Horoszkóp: A Rák jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?

2021.június.30.

Persze mindenkibe érdemes egy kicsit beleszeretni, pláne, ha nagyon fiatal vagy, de itt most összeszedtük, mire számíthatnak hosszabb távon a Rák jegyében születettek a különböző jegyekben születettekkel kapcsolatban. Vannak kapcsolatok, amik egy életen át is kitartanak. Vajon a tiétek ilyen, vagy egy fontos tapasztalat, amin keresztül kell menned, hogy jobban megismerd önmagad?

Horoszkóp: A Rák jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?
Horoszkóp: A Rák jegyében születettél? Vajon kibe érdemes beleszeretned?
Fotó: Getty Images

Rák és Kos páros

Az ellentétek vonzzák egymást tipikus esete, ha szerelmi kapcsolatba bonyolódnak. A Kos hirtelen, míg a Rák óvatos, érzékeny teremtés. Kétségtelen, hogy a Kos is tud nagyon érzelemgazdag lenni a maga tüzes és lendületes módján, amivel teljesen felpörgeti a befogadó, másikra odafigyelő Rákot. Tény, hogy általában a Rák szeret lassabban haladni egy kapcsolatban, a bizalom kiépülése időbe telik neki, de ebben az esetben, miután a Kos annyira őszinte, képes levenni a páncélját, és mindent hajlandó elhinni neki. A Kos vonzónak találja a Rák érzékenységét, olyan neki, mintha egy másik fajból származna a szerelme, csodálja, hogy hogyan lehet valaki ennyire érzelmes. A gondok abból adódhatnak, ha a Kos bárdolatlan viselkedése megsérti az érzékeny Rákot, vagy a Rák érzelmi hullámzása kezd sok lenni a türelmetlen Kosnak. Ha mindkét jegy időt szán rá, hogy meghallgassa a másikat, megértse a motivációit és azt, mire vágyik, és ha ki tudnak tűzni közös célokat, még működhet is a kapcsolat.

Rák és Bika páros

Amikor ők ketten szerelmesek egymásba, az általában egy nagyon harmonikus kapcsolat. Két jegyre vannak egymástól a zodiákusban, így gyakorta karmikus szálak fűzik őket egymáshoz, ezért mélyebben megértik egymást, mint az emberek álltalában. Ráadásul nagyon sok közös vonásuk van: nagyra értékelik a biztonságot, különösen a szerelmi kapcsolatokban, mindketten született gondoskodók (míg a Rákok érzelmileg támogatják a környezetüket, a Bikák érzéki, élvezeti dolgokkal szeretik kényeztetni azokat, akiket szeretnek, finom ételekkel, élvezeti cikkekkel.) Mindketten meglehetősen otthonülők, szeretik a nyugodt, csendes estéket, amikor hazatérhetnek a kedvesükhöz. Nagyon biztos családot alkothatnak, ami menedék lehet a gyerekeiknek, és a család többi tagjának is. Problémáik akkor akadhatnak, ha a Bika csökönyösen erőltet valamit, amire a Rák mogorván reagál. A Bikának meg kell értenie, hogy egy nagyon érzékeny emberrel él együtt, és a Ráknak pedig nyíltan kell kommunikálnia, nem érzelmi zsarolásokkal próbálkozni, nem elvárni, hogy a Bika olvasson a gondolataiban, mert az nem tud.

Rák és Ikrek páros

Ez a kapcsolat leginkább a kíváncsiságon alapul. Az érzelmes, érzékeny Ráknak nehezére esik, hogy tisztán kommunikáljon, az Ikreket pedig leginkább ez határozza meg. Az Ikrek lovagias fellépése, tökéletesen megfogalmazott mondatai lehet, hogy ráveszik a kis Rákot, hogy sokkal gyorsabban kimerészkedjen a páncéljából, mint ahogy tőle megszokhattuk. A Rák arra taníthatja az Ikrek jegyében születettet, hogy lassuljon le egy kicsit, és legyen hálásabb azért, ami van, amit az Ikrek általában elfelejt megtenni. Az Ikrek nem tud eléggé meghitt légkört teremteni, olyan, mintha nem venné figyelembe a Rák igényeit, ezért legtöbbször előbb-utóbb elkezdődnek a gondok egy ilyen szerelmi kapcsolatban. Ez a két jegy annyira különböző módon közelít a világhoz, hogy nagyon sok megértés kell ahhoz, hogy működni tudjon a kapcsolat. A Rák otthon, a kandalló mellett érzi a legjobban magát, míg az Ikrek egy gondolkodó lény, aki könnyedén felveszi a csillogó páncélban feszítő lovag szerepét, amit a Rák azzal viszonoz majd, hogy elszántan védelmezi a szerelmét. Az otthoni élet minősége nagyon fontos a Ráknak, az Ikrek minden kényelmet megkap majd mellette. Konfliktusuk akkor adódik, ha a Rák birtokolni akarja a szabadnak született Ikreket.

Rák és Rák páros

Amikor ketten alkotnak szerelemespárt, egy nagyon érzelemgazdag, az otthonuk köré szerveződő kapcsolatuk lesz. A Rák-Rák páros egy mélyen elkötelezett duó, akik a végletekig kitartanak egymás mellett. Tökéletesen érezni fogják, hogyan lehet a másik kedvében járni, hogyan lehet a másikat felmelegíteni, lehűteni, attól függően, mire van éppen szüksége. Mindketten nagy megelégedettséget, kényelmet találnak a másikhoz való kötődésükben. Amikor túllépnek a manipulációs technikáikon, mártírszerepeiken, akkor egy nagyon hűséges, gondoskodó, segítőkész kapcsolatot alakítanak ki egymással. Ha megtalálják a módját, hogy kordában tartsák a hangulataikat, tökéletes szerelmespár lesznek. Hajlamosak lesznek azonban elfelejteni, hogy van világ az ajtójukon kívül is, akár teljesen bezárkózhatnak, így keveset tanulhatnak a kinti világból, ha másképpen akarunk fogalmazni, megakadályozhatják egymás abban, hogy tovább fejlődjenek. Ha egyikük sem érzi azt, hogy erre a fejlődésre igénye lenne, akkor minden tökéletesen zajlik a remetelakban, ha viszont egyikükben feltámad a tapasztalás iráni vágy, akkor a másiknak is nyitottnak kell lennie a kapunyitásra. Ha nem, abból konfliktus származhat. A Rákok egyik legcsodálatraméltóbb tulajdonsága, hogy semmi félelem nincs bennük, ha a szeretteiket kell megvédelmezni, ez a legjobb szerelmessé teszi őket a világon.

Rák és Oroszlán páros

Amikor egymásba szeretnek, ösztönösen érzik, hogyan tudják kielégíteni egymás alapvető érzelmi szükségleteit. Mindkét jegy elvárja a kizárólagos szeretetet, törődést, de míg a Rák stabilitást és érzelmi harmóniát keres a szerelemben, addig az Oroszlán szívből jövő bókokra és őszinte csodálatra vágyik. Mindketten hűséges típusok, néha még a túlzásba vitt birtoklásig elmenően. Miután a vágyaik hasonlóak, nagyon fontos szerepbe kerülhetnek egymás életében. Mindketten szeretik a kényelmet és a biztonságot, élvezik csodálatos otthonukat, közelben élő családjukat. Az Oroszlán szolgáltatja a szenvedélyt, az érzékiséget, a Rák felel az érzékenységért, az ösztönökért és a gondoskodásért. Miután mindketten erős akaratúak, különösen oda kell figyelniük arra, hogy megértsék és elfogadják egymás véleményét. A Rákhoz tartozik a Hold, az érzelmek, az Oroszlánhoz a Nap, vagyis az ego, így igazán királyi párost alkotnak. Minden szempár rájuk szegeződik, ha besétálnak valahová, olyan ez, mint amikor a királyi pár megjelenik. Ha nem tekintik garantáltnak a kapcsolatot, hanem odafigyelnek egymásra, összejöhet nekik egy hosszú, boldog kapcsolat.

Rák és Szűz páros

Ők ketten igazán passzolnak egymáshoz, mert két lábbal a földön állnak. Erős, boldog kapcsolatban élhetnek, aminek az a sajátossága, hogy az együtt töltött évek alatt egyre jobb és jobb lesz a kapcsolatuk. Mindketten célratörők és komoly elveik vannak, így érteni fogják egymás motivációit, és így támogatni is tudják a másikat. Őszinték egymással és elkötelezettek egymás iránt. Itt szó sincsen könnyed kis kalandról, őket nem flörtölésre teremtették egyébként sem. Őszintén csodálják a másikat, a Szüzeket lenyűgözi a Rákok csendes ereje és eltökéltsége, míg a Rákokat a Szüzek intelligenciája és kifinomult alkalmazkodóképessége varázsolja el. Biztonságban érzik magukat a másik társaságában, és jól kiegészítik egymást. Könnyedén leosztják a szerepeket, feladatokat is az életükben, ami cseppet sem követi a hagyományos férfi-női szerepeket, a kapcsolatuk ennél sokkal praktikusabb, és nem ismernek kívülről jövő kényszereket. Osztoznak a praktikus életszemléletben is, és nagyon élvezik a szülőszerepet is. Fontos, hogy a Rák hagyja a Szűz jegyűt szöszmötölni bizonyos dolgokkal, hagyja, hogy legyen neki is territóriuma, felelőssége, feladata, és azokban ne sürgesse, foglalkozzon a saját, óramű pontossággal beosztott feladataival, és időnként lassuljon le a partneréhez!

Rák és Mérleg páros

Amikor szerelmesek lesznek egymásba, mindketten kínálnak a másiknak olyasmit, aminek a másik híján van. Mindketten szeretik a biztonságot, a biztos kapcsolatot, és élvezik a szépséget, a luxust, különösen az otthonukban. Valószínűleg ez a szerelem sokkal lassabban alakul ki, mint ahogy a szerelmi kapcsolatok szoktak, elképzelhető, hogy barátságból lesz szerelem. Kezdetben félhetnek tőle, hogy a szép dolgok iránti rajongáson kívül kevés közös dolog lehet bennük, de ha minél jobban megismerik a másikat, felfedezhetnek egymásban olyan értékeket, amiket tisztelni tudnak. Mindkettőjüknek fontos az érzelmek, a boldogságuk kifejezése, a Rák értékeli a Mérleg visszafogottságát, diplomáciai érzékét, ahogy a szépséget és esztétikai harmóniát kereső Mérlegnek imponál az, ahogy a Rák mindent képes otthonossá, biztonságossá varázsolni. A Mérleg időnként segíteni tud az indulatos Ráknak, hogy perspektívába helyezze a helyzetét, mert hajlamos arra, hogy úgy hoz döntéseket, hogy nem ismeri az összes részletet, míg a Rák segíthet a Mérlegnek, aki notóriusan döntésképtelen, hogy meghozzon olyan sürgető döntéseket, amik már tényleg a körmére égnek. A Hold (a Rák ura) és a Vénusz (a Mérleg irányítója) találkozik ebben a kapcsolatban, így biztos, hogy szeretni fogják az otthonukat, a családjukat, a romantikát, kerülik majd a konfliktusokat, és mindig a nyugalmat, harmóniát részesítik előnyben. Miután a Rák mindent az érzelmeken keresztük közelít meg, mint vizes jegy, a Mérleg pedig az intellektuson keresztül, mint levegős jegy, elképzelhető, hogy sokszor nem értik egymást. Abból adódhatnak konfliktusok, ha a Rák túlságosan irányító szerepet vesz fel, a Mérleg pedig provokálni kezdi. Lehet abból is bonyodalom, hogy ki legyen a domináns a kapcsolatban, hogy kié is az irányító szerep. Mindkettőjüknek meg kell tanulniuk, ha azt szeretnék, hogy a szerelem megmaradjon, hogy teljesen különböző perspektívából közelítenek dolgokhoz. De lehet, hogy ez az a kapcsolat, ahol elhangzik majd az a mondat, hogy "maradjunk inkább barátok!".

Rák és Skorpió páros

Ez egy nagyon energikus, érzelmileg intenzív kapcsolat. Ezek a párosok jól kiegészíthetik egymást, egymás gyengeségeit, erősségeit kiegyenlíthetik, és így egy nagyon erős párost alkothatnak. Szexuálisan is nagyon vonzódnak egymáshoz, amikor egyszerre vannak egy helyiségben, a hőmérséklet érezhetően felszökik a jelenlétükben. Micsoda izgalom, micsoda szenvedély! A szexen kívül is rengeteg közös ügyük van, és nagy esélyük arra, hogy a szerelmüket szenvedélyesnek és erősnek őrizzék meg az idő múlásával is. Miután mindkettőjüket meghatározza az otthon, a család védelme, a Rák biztonságot keres, a Skorpió irányítani akar, kiegészítik egymást. Mindkettőjükben ott van az óceán végtelensége, hiszen vizes jegyek, így sohasem lehet igazán kiismerni őket, így sosem lesznek unalmasak egymásnak. Mindketten lojálisak egymáshoz, mert vágynak az érzelmi biztonságra, de míg a Rák a családra, az otthonra irányítja az energiáit, addig a Skorpiót az élet egyéb részletei izgatják, mondjuk mások szándékai, titkai, indítékai. A Skorpió megmutathatja a Ráknak, mi van a dolgok mélyén, míg a Rák kiáradó szeretete megtaníthatja a Skorpiónak, hogy az érzelmektől nem kell félni. A Skorpió sokra becsüli a Rák praktikus szemléletét, a Rák pedig élvezi a Skorpió féltékenységét, mert úgy érzi, ez annak a jele, hogy tényleg szereti őt, dédelgeti, nagy becsben tartja. Egyikőjüktől sem áll távol az érzelmi manipuláció, és mindketten elég erőszakosan képviselik a saját igazukat. Általában a Rák kezdi a vitát, de a Skorpió nem tudja befejezni. Ha túljutnak a saját elképzeléseik erőltetésén, és ki tudnak jelölni közös célokat, egy verhetetlen páros lehetnek.

Rák és Nyilas páros

Amikor egymásba szeretnek, türelemre van szükség, időt kell szánni egymás megismerésére, a kapcsolat megerősödésére. Idővel ráébrednek a szerelmesek, hogy sok mindent kínálhatnak a másiknak. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a Nyilas egy izgalom-hajhász, akinek rendszeres adrenalinfröccsökre van szüksége, míg a Rák csak az érzelmi biztonságot élvezi. A kapcsolat elején úgy tűnhet, hogy a Rák sokkal jobban elkötelezett ebben a kapcsolatban. De telik-múlik az idő, és a Nyilas elkezdi megbecsülni azt az érzelmi támaszt, amit a Rák nyújt neki. Különféle irányokból tapasztalják meg az életet, míg a Rák az érzelmek, a tradíciók felől érkezik, addig a Nyilas egy nyughatatlan felfedező. A Rák állandóan ismétlődő apály-dagály hulláma megviselheti a Nyilast, míg a Ráknak nehezére eshet elfogadni a Nyilas nyughatatlanságát, és állandó, házon kívüli kalandozásait. Egyben jót is tehetnek egymásnak, mert a Rák egy biztos hazatérést kínál a Nyilasnak, míg visszafelé a dolgok állandó megmozgatása, egy kis izgalom, sokféleség jót tehet a Ráknak. A Nyilas terveit a Rák kitartóan segíthet befejezni, de a Ráknak meg kell értenie, hogy a Nyilas szabadságát nem korlátozhatja, meg kell bíznia benne. Ha ez a bizalom felépül, egy gyümölcsöző kapcsolat lehet az övék. A tűz és a víz találkozása örök izgalom, és nagyon eredményes, ha a célok jól ki vannak jelölve. A Hold, ami a Rákot irányítja, az érzelmeket állítja középpontba, a Jupiter, ami Nyilast, a kiterjedést, az optimizmust, a szerencsét, az utazást. A női és a férfi energia találkozása kettőjük kapcsolata, ami jelenthet harmóniát. Ez a kapcsolat a Rák döntésén fog múlni: meg tud-e bízni az egyébként lojális, és komoly szándékú kalandorban, és hajlandó-e örömmel fogadni minden hazatéréskor, szeretne-e hátországa lenni? Ha igen a válasz, akkor sok-sok jó dolgot fognak megélni együtt.

Rák és Bak páros

Ha szerelembe esnek, valószínűleg az égben köttetett ez a kapcsolat. A Bak a logikus gondolkodásra esküszik, a Rák az érzelmek intenzitását hozza a kapcsolatba. Mindketten kölcsönösen tisztelik egymást, a Bak szereti a Rák kitartását, míg a Rák elkötelezettnek látja a Bakot, és ezt sokra becsüli. A zodiákusban szemben álló jegyek nagyon erős alapokra építhetnek kapcsolatot, anyagi és érzelmi biztonságban élhetnek. Mindketten a konzervatív döntések emberei, de a Rák egy kicsit oldhatja a Bak munkamániáját, segíthet neki kikapcsolni, és megtaníthatja, hogy a dolgos nap végén el lehet venni a jutalmat, lehet egy kicsit élvezni az életet. A Rák lesz az, aki a közös szerzeményeiket "kifényesíti", megőrzi, mert ő a tűz őrzője, az otthon. Mindkét jegy kardinális jegy, amire jellemző a kezdeményezés, a lelkes, aktív részvétel az életben. Ez lehet a konfliktus forrása is, ha nem hagynak egymásnak elég teret. A Bak egy végrehajtó, elkezdi és befejezi a terveit, míg a Ráknak akkor kellene belépnie a képbe, ha érzelmekre, egyeztetésekre van szükség, mert abban a Bak segítségére lehet. Nem lehet elvenni a Baktól a munka, a "robot" örömét, inkább segíteni kell neki abban, hogy a környezetével jobb viszonyt ápoljon. Mindketten nagyon felelősségteljesek, morálisan szigorúak, egy nagyon biztos családot alkothatnak, igazi támasz lehetnek az utánuk érkező generációnak.

Rák és Vízöntő páros

Ez a kapcsolat az ellentétek vonzzák egymást tipikus esete. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy csoda, hogy létrejött, de ha már így alakult, akkor lássuk, mire is számíthatnak a szerelmesek! Míg a Rák az érzelmek felől közelíti meg az életet, addig a Vízöntő egy szokatlan aspektusból. Míg a Rák szívesen visszavonul a páncéljába kipihenni a kinti világ érzelmileg megterhelő zaját, addig a Vízöntő az a javíthatatlan extrovertált, akinek folyamatosan azon jár az esze, hol van valami parti, vagy összejövetel, és ha nincs, megszervezi otthonra. Nagyon aktív baráti társaságuk lesz, ez adja majd a kapcsolatuk alapját. Mindketten nagyon elszántak, tele ambíciókkal, nem szeretik a konfliktusokat, de a saját útjukon akarnak haladni. A Rák egy kicsit ódivatú lehet a Vízöntőnek, túlságosan ragaszkodhat a megszokásokhoz, a morálhoz, ő inkább a progresszivitást kedveli, ki nem állhatja a rutinokat, amik a Ráknak biztonságot adnak. Lehet, hogy a Rákot érdekelni kezdi szerelmének izgalmas élete, ezért is jön létre a kapcsolat, de előbb-utóbb frusztrációt is érezhet amiatt, hogy ő ezzel nem tudja tartani a lépést, túlságosan forradalmi neki, ami nap mint nap történik egy Vízöntő körül. A Vízöntő nem tolerálja a Rák birtokló magatartását, de még ha nem is vallják be, nagy megnyugvást találhatnak abban a háttérben, amit a Rák kínál nekik. A Rák megtaníthatja nekik, hogy figyeljenek a szívükre (ha van nekik), míg a Vízöntő megmutathatja, milyen hasznos is, ha a szíved szabad, nem kötődik semmihez és senkihez. Ez a gyakorlat talán a legnehezebb a Rákoknak. A Rák állandóan ezt kérdezi: "milyen érzés?". A Vízöntő kérdése: "Mi van még ott?". Kemény párbeszéd lehet, és nem egyszerű megérteni, honnan is jön a másik, talán egy másik bolygóról? A Rák a Holdról, a Vízöntő az Uránuszról. A különbségeket, a másságukat kell nap mint nap ünnepeljék, szeressék ahhoz, hogy ez a kapcsolat megérje az első éves évfordulót.

Rák és Halak páros

Ebben a szerelemben két pozitív szellem találkozik, mindketten nagyon békés, toleráns, együttérző emberek, és a Rák ötletei energizálni fogják őket. Ez az égben köttetett kapcsolat komoly szereppel bír, a Halak segít a Ráknak, hogy megnyíljon a kreativitás és a spiritualitás irányába, míg a Rák segít a Halaknak, hogy együtt megvalósíthassák utópisztikus ötleteiket. Nagyon nagy érzelmek kapcsolják őket össze. A Ráknak fontos az anyagi biztonság, a kényelmes otthon, míg a Halak kicsit aszketikusabb ebben a tekintetben, de ebből a különbségből nem származik különösebb konfliktus, ha a Rák intézi ezeket az ügyeket és nem panaszkodik, hogy ez mind az ő feladata, nem játssza a mártírszerepet. A Rákot a Hold, a Halak jegyűt a Jupiter és a Neptunusz irányítja, amikor ezek a bolygók találkoznak, akkor a lelkek beszélgetnek, kapcsolódnak egymással. Már-már isteni kapcsolat áll fent közöttük, amit átszőnek az álmok és az illúziók. A Jupiter behozza a képbe a filozófiát, a jó szerencsét és a túlzásokat is. Egy nem földre szánt kapcsolat az övék, amiben csak az lehet a konfliktus, ha a Rák túlságosan sok elvárást támaszt, vagy a Halak túl messzire megy az álmodozások terén és a Rák úgy érzi, ezeket az álmokat már nem tudja megvalósítani és ettől frusztrált lesz. Nagyon hasonló természetük azonban nagy valószínűséggel összetartja őket, és egyszerre tanítják egymást és tanulnak egymástól.

Ez is érdekelhet

Amiről senki sem beszél: miért vagyunk depressziósak szex után?

Amiről senki sem beszél: miért vagyunk depressziósak szex után?

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

G-Életstílus

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk

Szerelemféltés, avagy így romanticizálja az erőszakot a kultúránk