráltatják a hitelességedet. Ha komolyan szeretnéd venni a LinkedIn használatát, akkor itt van néhány tipp, mi az amit tegyél és mit ne tegyél.

Ne tedd:
Ne kérj szimpla LinkedIn jóváhagyást olyantól, akivel soha nem volt semmiféle kontaktusod. Bárki, akinek így küldesz felkérést, a legvalószínűbb hogy azonnal továbblép a következő jóváhagyásra, különösen ha fogalma nincs ki vagy és mivel foglalkozol. Biztos lehetsz benne, ha nem személyre szabott a jóváhagyási kérelmed, figyelmen kívül lesz hagyva.

Tedd:
Ha megpróbálsz kontaktust létesíteni valakivel, akivel soha nem találkoztál, de szeretnél, akkor írj neki egy rövid üzenetet, miért kéred a jóváhagyását. Ez növeli az esélyét annak, hogy az illető ténylegesen megnyitja az üzeneted, jóváhagy és remélhetőleg ez személyes találkozóhoz vezet.

Ne tedd:
A LinkedIn nem az a hely, ahova a legjobb szelfijeidet kell posztolnod. A legmagasabb szögből fotózott önarckép itt nem vezet sikerhez, ezért válassz bölcsen egy profi képet.

10 kúl program, amit nem hagyhatsz ki márciusban

10 kúl program, amit nem hagyhatsz ki márciusban

Tedd:
Kérj meg egy profi fotóst, hogy készítsen rólad néhány képet. Ez növelni fogja a hitelességed a LinkedIn-en. Ha munkahelyre vadászol, a munkáltató pedig úgy lát téged, mint valakit, aki időt fektetett a profizmus megteremtésébe, sokkal nagyobb valószínűséggel hív interjúra, mintha egy gyorsan lőtt szelfit töltesz fel magadról.

Tedd:
Ápold a kapcsolataid. Ha jóváhagysz valakit, gratulálhatsz neki az elért eredményéhez és munkájához az idők során és ötleteket is adhatsz, hogyan lehet még hatékonyabb. Ezen felül mindig jobb, ha pontosan tisztázzátok a kereslet és kínálat viszonyát, ezáltal szilárdabbak lehetnek a kapcsolataid.

Ne tedd:

Kerüld az önfeltáró tartalmakat. Ez nem a Facebook vagy a Twitter, így senki sem foglalkozik azzal, amit a mindennapi életben csinálsz vagy hogy mit ebédelsz. Ha mégis úgy találod jónak, hogy a LinkedIn-en teszel közzé ilyen információkat, azonnal meg fogod látni, hogy a kapcsolataid száma drasztikusan csökkenni fog.

Fotó: giphy

Tedd:

Ha frissítéseket teszel közzé a LinkedIn-en, győzödj meg róla, hogy a kapcsolataid számára életképes információkról van szó. Ne habozz megosztani a Forbes, az Entrepreneur, a Bloomberg és más megbízható hírforrások tartalmát. Ha pedig te magad is vezetsz blogot értékes tartalmakkal, azok linkjét is megoszthatod. Ez nagyszerű módja annak, hogy nagyobb forgalmat szerezz a weboldaladnak, nem mellesleg jó esélyed van rá, hogy idővel megbízható hírforrásként fognak rád tekinteni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője