Ez a csillagjegyednek megfelelő énidő

2019.november.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szeretnél boldog, kiegyensúlyozott lenni? Teljes erőbedobással elvégezni a napi teendőidet? Ha a kérdésekre igennel válaszoltál akkor itt a megoldás, csak egy órát kell öngondoskodásra fordítanod a napodból. Hogy mit is jelent ez? Nem is gondolnánk, mennyire fontos, hogy szakítsunk időt saját magunkra, legyen énidőnk. Most megismerhetsz pár hasznos tippet, hogy a saját csillagjegyed alapján mivel kényeztetheted magad, hogyan töltődhetsz fel könnyen. Mert igenis megérdemled!

Ez a csillagjegyednek megfelelő énidő
Fotó: Photo by Greg Raines on Unsplash

Rendkívül idegesítő tud lenni, mikor úgy beszélnek az énidőről, mintha azt csak a felsőosztálynak járna, vagy csak a kiváltságosok tehetnék meg. Ez butaság! Az énidőnek megszokott rituálénak kellene lennie mindenki életében. Ez nem arról szól, hogy legyen egy Instagram modellekéhez hasonló, több lépéses, méregdrága bőrápolási rutinunk. Ellenben, ha neked ez tetszik akkor ne habozz, minél hamarabb iktasd bele a napirendedbe!

Ahogy a legtöbb dologgal kapcsolatban, az énidőnek is személyre szabottnak kell lennie az alapján, hogy ki mire vágyik, mi lazítja el. Mármint tényleg.
Szinte biztos, hogy unod már ezt a klisét, de az az igazság, hogy: te vagy az egyetlen ember aki képes arra, hogy kielégítse saját igényeit, megteremtse saját énidejét. Persze-persze, könnyebb a saját vágyaidat a háttérbe helyezni.
De most eljött az idő, hogy kipróbálj valami újat! Helyezd mindenek elé a saját egészséged és ezt követően jöhet csak minden más. Gondolj bele, hogy fogsz úgy mindent elintézni, ha ki vagy purcanva?

Itt van pár tipp minden csillagjegy számára, hogy milyen módon tudjátok a leginkább kiélvezni a magatokra fordított időt.

Kos - Csitítsd le a hangos email-hurrikánt!

Igen, első hallásra badarságnak hangozhat, ennek ellenére a fölösleges emailek könyörtelen kitörlése csodákat tehet a lelkiállapotoddal. A sok kéretlen üzenet, értesítés feszültté teheti a napodat. Ha halogatod a törlést az még nagyobb stresszhez vezethet, teljesen úgy mint mikor elnapolod a szörnyen koszos autód kitakarítását. Egy szó, mint száz, csitítsd le az emailjeidet és élvezd a boldogsággal teli csöndet.

Bika - Szerezz be sok-sok zöld növényt!

Ez majdnem olyan mintha, vennél egy kiskutyát, csak alacsonyabb elvárásokkal. A növények kellemesebbé teszik bármelyik helyiséget, idilli, harmonikus lesz tőlük a légkör. Minél többet tanulsz meg egy növényről, annál nagyobb élvezetet okoz majd ápolása, növekedése.

Ikrek - Menj el egy nyugtató sétára, de most nélkülözd a fejhallgatót

Ha szeretsz mozogni, egy hosszú séta lesz számodra a tökéletes gyógyulás, feltöltődés. Hagyd otthon a fejhallgatód és szenteld ezt az időt kizárólag a saját gondolataidnak. Csendre és nyugalomra van szükséged. Csak te és a gondolataid, nézd meg merre visznek! Plusz jó pont, hogy a sétától formás lesz a feneked! Egyszóval irány sétálni!

Rák - Olvasd újra a kedvenc könyved!

Ki ne szeretné az e-könyvolvasót? Azonban ez most arról szól, hogy nélkülözve a képernyőt, összpontosíthass valamire, amit szeretsz. Hidd el meg fogja hozni a hangulatot a lazításhoz egy régi kedvenc!

Oroszlán - Tedd a telefonod repülő üzemmódba egy teljes napra!

Ne válaszolj senkinek semmire! Nyugi, vészhelyzetekre is van megoldás. Hiszen már azt is be tudod állítani a telefonodon, hogyha esetleg baj történne és emiatt valaki többször felhívna akkor azt a hívást egyből megkaphasd. Egyszerű, ugyanakkor nagyszerű, nemde? Igazából ennek az egésznek az lenne a lényege, hogy helyezd háttérbe mások kéréseit és csak összpontosíts magadra. Próbáld ki, hogy hogy telik telefon nélkül egy nap és élvezd ki a függetlenséget!

Belőlük lesz a legjobb apa a horoszkóp szerint

Belőlük lesz a legjobb apa a horoszkóp szerint

Szűz - Dobj ki öt tárgyat ami neked stresszt okoz!

Szűz jegyűek, ti úgy is tudjátok miről beszélünk. Például azokról a nadrágokról, amiket ezer éve meg akarsz varrni, de nem tetted, vagy éppen arról a régi képről, ami nem is tetszik igazán. A sok fölösleges dolog halmozása, tehát a fizikai rendetlenség, érzelmi stresszben nyilvánulhat meg. Szabadulj meg tőlük minél hamarabb!

Mérleg - Teremtsd meg a hangulatot!

Hiszen nem kell különleges eseménynek történnie, hogy jól hangulatot teremthess. Amikor hazaérsz, csak tedd el a cuccaid, és gyújts meg egy gyertyát. Nyisd ki az ablakot egy kis friss levegőért, és kapcsolj be egy kellemes zenét, tégy mindent kicsit romantikusabbá. Ne becsüld alá egy tiszta, szép fényben pompázó szoba varázserejét, csak élvezd!

Skorpió - Fogyassz el egy rakás gyümölcsöt!

Ez a kedvenc tippünk. Menj, válaszd ki a kedvenc gyümölcseidet, és vágd őket össze egy tálba. Hidd el ez tényleg varázslatos és beválik! Hiszen miközben elkészíted a gyümölcsöket ki tudod sírni magadból az összes problémádat. Tapasztalatból mondjuk, miközben kidobod a gyümölcshéjakat a kukába, sokkal jobban fogod magad érezni! És persze ne feledkezzünk meg arról, hogy pluszban van egy tálnyi gyümölcsünk. Nagyon király, nem?

Nyilas - Tanuld meg szeretni a képernyő nélküli tevékenységeket!

Ha hiszed, ha nem számtalan van belőlük: olvasás, írás, takarítás, kertészkedés, sütés, főzés stb. stb. Válaszd ki a kedvenc tevékenységedet, amit két kézzel tudsz végezni, és hagyd magad mögött kicsit a képernyő varázsát. Annyi minden van a világon, ami örömöt okoz nekünk, viszont néha saját magunk ellenségeként megvonjuk őket magunktól idő hiányában. Próbáld ki és tényleg ne csalj, hiszen ez mind érted van!

Bak - Hidratálj!

Igen, ez egy igazán fontos dolog. A sminklemosás, a hidratálás mind olyan dolog, amit bárki meg tud csinálni. Viszont az énidő alatt inkább merülj el egy konténernyi krémben. Ne csak az arcod, de az egész tested merítsd el benne. Ez után, este mikor becsúszol az ágyneműdbe, úgy érezd majd magad, mint egy delfin, aki a jövőtől való félelem nélkül a habokban ugrál.

Vízöntő - Szeresd meg a mozgást!

Az egyik ok amiért azt hiszik az emberek, hogy utálnak mozogni, edzeni az nem más, mint hogy még nem találták meg a számukra megfelelő sportot. A hatékony mozgásnak boldogságot, nem pedig negatív élményt kellene eredményeznie. Ha megtaláltad a sportot, amit kedvelsz és ami elősegíti a mentális egészségedet, akkor tényleg ez az egyik legjobb dolog, amit tehetsz a testedért. Sok sikert, találd meg a kedvenced és élj örökké!

Halak - Tedd kényelmessé az alvóhelyed!

Vajon miért olyan könnyű a hálószobát egy sötét börtönné alakítani ahol az összes felesleges, kidobásra váró cuccodat tárolhatod? Változtass ezen a rossz szokáson! Mosd ki az ágyneműdet, ágyazz be, és számold fel a kupit a szobádban! Ha minden kész, csak élvezd a biztonságot, tisztaságot a saját kis barlangodban.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Idegesítő fejfájással ébredsz? Ez a magyarázat

Idegesítő fejfájással ébredsz? Ez a magyarázat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője