18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Nincs szexuális egyenlőség sem - nőnek lenni az ágyban is rosszabb

2020.január.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hiába szeretnénk azt gondolni, hogy a valójában egyenlőségben élünk, bizony az élet sok-sok területén hátrányt jelent, ha nőnek születik valaki. Igen, Magyarországon is átlagosan többet keresnek a férfiak ugyanabban a munkakörben, mint a nők. Igen, továbbra is azt látjuk, hogy a vezető pozíciókat jellemzően férfiak töltik be.

Nincs szexuális egyenlőség sem - nőnek lenni az ágyban is rosszabb
Fotó: Photo by Oleg Ivanov on Unsplash

A nemek közötti egyenlőtlenség az élet nagyon sok területén megnyilvánul. Persze, nem szabad lebecsülni azt sem, amit sikerült elérni idáig, hiszen alig száz éve még értelmetlenség is volt női jogokról beszélni, azóta azonban egy sor kérdésben javult a helyzet. Ezt meg kell becsülni, ugyanakkor kritikával kell szemlélni a dolgokat. A nemek közötti igazi egyenlőség még nagyon messze van.

Egy friss skót egyetemi kutatás bebizonyította azt, amit sokan minden bizonnyal sejtettek, de így aligha fogalmaztak még meg. A nők szexuális szempontból is hátrányba kerülnek a férfiakhoz képest. Egy friss felmérésben résztvevő nők 52%-ának a szexuális életét lehetett nem kielégítőnek nevezni, míg a férfiaknál csupán 17% esett ebbe a kategóriába.

De hogyan alakul ki ekkora különbség a nemek között?

"Különböző felmérések nagyjából egyetértenek abban, hogy az aktív szexuális életet nők nagyjából 20%-ának nem volt orgazmusa, a férfiaknál ez a szám mindössze 2%."
A nők 78%-a nem jut a csúcsra pusztán a behatolás következtében. Illetve, ami például nagyban befolyásolja a lehangoló eredményt, hogy a nők 75%-a érzett fájdalmat már szex közben, míg a férfiaknál ez 10% körül van.

11 dolog, amit tudnom kellett volna, mielőtt elvesztettem a szüzességem

11 dolog, amit tudnom kellett volna, mielőtt elvesztettem a szüzességem

A szexuális egészség kérdéséhez természetesen szorosan kapcsolódik, hogy a nők sokkal inkább kitettek a szexuális zaklatásnak, mint a férfiak, illetve ide kapcsolódik a nem kívánt terhesség témája is. Illetve az a szomorú igazság is, hogy a szexuális úton terjedő betegségek is jobban sújtják a nőket, gyakoribbak a szövődmények esetükben. Ez a sok-sok tényező eredményezheti, hogy a nők kicsivel több, mint a felének a szexuális élete nem nevezhető egészségesnek és kielégítőnek.

Mit tehetsz a szexuális egészségedért?

A legfontosabb, hogy megváltozzon a hozzáállás az orgazmussal kapcsolatban. Nem nyugodhatsz bele, hogy számodra egy talán bekövetkező bónusz legyen az orgazmus.

"A szexnek ne akkor legyen vége, amikor a férfi felért a csúcsra. A cél a közös: a kölcsönös örömötök, az orgazmus nem csupán az egyik fél kiváltsága"
Ne vedd félvállról, ha fáj, az semmilyen esetben sem normális! A helyzet az, hogy bizonyos dolgokban nagyon sokat számít az, hogy a társadalom miként tekint a szexualitásra, milyen, létezik-e bármilyen szexuális edukáció, és az mit ad tovább a következő generációnak. A minták, szokások nagyon sokat számítanak, de azzal mindig tisztában kell lenned, hogy a saját szexuális egészséged a saját hatásköröd, éppen ezért soha ne fogadd el, hogy alárendelt legyél, a te vágyaid, örömöd másodlagos legyen egy kapcsolatban. Ne lépj szexuális kapcsolatba olyan partnerrel, akinek a te örömöd nem fontos. Ismerd meg a saját testedet, és merj segítséget kérni, ha valami nem működik, kellemetlen vagy fáj.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője