Tényleg a harmadik randiig kell várni a szexszel?

2019.március.27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A klasszikus társkeresési szabályok mára elavultak, a legtöbben pedig természetesnek vesszük, hogy a modern társkeresés meglehetősen különbözik attól, ahogy a szüleink idejében zajlott. A többség nem olyan szerencsés, hogy egy kávézóban vagy az edzőteremben belebotlik az igaziba, inkább az online ismerkedés dominál és sok kapcsolat egyáltalán nem tipikusan indul. Az összes változással egybevetve felmerül, hogy mi a helyzet a harmadik randi szabályával?

Tényleg a harmadik randiig kell várni a szexszel?
Fotó: Shutterstock

A legtöbben ismerjük ezt a szabályt, de ha te nem: arról van szó, hogy a harmadik randiig várni kell, hogy szexelj valakivel. Sok nő esküszik rá és ragaszkodik hozzá, míg mások értelmetlennek tartják kivárni a három alkalmat. Számos oka van annak, amiért érdemes betartani a harmadik randi szabályát. Persze nem azokról van szó, akik alkalmi partnerekre vágynak, de sokan tartós kapcsolatot akarnak. Az azonban, hogy megvárod a harmadik alkalmat, még nem biztosíték arra, hogy a partnered is hosszú távon fog gondolkodni. Ha a szex többet jelent neked, mint hétköznapi rutint, akkor érdemes lehet tovább is várnod.

Fotó: giphy

Vannak, akik azt mondják, három randi után van az alkalmas időzítés az első együttlétre, mert addigra már megismerték az illetőt annyira, hogy eldöntsék, jó ötlet-e vele a szex. A harmadik randiig eltűnik a kínos pillangók a gyomorban érzés is, így addigra már nyitottabban ismerkedhetsz. Sok tekintetben pozitívan befolyásolhatja a kapcsolatodat a néhány randi utáni együttlét, hiszen azonnal kiderül, mennyire van meg köztetek az összhang és mennyire játszik fontos szerepet az életetekben a szex. Ha kivárod a harmadik randit, addig a dolgaitok természetesen fejlődhetnek. Vannak, akik az ötödik-hatodik randit is megvárják, míg mások a kapcsolat kijelentését vagy a házasságot is megvárják az intim együttléttel. Nincs helyes válasz arra, mi az ideális időzítés az első szexre, az egyetlen helytelen út az, ha valakit azért löksz el magadtól, mert még nem áll készen arra, hogy veled legyen.

Fotó: giphy

Az is fontos, hogy a harmadik randi szabályára ne szigorúan tekints, akkor szánd rá magad az együttlétre, ha elérkezettnek látod az idejét. Csak magadra hallgass, senki másra. Ha az új partnereddel túl hamar bonyolódtok szexuális kapcsolatba és később kényelmetlen szituációkat szülne, akkor várd ki a számodra ideális időt. Vannak, akik onnan tudják, hogy eljött a megfelelő időpont, hogy szüntelenül a másik személyre gondolnak. Mások pedig attól lesznek biztosak a dolgukban, hogy már komolynak érzik a kapcsolatot. A szex az egyik legszemélyesebb aspektusa a kapcsolatnak, ezért a számodra legmegfelelőbb időt tartsd a legjobbnak.

5 tipp, hogy újra fellángoljon a szerelem köztetek

5 tipp, hogy újra fellángoljon a szerelem köztetek

A legfontosabb, hogy a partnereddel is légy őszinte, lehet, hogy ugyanolyan félelmekkel és fenntartásokkal küzd, mint te. Mindannyian emberek vagyunk, ezt ne feledd. Ha várni akarsz, annak se félj felfedni az okát – ha jó partnert választottál, mindenképpen meg fogja érteni a döntésed.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője