A retrográd Merkúr visszatért - így boldogulhatsz a kozmikus káoszban

2022.május.18.

Az idei második retrográd Merkúr május 10-e óta tart, így nem csoda, ha esetleg több nehéz pillanatod is volt az elmúlt napokban. Erről az időszakról úgy tartják, hogy nem érdemes belekezdened új projektekbe, jobb, ha nem veszel semmilyen elektromos eszközt, nem kötsz új szerződést, és arra sem számítasz, hogy időben odaérsz mindenhová.

A Merkúr 2022-es második retrográdja május 10-én az Ikrekben kezdődött, és június 3-án a Bikában ér véget. Ha nem cselekedsz, három hét technikai zűrzavar, kommunikációs problémák és furfangos exek is várhatnak rád - ezekért mind a retrográd Merkúr lehet a felelős. Ha azonban helyesen játszod ki a kártyáidat, ez egy pozitív és elgondolkodtató időszak is lehet.

Naprendszerünk legkisebb bolygója, a Naphoz legközelebb eső Merkúr hírvivő bolygóként ismert, és asztrológiailag a kommunikációhoz, az információhoz, a tanuláshoz és az utazáshoz kapcsolódik. Mindössze 88 nap alatt kerüli meg a Napot, és átlagosan három hetet tölt egyszerre a csillagjegyekben. Három – az idei évben pedig négy – retrográdja során viszont meglehetősen nagy káoszt is képes okozni.

Ez persze még nem jelenti azt, hogy három hétre fel kellene függesztened a megszokott életed, le kellene mondanod a terveidről, és annak a lehetőségét is ki kellene zárnod, hogy felszállj egy repülőgépre. Az viszont kifejezetten jó ötlet lehet, ha megpróbálsz tudatosan előnyt kovácsolni ebből az időszakból. Na de mi mindent érdemes megtenned, hogy ez valóban sikerüljön?

A Telihold ma a Skorpió jegyébe lép - reflektorfénybe kerülnek a fontos dolgok

Lassíts

A retrográd Merkúr időszaka ideális alkalom arra, hogy végre visszavegyél a mindennapi feszített tempóból. Halassz el mindent, ami nem annyira fontos, vegyél ki néhány nap szabadságot, és hozd ki a legtöbbet ezekből a hetekből. Írj naplót, meditálj, vond ki magad legalább néhány órára az online világból, tölts több időt a szabadban, és hagyj időt és teret magadnak, hogy megértsd, hol tartasz most az életben - és hová szeretnél eljutni.

Gondolj át és értékelj újra bizonyos dolgokat

Természetesen vannak olyan helyzetek - például a munkában - amelyekben nem mondhatod azt, hogy te bizony nem kezdesz bele egy új projektbe. Ezeken túl azonban most egy rövid ideig tényleg ne kezdj bele semmilyen új dologba, hanem fordítsd inkább arra az idődet, hogy értékeld, a dolgaid mostani állása mennyire van rendben. Fejezd be a regényt, amit már régóta szeretnél, gondold újra a korábbi ötleteidet, és fontold meg azokat a lehetőségeket, amelyeket először elutasítottál.

Nosztalgiázz

Az átgondolás és az újragondolás a személyes életedre is vonatkozhat. A retrográd Merkúr szereti megidézni a múltat, ezért ne lepődj meg, ha véletlenül találkozol egy rég nem látott barátoddal, újra felfedezel egy elfeledett fotóalbumot, vagy akár egy romantikus érzés éled fel benned. Ez az időszak arra is ideális lehet, hogy elsimíts néhány régóta húzódó nézeteltérést.

Ne írj az exednek

Csak azért, mert meglátod az exedet az utcán, vagy ő keres meg téged üzenetben, nem kell felvenned vele a kapcsolatot. Ha egyszer már lezártad a kettőtök történetét, és korábban már azt érezted, hogy a múltadban a helye, akkor tartsd is ott. Oka van annak, hogy a Merkúrt gyakran csalókának tartják - ne dőlj be neki, és a régi tévedéseidnek, hanem tekints inkább a jövőbe.

Ez vár rád a Fa-Kígyó hónapjában: aktivitás, lelkesedés, érzékenység és együttérzés!

Tedd rendbe az életed

A retrográd Merkúr időszaka arra is ideális, hogy „újraindítsd” az életedet. Szánj egy kis időt arra, hogy átgondold, mit kell elengedned, hogy helyet adj a jobb időknek. Méregtelenítsd a közösségi média hírfolyamaidat, kövesd ki a gyűlölködőket, próbáld ki Marie Kondo 5 egyszerű lépését, hogy rendben legyen az otthonod, és készíts olyan terveket, amelyek prioritást adnak a céljaidnak és az álmaidnak.

Hallgass többet

Könnyebben elkerülheted a retrográd Merkúr félreértéseit, ha ebben az időszakban többet hallgatsz, mint beszélsz. Nem most van itt az ideje, hogy a közösségi médiában megnyilvánulj a főnöködről, dühös következtetéseket vonj le, vagy megbántsd a családtagjaidat, miközben a lelked mélyén nem is gondolod komolyan a nekik címzett sértő dolgokat.

Légy felkészült

Tervezz előre, hogy akkor is könnyebb dolgod legyen, ha utazási vagy technikai gondok állják az utadat. Mielőtt elindulnál, tedd kellemesebbé és nyugodtabbé az utadat: vigyél magaddal egy könyvet vagy podcastet arra az esetre, ha hosszúra nyúlna az út, szánj időt a fájljaid biztonsági mentésére, és ne hagyd el az otthonod töltő vagy power bank nélkül.

Ez is érdekelhet

Chez Dodo mennyei macaronjait már az Aria Hotel éttermében is megkóstolhatod

Chez Dodo mennyei macaronjait már az Aria Hotel éttermében is megkóstolhatod

G-Szex

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

Szépséghírek

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően