18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Amit egy 30 éves nő tud a szexről, de egy 20 éves még nem

2021.február.20.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minden életkornak megvannak a maga sajátosságai, és egy évtized távlatából visszatekintve mindig találunk olyasmit a múltunkban, amit mai fejjel már másképp tennénk. Így van ez a szexszel is. Harmincas éveinkben egészen másképp éljük meg, mint húszévesen. Na, de hogyan is?

Értelmetlen lenne úgy élni, hogy folyton azon rágódunk, mit követtünk el a múltban, és mit tennénk ma másképp. Cikkünk nem is erre akar kilyukadni, hanem arra, hogy a korral nem csak bölcsebbek leszünk, de a szexuális életünk is sokat változik majd. Ez viszont nem jelenti az izgalom hiányát!

Hogy a szexben az a legjobb, ha mindkét fél önző egy kicsit?

Ezt természetesen nem úgy értjük, hogy egy fikarcnyit se figyeljünk a másik örömére, hanem úgy, hogy igyekezzünk érvényesíteni az érdekeinket, ne játsszuk el, hogy jó az, ami nem jó, és ne az legyen az egyedüli fontos, hogy a másik élvezze az együttlétet. A szexben ugyanis más szabályok érvényesek, mint a kapcsolat egyéb területein. Ott megéri bizonyos örömökről lemondani a másik kedvéért, vagy belemenni olyan dolgokba, amiket mi nem tartunk izgalmasnak: mondjuk végignézni egy focimeccset, vagy néha találkozni párunk olyan barátaival, akikkel nem vagyunk egy hullámhosszon. A szexuális életben viszont meg kell keresni a közös pontokat, azt, ami mindkét félnek örömet okoz, és nem csak úgy tenni, mintha élveznénk a dolgot. Hiszen a szex éppen a közös örömről, élvezetről szól!

A kihagyott kaland az esetek többségében jobb, mint a nem kihagyott

A kamasz- és fiatal felnőtt korunk nagyrészt a kísérletezgetésről szól. Váltogatjuk a stílusunkat, a kedvenc együtteseinket, a barátainkat, és élénken érdeklődünk minden élmény iránt. Érthető hát, hogy húszas éveinkre esik a legtöbb egyéjszakás kaland, "fesztiválkapcsolat", összemelegedés az exszel vagy hirtelen ötlettől vezérelt félrelépés is. A szenvedélyt elsodrónak érezhetjük, az "ilyen csak egyszer adódik az életben" érzés pedig felülír minden rációt. Ahogy azonban egyre jobban megtanulunk felelősséget vállalni a tetteinkért, úgy válik világossá, hogy egy egyéjszakás kaland ígérete is éppolyan, mint diéta idején meglátni egy trüffeltortát. Néhány percig erős a kísértés, de pontosan tudjuk, ha nem parancsolunk magunknak, végül sokkal rosszabb lsz a másnap. Harmincas éveinkre a szenvedélyes, felelőtlen kalandoknál sokkal izgalmasabbá fog válni az, hogy képesek vagyunk az önmegtartóztatásra, a hűségre. Azt is észre fogjuk venni majd, hogy az ártatlan kis flörtökből remekül lehet töltekezni anélkül, hogy valóban eljutnánk a testiségig. Egyedülállóként földobja az önbizalmat - ami mennyivel jobb, mint huszonévesen az az érzés, amikor odaadtuk magunkat olyasvalakinek, aki aztán elfelejtette a számunkat -, kapcsolatban, házasságban élve pedig átalakítható az érzés a partnerünk, férjünk iránti vágyba.

Túl gyorsan megy el? 7 dolog, amit tehetnél, hogy jó legyen

Túl gyorsan megy el? 7 dolog, amit tehetnél, hogy jó legyen

A jó szex nem az univerzum ajándéka

A húszas évei elején az ember többnyire elég feketén-fehéren gondolkodik az életről, beleértve a párkapcsolatokat és a szexet is. Ha elsőre minden simán megy egy pasival, ő az igazi, ha nem, akkor biztosan nem. Ha valakinek már a csókjától is rosszul vagy, akkor nincs miről beszélni, de ha nem robbantak rakéták, vagy esetleg a pszichés izgalomtól éppen a testi izgalom nem jött el, még nem jelenti azt, hogy csapnivaló páros lesztek az ágyban. A ruhaletépős, öt percig tartó vad szex, amely egy másodpercre pontosan ugyanakkor bekövetkező orgazmusban tetőzik, a filmek állandó kliséje, de ha a valóságban sem adod alább, akkor bajban leszel. Szerencsére azonban ezt harminc fölött már pontosan tudod majd. A jó szexért igenis meg kell dolgozni, megismerni a saját testünket és lelkünket, és a másikét is. Ha pedig ritkulni kezdenek az együttlétek, az nem azt jelenti, hogy ideje új partner után nézni, hanem azt, hogy ideje odafigyelni a párunkra, újítani a rutinon, és mindenek előtt, újra igazán közel kerülni egymáshoz. Mert ezt is csak harminc fölött értjük meg igazán: a legjobb azzal a szex, akivel a tökéletes intimiást is képesek vagyunk megélni.

A cikk a Glamour magazin 2015. júniusi számában jelent meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője