Könnyű desszert: palacsinta kukoricalisztből házi eperdzsemmel

2022.május.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A palacsintát mindenki szereti, az eperszezonnal karöltve pedig nem is lehet jobb párosítás akár kiadós reggelinek, akár egy finom desszertnek a palacsinta friss eperdzsemmel. Ezen a klasszikuson csavarunk egyet, hiszen a palacsinta ezúttal kukoricalisztből készül.

Könnyű desszert: palacsinta kukoricalisztből házi eperdzsemmel
Fotó: Bon Appetit

Palacsinta kukoricalisztből házi eperdzsemmel

Hozzávalók:

Az eperdzsemhez:

fél kiló eper

2 evőkanál rum

2 evőkanál cukor

egy csipet só

A palacsintához:

3,5 deci tej

4 teáskanál almaborecet

22,5 gramm kukoricaliszt

3/4 teáskanál sütőpor

3/4 teáskanál só

2 tojás

4 teáskanál vaj (sótlan)

Fotó: Bon Appetit

Így készítsd el:

A kompóthoz az epret felezd meg, ha túl nagyok a szemek. Tedd fel egy alacsonyabb falú lábosban közepes lángon az epret, adj hozzá két evőkanál vizet, a rumot, a cukrot és a sót is. Kevergetés mellett főzd addig a dzsemet, amíg az eper kissé megpuhul, és a cukros szósz besűrűsödik kissé, ez nagyjából 20-25 perc alatt megvan.

A palacsintához a tejet és az almaborecetet keverd össze egy kisebb tálba, várj amíg az almaborecet kissé megsavanyítja a tejet, ami nagyjából 5 percet vesz igénybe. A száraz hozzávalókat, a kukoricalisztet, a sütőport és a sót egy nagyobb tálba keverd össze. Üsd bele a tojásokat a tejes-ecetes keverékbe és az egészet keverd alaposan össze, majd a száraz hozzávalókat is alaposan keverd el, amíg nagyjából egy hagyományos palacsintatészta állagú tésztát kapsz.

Ezt követően a palacsintasütőbe tégy egy fél kanál vajat, várj addig, amíg nagyjából 150 fokra hevül az zsiradék. Ebből a mennyiségből nagyjából 8 palacsintát tudsz majd készíteni. Az egyenletes sütés titka, ha a serpenyőt sikerül nagyjából azonos hőmérsékleten tartani. A palacsintát három perc sütés után fordítsd meg, és süsd még további egy percig. Tálald az eperdzsemmel! Az eperdzsemet hidegen is hozzáadhatod a palacsintához, az elkészítés után hűtőben három napig eláll, így akár korábban is elkészítheted az epres szószt.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

4 lépés a változástól való félelem legyőzéséhez, hogy merj szakmát váltani – a Jooble állásportál tippjei

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője