18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

3+1 meglepő tény az orgazmusról, amit eddig valószínűleg nem tudtál

2020.március.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az orgazmus csak a cseresznye a tejszínhab tetején: nem feltétlenül szükséges a szexhez, ugyanis anélkül is kellemes élménnyel lehetsz gazdagabb. Azonban természetesen jó ha van, ugyanis ezáltal még tökéletesebb és élvezetesebb lehet az aktus. Hüvelyi orgazmusa nincs mindenkinek - ezzel szinte mindannyian tisztában vagyunk. Ezzel szemben van egy csomó olyan dolog, amit nem is tudunk az elélvezésről, pedig igenis kéne.

3+1 meglepő tény az orgazmusról, amit eddig valószínűleg nem tudtál
Fotó: Getty Images

Íme 3+1 meglepő tény az orgazmusról, amire nem biztos, hogy gondoltál korábban:

1. Nem a természet hibája, hogy nincs orgazmusa sok nőnek

Többször előfordul, hogy arról beszélünk, hogy a nőnek nincs orgazmusa. Ez a férfiak esetében sokkal kevésbé gyakori. A tény, hogy a nőknek sokkal nehezebb a csúcsra jutni, nem a természet hibája. Sokkal inkább a kulturális normáknak, és az információk hiányának "köszönhetjük".

A történelem során nem a női kielégülés volt a központban - legtöbb esetben a férfi élvezete számított, és az, hogy a nő gyermeket hozzon a világra. Éppen emiatt nem is készült sok tanulmány, amely a női orgazmust vizsgálja. A PubMed szerint közel ötször annyi kutatás jött létre, amely a férfiak élvezetéről szól, mint amennyi a nők szexuális fájdalmairól. Az is kiderült, hogy az orvosi intézmények még mindig nagyon kevés időt töltenek azzal, hogy a hüvelyi váladékot vagy a vagina "működését" vizsgálják. Egészen elképesztő, hogy csak az elmúlt évtizedben kezdtek el mélyebben elmerülni a klitorisz (csikló) vizsgálatában.

2. Alvás közben is lehet orgazmusod

Fotó: giphy

Tudjuk, hogy a fiúk esetében előfordul az éjszakai magömlés, de egy 1953-as kutatás szerint a vizsgált nők 37 százaléka élt már át orgazmust éjjel, az álma miatt. Egy tavalyi kutatás szerint is 5-ből legalább egy nőnek volt már szexuális álma élete során.

3. Nem csak szexuális orgazmus létezik

Fotó: giphy

Az orgazmus leginkább változatosan tapasztalt neuropszichológiai folyamatnak tekinthető, amely a stimuláció különféle formáival jár, beleértve látnivalókat, hangokat, ízeket, textúrákat, képeket és/vagy fájdalmat vagy az attól való megkönnyebbülését. Ez azt jelenti, hogy az orgazmus nem feltétlenül szexuális vagy nemi esemény, hanem jobban tekinthető neuropszichológiai folyamatok sorozatának; a nemi orgazmus lehet néhány, de nem az összes, az ember számára elérhető orgazmus közül.

+1 A méhnyak stimulálásától is lehet orgazmusa a nőknek

A méhnyak egy igen érzékeny terület, amelynek gyengéd stimulálásától el tud élvezni egy nő. Ehhez azonban nagyon sok előjáték kell, ugyanis, ha nincs eléggé felizgulva, akkor is igenis fájdalmas lehet a kényeztetésnek szánt lépés. Csakis behatolással, vagy vibrátorral érhető el ez a fajta orgazmus.

Sokat kell tennünk a nemek közti orgazmus-egyenlőség megteremtése érdekében, és ezeknek az információknak a birtoklása a legerősebb módszer erre. Tehát terjeszd a szót úgy, hogy néhány szórakoztató orgazmus-tényt hozol fel amikor barátaiddal vagy, vagy a következő alkalommal, amikor ágyba bújsz partnereddel. Minél többet beszélünk róla, annál jobb szex lesz mindannyiunk számára.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Ez a legegészségesebb tej, amiből csak ihatsz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője