Ez a hollywoodi ikon vagy a csillagjegyed alapján

2021.május.19.

Valószínűleg sok mindent tudsz a legnagyobb hollywoodi ikonokról, de abba talán még nem gondoltál bele, hogy csillagjegyüknek csodás mintapéldái. Egyediek lehengerlő személyiséggel, de sok tulajdonságuk éppen a csillagjegyükből fakad, ezeket magadban is fellelheted. Nézd, a te csillagjegyed által melyik ikonhoz hasonlítasz!

Ez a hollywoodi ikon vagy a csillagjegyed alapján
Fotó: Getty images/Glamour

Kos (március 21 – április 19)

Fotó: Getty Images

Katharine Hepburn szenvedélyes és haladó gondolkodású hölgy volt, az első olyan hollywoodi színésznő, aki nemcsak a képernyőn, hanem az életben is bizonyította, hogy igazán erős. Bátorsága, magabiztossága és őszintesége mind olyan jellemvonások, amiket egy dinamikus kos is elmondhat magáról.

Nem félt, hogy szembenézzen hímnemű vetélytársaival Hollywoodban, egy percre sem riadt vissza a kihívásoktól. Hogy mi az, amit még biztosan elmondhatunk egy kosról? Szereti a kényelmes ruhákat.

Katharine híres volt arról, hogy bár tündöklő hollywoodi színésznő, fontosabb számára a kényelem, és szinte csak nadrágban mutatkozott. Amikor Barbara Walters megkérdezte tőle, hány szoknyája van, Hepburn önmagához hűen válaszolt: "Egy, amit majd a temetéseden fogok viselni".

Bika (április 20 - május 20)

Fotó: Getty Images

A Bikák híresek arról, hogy érzékiek, az pedig egy percig sem kérdéses, hogy Sophia Loren ennek mintapéldája. Sophia, mint igazi bika csillagjegyű, nagyon erős nő. Bár minden idők egyik leghíresebb hollywoodi sztárja, ami a magánéletét illeti, ragaszkodik a rég megszokott életstílusához. Igyekszik távol tartani magát Hollywood forgalmas utcáitól, emellett 41 éven át volt hű társa a producer Carlo Pontinak, akit 2007-ben vesztett el.

Ikrek (május 21 – június 20)

Fotó: Getty Images

Marilyn Monroe-t kérdés nélkül tekinthetjük minden idők legnagyobb hollywoodi ikonjának. Hírneve kultúrákon és generációkon átívelő. A Marilyn Monroe által milliókból kiváltott elragadtatásnak sok köze van azokhoz a tulajdonságokhoz, amelyeknek az ikrek a megtestesítője. Norma Jeane Mortenson néven látta meg a napvilágot, nevet változtatott, majd tündöklő hollywoodi csillag lett belőle.

Az ikrek kifejező és társaságkedvelő, de nagyon figyelmes és komoly is. Bár Marilyn humoros és szórakoztató személyiség volt, nagyon nehéz gyerekkort kellett elszenvednie, ebből adódóan törékenység is jellemezte. Az ikrek erősségei, a gyengédség és a ragaszkodás nála is megmutatkoztak.

Rák (június 21 - július 22)

Fotó: Getty Images

Mint a Rák, Judy Garland érzelmes, intuitív és lobbanékony volt. Bár Judy a színfalak mögött zűrzavaros magánéletet élt, valódi érzékenysége is megmutatkozott, különösen az előadásaiban. Az Óz, a csodák csodájában elhangzó Túl a szivárványon egy varázslatos dal, Judy életet lehelt belé és közkedveltté tette. Ez úgyszintén elmondható a filmben elhangzó Dorothy daláról is. Még a legnehezebb időkben is fellelhető volt benne olyasfajta gyengédség, amely a rákot jellemzi.

Oroszlán (július 23 – augusztus 22)

Fotó: Getty Images

Rita Morenonak 1962-ben a West Side Story mellékszerepe Oscar-díjat hozott, hollywoodi karrierje pedig napjainkban is töretlen. Több mint egy tehetséges előadóművész és lendületes személyiség, hordozza az oroszlán minden tulajdonságát. Kreatív, szenvedélyes, melegszívű és humoros. Az idén megrendezett 90. Oscar-gálán is bizonyította, mennyire szellemes, ugyanazt a ruhát viselte, amelyben 1962-ben átvette a West Side Storyban Anita alakításával kiérdemelt Oscar-díjat.

Szűz (augusztus 23 – szeptember 22)

Fotó: Getty Images

Hollywood csodálatos komikája, Lucille Ball a szűz csillagjegy királynője. A Szűz hihetetlenül keményen dolgozik, és ügyel a legapróbb részletekre is. Ez a munkaerkölcs és a részletekhez való elkötelezettség hozta meg Lucille számára a sikert és elismerést. Húsz éven át dolgozott a szórakoztatóiparban, mielőtt az I Love Lucy meghozta neki az áttörő sikert. Bár a komédiákban könnyed alakítást nyújtott, az I Love Lucy alatt ügyelt az analitikus játékra, különösen akkor, amikor rájött, hogy tudja a lehető legjobban használni a forgatási kellékeket.

Mérleg (szeptember 23 – október 22)

Fotó: Getty Images

Grace Kelly olyan filmekkel emelkedett a hollywoodi elitbe, mint a Hátsó ablak, a Fogjunk tolvajt és A vidéki lány. 1956-ban azonban feleségül ment III. Rainier monacói herceghez, így filmes karrierje is véget ért. Grace hollywoodi jelenlétét a tapintatosság, kedvesség és társadalmi érzékenység határozta meg, ami tökéletessé tette arra, hogy a monacói királyi családba léphessen. Ugyanezek a Mérleg jellemvonásai is.

Skorpió (október 23 – november 21)

Fotó: Getty Images

A filmlegenda Elizabeth Taylor hírhedt volt nyolc házasságáról, bár technikailag csak hét ember felesége volt, hiszen Richard Burton kétszer is elvette. Elizabeth épp olyan dinamikus személyiség volt, mint a filmvásznon. Mint egy igazi Skorpió, hihetetlenül szenvedélyes volt, erre bizonyíték nyolc házassága is. Rendkívül magabiztos volt, és soha nem félt kiállni véleménye mellett. A Skorpió igazi barát, akire mindig lehet számítani.

Nyilas (november 22 – december 21)

Fotó: Getty Images

Natalie Wood már gyermekszínészként is áttörő sikert ért el a Csoda a 34. utcában című filmben nyújtott alakításával. Egyenes út vezetett ahhoz, hogy Hollywood legragyogóbb csillagai közé emelkedjen. Olyan filmekben szerepelt, mint a Haragban a világgal, a Ragyogás a fűben és a West Side Story. Mint egy igazi Nyilas, Natalie energikus és optimista volt, rendkívül jó humorérzékkel megáldva. Bár Hollywood egyik legnagyobb sztárja volt, mindig képes volt megnevettetni a körülötte lévőket. 1967-ben személyesen megjelent a Harvardon és nevetve vette át a legrosszabb színésznőnek járó díjat.

Bak (december 22 – január 19)

Az Oscar-díjas Joanne Woodward olyan filmek sztárja, mint a Hosszú, forró nyár és az Éva három arca. Bár Joanne kiváló színésznő, elmondása szerint az ötven éven át tartó, Paul Newmannal kötött házasságára a legbüszkébb az életében. 1958-ban keltek egybe, és Paul 2008-ban bekövetkező haláláig boldogan éltek egymással. Ő és férje is bakok, nagyon családközpontúak, és sosem engedték, hogy a munkájuk belerondítson a magánéletükbe. Joanne jelentős hollywoodi színésznő, szerénységét mégis mindig megőrizte. Felelősségérzete teszi Hollywood lélekkirálynőjévé.

Vízöntő (január 20 – február 18)

Fotó: Getty Images

A Vízöntő humanitárius és lelkiismeretes. A nyitott gondolkodás és a fontos ügyek mellett való kiállás a fontos számára. Lena Horne olyan hollywoodi ikon volt, akiben fellelhetőek voltak ezek a tulajdonságok. Lena nem volt hajlandó olyan szerepet elvállalni, ami sztereotipizálta a színesbőrű nőket. Tehetséges és gyönyörű volt, egyben aktivista. Számos polgárjogi szervezettel dolgozott együtt, és jelen volt, amikor Marin Luther King elszavalta Van egy álmom című beszédét.

Halak (február 19 – március 20)

Fotó: Getty Images

Audrey Hepburn a hollywoodi dívák közül a kedvesség, kifinomultság, kecsesség és báj megtestesítője. Stílusa generációkon átívelően a mai napig is hatással van a divatvilágra. Mint hal, Audrey mindig nagyon kedves és barátságos természetű volt, ez szerepeiben is tükröződött. Emellett ügyelt a körülötte lévőkre, és igyekezett segíteni mindenkinek, aki rászorult. Bár leginkább szépségét és eleganciáját emlegetik a mai napig, szerte a világban rengeteg jótékonysági munkát végzett. 1988-ban az UNICEF jószolgálati nagykövete lett és a későbbiekben is elkötelezett támogatója maradt a hátrányos helyzetű gyermekeknek.

Ez is érdekelhet

Chez Dodo mennyei macaronjait már az Aria Hotel éttermében is megkóstolhatod

Chez Dodo mennyei macaronjait már az Aria Hotel éttermében is megkóstolhatod

G-Szex

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

6 szex utáni szokás, ami még közelebb hoz a párodhoz

Szépséghírek

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően

Így lehet tökéletes a frufrud a hajtípusodnak megfelelően