18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Túl gyorsan megy el? Ez a 7 dolog segíthet!

2021.január.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Különféle felmérések és kutatások egyöntetűen bizonyítják, hogy a nők egyik legáltalánosabb problémájuk a szexuális életükkel, hogy úgy érzik, hogy a partnerük gyorsabban ér a csúcsra, és a szeretkezés jóval azelőtt véget ér, hogy valójában nekik orgazmusuk lenne.

Túl gyorsan megy el? Ez a 7 dolog segíthet!
Fotó: Unsplash

Tény, hogy a férfiak átlagosan 5 és 7 perc alatt eljutnak a csúcsra szex közben, de ha nagyon igyekeznek, megy az gyorsabban is. Ezzel szemben a nőknek nagyjából 15-20 percre is szüksége van. Ha mindig éppen féltávnál fújják le a futamot, nos, az eléggé frusztráló tud lenni, és világos, hogy aki kiegyensúlyozott és örömteli szexuális életet szeretne, az nem elégedhet meg ezzel.

Jellemzően a kielégületlenségért a nők a férfiakat okolják, nyilván időnként nem is alaptalanul. Azonban a helyzet az, hogy a panaszkodástól nem lesz, igenis bárki tehet azért, hogy ne érjen idő előtt véget a szex, és mindkét félnek ugyanakkora öröme legyen benne.

Tuti, hogy minden oké?

Először azt kell tisztázni, hogy mindkét fél egészséges-e, szervileg és mentálisan is. Elképzelhető, hogy a másik fél szorongása miatt alakul ki a korai magömlés, valójában ebben az esetben aligha tehet erről a férfi, viszont biztosan szüksége van orvosi segítségre ahhoz, hogy ezt le tudja küzdeni. Ugyanez igaz arra is, ha a nő képtelen a kielégülésre. Egy szexuálpszichológus feltárhatja a problémák okát, és remélhetőleg segít leküzdeni a problémákat.

Szex = orgazmus

Minden azt sugallja, hogy a szex célja az orgazmus. Egy teljesen átlagos, nem korhatáros filmben is ott ér véget a hancúrozás, amikor mindkét fél a csúcsra ér (erre még visszatérünk). Azt meg aztán tényleg szinte felesleges is megemlíteni, hogy a felnőttfilmek világában a látványos ejakuláció jelenteni egy-egy jelenet végén, ami a filmekben szereplő nőkből szinte nagyobb katarzist vált ki, mint a saját orgazmusuk. A filmekből, könyvekből megtanuljuk, hogy a szex vége a férfi (és szerencsés esetben a nő egyidejű) orgazmusa, után jöhet a cigi, a bor, vagy a szunya.

Nos, amennyiben nem úgy állunk neki a dolognak, hogy márpedig ma is megpróbáljuk megmászni a Mount Everestet, hanem inkább úgy, hogy csináljunk valami olyasmit, ami rengeteg élvezetet és örömöt ad, akkor a hirtelen a szex középpontjába nem az orgazmus, hanem az izgalmas felfedezés, az öröm kerül. Lehet, hogy lesz közben orgazmus, de az is lehet, hogy csak csúcstámadás lesz, de abból sok. Nem csak a behatolás szex, a szexben a behatolás és férfi ejakulációja akkor fontos, ha gyermeket szeretnétek, de sokkal örömtelibb, változatosabb és piszkosul jó lehet a szexuális életetek úgy is, ha egyáltalán nem történik behatolás. Az azonos neműek is szuperjó szexuális életnek örülhetnek, anélkül, hogy sor kerülne behatolásra, szóval nézőpontot kell váltani, és nem az orgazmus felől szemlélni a szexet.

Most gyere!

Jövök már, jövök! - egy valamirevaló hollywoodi filmben a párok függetlenül attól, hogy éppen két perce ismerik egymás, vagy bármi más körülménytől, azzal a különleges képességgel rendelkeznek, hogy képesek ugyanabban a pillanatban a csúcsra érni. Nos, a való életben ez nagyjából kivitelezhetetlen, éppen abból kifolyólag, hogy a férfiaknak viszonylag kevés, a nőknek ehhez képest viszont sok és másféle stimulálásra van szükségük, ahhoz, hogy orgazmusuk legyen. Azonban sajnos a média (a romantikus filmek, regények és a pornó ebből a szempontból egy követ fúj) azt próbálja elhitetni velünk, hogy a közösen elért orgazmus az igazi szex. Fenét! El kell fogadnod, hogy ez valószínűleg inkább nem fog menni, mint igen, és azt is, hogy ettől még lehet jó.

Ha gyorsan vége, akkor nyújtani kell az elejét

Előjáték! Maga a megfogalmazás hülyeség persze, mert mihez képest elő? Ez csak akkor értelmezhető, ha a behatolás az igazi, de hát éppen most állapítottuk meg, hogy ezt a nézőpontot kellene meghaladni. Az előjáték már szex, de használjuk most ezt a fogalmat jobb híján. Szóval, ha tudod, hogy a partnered a behatolás után számodra gyorsan eljut a csúcsra, akkor értelemszerűen azt az időt kell nyújtani, ami a behatolás előtt történik, alapesetben is van két-két kezetek és szátok is, amivel nagyon sok izgi dolgot lehet művelni, ami behatolás nélkül is simán orgazmushoz juttathat.

Bosszankodsz, hogy vége?

Oké, túl gyorsan vége van számodra, és mit teszel? Szemrehányóan megjegyzed, hogy "szuper, hát lehet volna hosszabb is", nem szólsz semmit, csak magadban füstölögsz, hogy neked már megint nem volt jó? Ezekkel aztán semmire nem mész, bár még mindig jobbak, mintha eljátszod, hogy neked is jó volt. Állandóan, és tök unalmasan mindig elmondjuk, hogy a szexben milyen fontos a kommunikáció. De tényleg, az ugyanis valóban probléma, ha a partnered gyorsan megy el, de az a nagyobb, ha ő erről nem tud. Szóval, erről beszélnetek kell, de nem akkor, amikor már mindegy, és pláne nem úgy, hogy a másikban bűntudatot keltesz.

Ezzel ugyanis könnyen lehet, hogy egy negatív spirálba kényszeríted, egyre jobban próbál arra koncentrálni, hogy elég sokáig bírja, de ettől csak még kevésbé bírja majd. Tuti, hogy volt olyan, hogy be kellett tanulnod egy verset, leckét, akármit, és bármikor azóta is el tudod hibátlanul mondani, de amikor felszólítottak, akkor sehogy se ment, na valami ilyesmi könnyen történhet a partnereddel, ha eleve szorong, és tudja, hogy könnyen hibázhat, az emberek többsége ilyen helyzet hibázni is szokott, ilyenek vagyunk. Szóval, egyrészt tudnia kell, hogy te nem kaptad meg az eseménytől azt, amire számítottál, de talán nem arra kellene koncentrálni, hogy ő meddig bírja, hanem inkább arra, hogy neked hogyan lehetne jó.

7 túlértékelt dolog a szexben

7 túlértékelt dolog a szexben

Ő elment, és mindennek vége

Térjünk vissza oda, hogy miért is evidens, hogy a szexnek ott van vége, amikor a férfi ejakulál? Miért? Oké, tényleg az orgazmus után elpilledhetnek a férfiak, de tévhit, hogy azonnal álomba zuhannak, lehet, hogy vannak néhány, akik tényleg, de a többség azért mégsem. Szóval, miért törvényszerű, hogy a férfi orgazmusával vége van a bulinak. Itt egy újabb szerencsétlen kifejezés: utójáték! Szóval, miután elélvez, miért kell legördülnie a függönynek, igazából, ha már a pénisze bevethető, még mindig rengeteg lehetősége van, hogy eljuttasson csúcsra, vagy legalábbis segédkezzen benne. Merd jelezni, hogy bár ő elment, de a dolognak még nincs vége.

Mindig csak a szex

A párok meglepően nagy százalékánál úgy áll a dolog, hogy a szexuális aktus szinte az egyetlen helyzet, amikor intim testi közelségbe kerülnek egymással. Nem vagyunk egyformák könnyen lehet, hogy valaki úgyis igazán szerethet valakit, ha ezt testi kontaktus formájában nem fejezi ki túl gyakran. Azonban a szexuális együttlét minősége nagyban függ attól, hogy a felek mennyire képesek átadni magukat az intim helyzetekben, mennyire érzik komfortosan magukat. Ehhez bizalomra van szükség, és önmagunk, valamint a partnerünk ismeretére. Ahhoz, hogy megismerjük a másik reakcióját, testét, azt hogy mi az, ami jóleső érzést okoz neki, mi nyugtatja, mi zavarja, ahhoz szükség van az ölelésekre, a simogatásokra, a szexuális szándék nélkül testi kontaktusokra, a közös fürdésre, táncra, és arra, hogy a másik testét ne csak akkor lássuk például meztelenül, amikor szexre kerül a sor. Az aktuson kívüli testi kontaktusokból rendkívül sokat tanulhat a pár mindkét tagja a másikról és akár saját magáról is, ez például megkönnyítheti azt, hogy szex közben könnyebben egymásra hangolódjanak, hogy megismerjék a másik testének a jelzéseit, ami végső soron oda vezethet, hogy a párok megtalálják a számukra (mindkettőjük számára) legideálisabb tempót a szexben.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője