Tényleg erősíti a szex az immunrendszeredet?

2020.május.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Természetes, ha most a járvány miatt kialakult helyzetben sokkal több a szabadidőd, mint általában. Ha a párod és te is a napotok nagy részét otthon töltitek, akkor miért ne szánnátok most az időtöket arra is, hogy többet legyetek együtt? Ahelyett, hogy egész nap a tévé előtt ülnétek, inkább fektessetek nagyobb hangsúlyt a szexuális életetek fokozására.

Amellett, hogy biztosan javulni fog a közérzetetek, még az sem kizárt, hogy az immunrendszeretekre is pozitív hatással lesz a több és figyelmesebb együttlét.
Fektessétek most arra a hangsúlyt, hogy minden pillanatát kiélvezzétek az együttléteknek, hiszen nem kell sehová sietnetek. Bevethettek valamilyen hangulatos háttérzenét, aztán lazuljatok el. Most különösen stresszes hónapokat élünk, ezért csak jót tehet mindkettőtöknek egy kis egymásra irányuló figyelmesség. Az pedig, hogy a szex pszichológiailag és fizikailag is szorosan kapcsolódhat a jó közérzethez, egészen biztos.

Hogyan néz ki egy punci?

Hogyan néz ki egy punci?

Egy jól sikerült szexuális együttlét után általában mindenki jobb hangulatba kerül a felszabaduló endorfinok miatt. Természetes, hogy csökkenni fognak a testedben lévő stresszhormonok, például a kortizol és az adrenalin szintje is. Nem szabad elmenni amellett sem, hogy a szex közben a boldogsághormonnak nevezett oxitocin is szabadul fel a testedben, hosszú távon pedig erősíti benned a társas kötődést.

Fotó: giphy

A pennsylvania Wilkes Egyetem kutatói pedig arra a következtetésre jutottak, hogy heti néhány szexuális együttlét hozzájárulhat ahhoz, hogy valakinek erős legyen az immunrendszere. Ennek oka szerintük, hogy heti 1-2 szexuális együttlét emeli az immuglobulin A szintet, ami sok betegség, különösen a vírusok elleni küzdelemben részt vesz. A rendszeres szexuális együttlétek ráadásul a pulzusodnak, a vérnyomásodnak és a keringésednek is jót tesznek.
Jó hír, hogy már olyan apróbb gesztusok, mint az ölelés vagy a csók is jótékony hatással lehetnek az egészségedre. A csókolózás hozzájárulhat a szíved egészségéhez, jó irányba befolyásolhatja a koleszterinszintet és csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát is. Ha pedig jelenleg nincs partnered, akkor a maszturbálás is segíthet abban, hogy felülkerekedj a stresszen és erősítsd az immunrendszeredet.

Fotó: giphy

Az is normális, hogy ha a jelenlegi időszakban egyáltalán nincs hangulatod a szexhez, hiszen mindenkire másként hat a mostani stresszhelyzet. A stresszről köztudott, hogy képes lehet a szexuális vágyat drasztikusan lecsökkenteni, ezért az sem meglepő, ha most esetleg gondolni sem akarsz a szexre. Bárhogy is van, fontos hogy a plusz idődet fordítsd arra, hogy találj valami pozitívat a napjaidban, ami boldoggá tesz – legyen az a szex, vagy bármi más.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák bánjon óvatosabban a pénzzel, a Bak forrósítsa fel a hálószobát - április 18.

Napi horoszkóp: A Rák bánjon óvatosabban a pénzzel, a Bak forrósítsa fel a hálószobát - április 18.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője