Viszlát téli hajhullás! - Íme, a leghatékonyabb hajnövekedést serkentő módszerek

2018.december.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A szép, dús frizura a nőiesség egyik meghatározó szimbóluma, de persze az urak esetében is fontos a hajkorona megléte, sokan esnek pánikba, amikor látványos hajhullás vagy ritkulás következik be. A kopasz foltok, a volumenét vesztett frizura ellen is tehetünk, már pár életmódbeli apró változás is sokat segíthet, hogy a haj új életre keljen.

Kevesebb stressz

Hölgyeknél a túl szoros konty, a hajat összeszorító, húzó hajgumi is állhat a hajhullás hátterében. A fizikai hatások mellett az uraknál például kihathat a stressz is erre a területre, így érdemes a fej- és halántékmasszázs technikáját elsajátítani. A sport és a kiegyensúlyozott életmód mellett persze egyéb trükköket is bevethetünk, a probléma túlaggódásának elkerülésében segíthetnek a hajdúsító termékek is, mint például a Gettik hajdúsítója, mely azonnali és hatékony megoldást nyúlt a ritkuló részek álcázására.

Megfelelő kozmetikumok és fésűk

Fotó: giphy

Nem véletlenül van hatalmas választék a különböző hajápoló szerekből, hisz igenis meghatározó lehet a végeredmény szempontjából, hogy milyen hajápolókat és –formázókat használunk. A legfontosabb talán a sampon, melynek nem csak a hajtípushoz kell alkalmazkodnia, de bizony a címkét is érdemes átböngészni és a lehető legkevesebb mesterséges anyagot tartalmazó változatot megvenni. Ma már számos természetes összetevőket tartalmazó, illatanyag-, szilikon- és parabénmentes termék van a piacon, így bőven van miből választani. A hajkefe kiválasztásánál is a természetesség a nyerő – a hajat húzó, törő műanyag helyett a gyengédebb fafésűk és szőrkefék az ideálisak.

Csodakencék

Nem csak a bőrünket viselheti meg az időjárás viszontagsága és a többi környezeti hatás, de bizony a hajszálak állapotára is kihatással lehetnek a rajtunk kívülálló tényezők. Érdemes lehet hajpakolásokkal, szérumokkal, hajtonikokkal, illetve a régimódi hajszesszel is kényeztetni a hajhagymákat, a fejbőrt és a hajszálakat. Sokan a ricinusolajra is esküsznek, ami a szőr-, így a hajnövekedést is fokozza. A kencék többsége a fejbőr vérellátását fokozza, így a hajhagymák tápanyagellátását növelik, ezáltal pedig a hajnövekedést gyorsítják.

Ezektől a finomságoktól lesz fényes, egészséges a hajad

Ezektől a finomságoktól lesz fényes, egészséges a hajad

Megfelelő táplálkozás

A kiegyensúlyozott, változatos étrend pozitív hatásait valószínűleg senkinek sem kell hosszan részletezni, de ha a hajnövekedés gyorsítása a cél, érdemes még jobban odafigyelnünk. A fehérjedús ételek és a kellő mennyiségű vízfogyasztás mellett fokozottan kell ügyelnünk az A-, B-, C-, D- és E-vitamin koncentrált bevitelére is, ha a hajkorona regenerálása a cél. A B6 vitamin az egészséges és hosszú hajszálak biztosításában lehet segítségünkre, a B7 vitamin - vagy ismertebb nevén a Biotin - pedig a hajnövekedés gyorsításában, a hajhagymák stimulációjában jár élen. A B12 vitamin pedig az egészséges fejbőr elérésében lehet segítségünkre. Szerencsére már célzottan a hajhullás, ritkulás problémájának az orvoslására szolgáló termékeket, a megfelelő kombinációjú vitaminokat is beszerezhetünk.

Téli védelem

Fotó: giphy

A sapka a téli ruhatárunk alapkelléke kell, hogy legyen, hisz nem csak a hőérzet növelésében lehet segítségünkre, de bizony az érzékeny fejbőr védelméhez is segítséget nyújt. A fűtött helyiségekből a hidegbe való kilépéskor könnyedén megfázhat a fejbőr, de például az izzadással járó edzés vagy hajmosás után is különösen fontos a fejbőr védelme. Akár már egy ilyen apróság, mint például a sapkaviselés is segíthet, hogy csökkentsük a hajhullás mértékét.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Rihanna egy életre megbánta, hogy meztelenruhát vett fel, és el is mondja, miért

Rihanna egy életre megbánta, hogy meztelenruhát vett fel, és el is mondja, miért

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője