Így befolyásolja a személyiséged a szexuális fantáziádat

2021.november.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Mondj néhány dolgot magadról, megmondom mikről szoktál fantáziálni. És Dr. Justin J. Lehmiller, pszichológus tényleg így tesz!

Fotó: Profimedia

A 15 gyors kérdésre adott válaszod – mert az egész procedúra egy 15 kérdésből álló teszt - segíthet nekem megjósolni, hogy mitől indulsz be, vagy éppen azt, ami nem neked való. Minden, amire szükségem van egy kevés információ a demográfiai hátteredről, a személyiségedről és a szexuális tapasztalataidról.

- elemezte a pszichológus.

Az említett 15 kérdésből hármat fogunk górcső alá venni, és elmagyarázzuk, miért fontos, hogy megértsd a szexuális vágyaidat és hogy ezek a fantáziák mit árulnak el rólad.

1. Milyen kapcsolati státuszt részesítesz előnyben?

Az, ha valaki bizonytalannak érzi magát a kapcsolatában, rengeteg mindent elárul arról, hogy miről – vagy épp miről nem – fantáziál. A bizonytalanságon ebben az értelemben csak egyvalami segíthet. Atombiztos megnyugtatás arról, hogy szereted a partneredet és nem akarod elhagyni.

Azok, akik a monogámiában hisznek kevés eséllyel fantáziálnak csoportos szexről, sokkal inkább rabságról, dominanciáról vagy alávetettségről, szadizmusról-mazochizmusról (BDSM), szexuális újdonságról vagy romantikáról.

Teljesen logikus az az elmélet, hogy a bizonytalanságban szenvedő emberek kevesebb fantáziát látnak a többpartnerségben, a poligámiában, hisz fenyegetőnek találják azt, ha azt látják, hogy a partnerük másra irányítja a figyelmét helyettük. Könnyen féltékenység lehet a vége.

Amennyiben ezek a bizonytalan emberek mégis a csoportos szexről fantáziálnak – néhányan biztosan – hajlamosak a figyelem középpontjába helyezni magukat, ezzel is minimalizálva a fenyegetettség érzését, hisz ebben az ábrándban többen is csak rá figyelnek. Ez eltompítja az elutasítást. Ahogy azt a példa is alátámasztja az emberek bármiféle fantasy forgatókönyvet a saját igényeiknek megfelelően testre szabhatnak.

A bizonytalanság, a BDSM-ről, valamint az újszerűségről való fantáziálás kapcsolata a pszichológiai eszkapizmus egyik formájával magyarázható. A felmérés eredményei alapján azok, akiknek gyakran voltak újszerű fantáziái ezeket az aggodalmai csökkentésére, és a szex során, a valóság előli menekülésre használják. Más szavakkal a BDSM-ről és az újdonságokról való fantáziálás a lehetséges út, hogy egy kicsit elvonatkoztass a párkapcsolati bizonytalanságaidtól.

Végül a bizonytalanság és a romantika közötti kapcsolat abból fakad, hogy a bizonytalan ember nehezen élvezi a szexet – beleértve a szexnek a gondolatát is – hacsak nem érzi magukat kívánatosnak. Épp ezért az gyakrabban idegeskedő emberek hajlamosabbak a romantikáról és érzelmekről fantáziálni, hogy kicsit megnyugodjanak, hangulatba kerüljenek.

2. Rendezett vagy és figyelsz a részletekre?

Azok az emberek, akik lelkiismeretesek is egyben, általában sokkal részlet-orientáltabbak, mint kevésbé empatikus társaik, és ezeket a tulajdonságaikat hajlamosak átültetni a szexuális fantáziájukba. Általában minden részletet aprólékosan kidolgoznak, bonyolult fantáziavilágot terveznek meg maguknak – egészen a helyszínig.

Ugyanakkor ezek a típusú emberek a kutatás szerint, nem igazán fantáziálnak BDSM-ről, tabukról és gender-bendingről. Ők szeretik követni a szabályokat, általában alkalmazkodóak.

3. Társasági embernek tartod magad?

Az extrovertált ember olyan, aki keresi a kapcsolatot a külvilággal és más emberekkel. Ez meg is jelenik a szexuális fantáziálásaiban. Az extrovertált személy fantáziál csoportos szexről, konszenzusos non-monogámiáról vagy akár hűtlenségről is. Ez nem meglepő, mivel a könnyen megnyíló embereket kevésbé félemlíti meg az új partnerekkel való találkozás és az elcsábítás gondolata.

Az extrovertáltaknak kevésbé valószínű, hogy tabu szexuális fantáziáik vannak. Mivel általában nem jelent nekik gondot a kapcsolatok kialakítása, ezért számukra ezek kevésbé vonzóak, igaz ugyan úgy kevesebbet fantáziálnak meghittségről, de az akaratuk érvényesítéséről annál inkább. Még ábrándozás közben is az elismerésre vágynak, arra, hogy a középpontba legyenek, ezzel is megsimogatva az egójukat. Inkább ezekre koncentrálnak, mint az erős érzelmi kapcsolatok kialakítására.

Összegezve, az extrovertáltak nem csak azt szeretnék, hogy az élet egy buli legyen, hanem azt is, hogy az élet egy szexbuli legyen.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A fenntartható, hazai márkák támogatása a közös ügyünk!
WAMP x Fashion Revolution Hungary

A fenntartható, hazai márkák támogatása a közös ügyünk! WAMP x Fashion Revolution Hungary

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)