A 73. Emmy gála legfontosabb pillanatai - Helyszíni beszámoló Los Angeles-ből

2021.szeptember.20.

Varázslatos, de mégis egyszerű díszletek közt a Microsoft Theatre-ben rendezték meg a 73. Emmy Díjátadó Gálát vasárnap este Los Angeles belvárosában. A tévés “Oscar” idén példát mutatott abból, hogy hogyan kell friss és dinamikus élő show-t rendezni egy filmes díjátadóból. A különleges ruhákban érkező sztárok maguk is hozzájárultak az este sikeréhez - a beszédek sokfélesége színes műsorral szórakoztatta a nézőket. Kate Winslet és Debbie Allen a nők jogait védte, Brad Goldstein élőben káromkodott, Hannah Waddigham a lányának üzent, mint szingli anyuka, Josh O’Connor gondban volt a telefonszámaival. A brit Olivia Colman pedig nem mert fogadni rá, hogy ő fog nyerni. Ott voltunk az Emmy virtuális sajtószobájában, Los Angelesben, Vida Virág helyszíni beszámolója következik.

A 73. Emmy gála legfontosabb pillanatai - Helyszíni beszámoló Los Angeles-ből
Fotó: Getty Images

A 73. Emmy-gála idén két helyszínen, Los Angelesben és Londonban zajlott, de semmilyen technikai problémát nem okozott az óceánnyi távolság. Csupán Gillain Anderson (Legjobb televíziós dráma női mellékszereplő - A korona) panaszkodott egy kicsit a press roomban, hogy hiába van a kezében az Emmy, már nem igen lesz buli, mert hajnali két óra van és már megettek mindent, a csirkeszárnyakat és az avokadópürét is. (Az italfogyasztásról nem ejtett szót.) Valójában nem is tudom, hogy az amerikai színésznő miért a londoni helyszínt választotta erre az estére, még akkor is, hogyha az Emmy-t érő szerepben magát Margaret Thatcher-t alakította…

Fotó: Getty Images

Úgy tűnt egyébként, hogy Londonban is jó buli volt - volt is mit ünnepelni, mert nem egy arany szobor landolt a brit fővárosban ezen az estén. Olivia Colman (Legjobb televíziós dráma női főszereplő - A korona) például évek óta jó szériát fut, akkor lépett be az A-listás sztárok klubjába, amikor 2019-ben elnyerte A kedvencért az Oscart. Bár nem tudta megismételni a bravúrt 2021-ben, de egy Oscar-nominációt így is begyűjtött idén a The Father-ért. Most pedig a polcra teheti az Oscar mellé az Emmy-díját is. Colman a beszédével is rekordot döntött, mert bizonyára ez volt az idei Emmy legrövidebb köszönetnyilvánítása. Bár viccesen azzal kezdte, hogy - mint igazi brit - nem fogadott biztosra és nem tett volna tétet arra, hogy nyerni fog ma, de aztán a díjat a Covidban nyáron elhunyt édesapjának dedikálta.

Fotó: Getty Images

A másik brit díjazott Josh O’Connor (Legjobb televíziós dráma férfi főszereplő - A korona) viszont átutazott az amerikai kontinensre a nagy napra. Éppen csak a telefonját felejtette otthon… Úgyhogy a délutánja azzal telt, hogy amerikai telefonszámról hívogatta a barátait és a stábtagokat, hogy megadja az elérhetőségét. Jól jött az előrelátás, mert így tudtak neki gratulálni később a fényesen csillogó Emmy-díjhoz.

Fotó: Getty Images

A britek büszkesége, Kate Winslet (Legjobb televíziós minisorozat női főszereplő - Mare of Easttown) a sajtószobában az általa alakított karakter kapcsán intézett bölcs szavakat a nézőkhöz. “Ez a szerep azt jelenti nekem, hogy szerencsére változik a filmvilág. Egyre kevésbé mutogatunk újjal a színésznőkre, hogy hogyan néznek ki és milyen az alakjuk. Nem vizslatnak bennünket árgus szemekkel és ez nagyon jó üzenet a fiatalabb generációnak, aki a filmeket nézi, mert így a fiatal nők jobban el tudják magukat fogadni olyannak, amilyenek és ez az, ami igazán lényeges. A mi felelősségünk, hogy abszolút valóságosak legyünk, (…) egymást ünnepeljük és a legfontosabb, hogy ne ítélkezzünk egymás felett. Mi nem tesszük ezt egymással a filmvilágban és remélem, hogy mások sem teszik ezt a saját környezetükben” - mondta elszántan, majd egy nevetés kíséretében hozzátette, hogy "a mai napon biztos, hogy be fog rúgni."

Fotó: Getty Images

Nem gondolta ezt másképp a Ted Lasso sztárja, Brett Goldstein sem, aki szintén tervezte a bulit, kezében a legjobb vígjátéksorozat mellékszereplőjének járó Emmy-vel. Brett Goldstein egyébként azzal hívta fel magára a figyelmet a gálán (és a sajtószobában is), hogy többször használta kötőszóként azt a bizonyos f-betűs angol szót, amit az élő műsorban lehetetlen volt kisípolni időben.

Fotó: Getty Images

Az érzelmesebb beszédekben sem volt hiány idén. A legmeghatóbbat Jean Smart (Legjobb vígjáték sorozat női főszereplő - Hacks) szállította, aki könnyezett, miközben a fél éve elveszített férjének ajánlotta a díjat. A sajtószobában is hiába kérdezték az újságírók: “Nagyon nehéz hat hónap volt…“ - kezdte, de nem tudta befejezni a gondolatot. Viszont biztosította a rajongóit arról, hogy számára a közönség reakciója a legfontosabb. “Ezért élünk” - tette hozzá. A színésznő a fiával érkezett a gálára.

Fotó: Getty Images

Gillian Anderson a sajtószobában egy neki szánt kérdést inkább kicsit átfordított, hogy ráirányítsa a figyelmet a női vezetők fontosságára és a reményét fejezte ki, hogy talán majd a következő női vezető Kamala Harris lesz az Egyesült Államokban.

Hannah Waddingham is a women powert hangoztatta egyedülálló anyukaként: “Szingli anya vagyok és a kislányom hálószobájában fogjuk tartani az Emmy-díjamat, mert azt szeretném, ha mindig emlékeztetné arra, amikor nagyobb lesz, hogy ha keményen dolgozik valamiért, akkor varázslatos dolgok történhetnek.” Akár az Emmy-n.

Fotó: Getty Images

Vida Virág, Los Angeles-ben élő újságíró videós összeállítása:

Ez is érdekelhet

Zendaya elárulta, hogy mit szeret Tom Holland-ben és olvadozunk

Zendaya elárulta, hogy mit szeret Tom Holland-ben és olvadozunk

G-Test

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

Az apácák körében tényleg gyakoribb a mellrák?

GLAMOUR-napok reloaded 2021

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!

A GLAMOUR-napok applikációban már elérheted a GLAMOUR-napok Reloaded kuponokat!