Mire jó a magnézium? 5 dolog, amit tudnod

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Gondoltad volna, hogy már egyetlen ásványi anyag is segíthet abban, hogy több energiád legyen, tisztábbnak érezd a bőröd és kevésbé legyél stresszes? Nos, a magnézium mindegyikben a segítségedre lehet. Ennek ellenére szomorú tény, hogy világszerte az emberek 80%-a mégis magnéziumhiányban szenved, pedig sok szempontból fontos, hogy mindenki biztosítsa a szervezete számára szükséges magnézium-bevitelt.

Mire jó a magnézium?
Mire jó a magnézium?
Fotó: Gettyimages.com

De, mire jó a magnézium?

1. Mit csinál a magnézium?

A magnézium a test több mint 300 kémiai reakciójában vesz részt; energiát szolgáltat, hozzájárul a sejtek egészségéhez, szabályozza a vérnyomást, és a csontok, valamint az izmok erejét is fokozza. A stressz, a koffein, a cukor, az alkohol, a fogamzásgátló tabletták és bizonyos antibiotikumok is csökkenthetik a magnéziumszintet a szervezetedben, tehát ha bármelyikben érintett vagy, érdemes fokozottan ügyelned a magnézium-bevitelre.

2. Honnan szerezhető be egyszerűen?

Szerte a világon a jura időszakban kiszáradt tavakból és tengerekből kerülnek kibányászásra különböző magnéziumfajták. A legkönnyebben orvos által felírt recept útján vagy magnéziumban gazdag ételekkel például spenóttal, sóskával, dióval vagy szójababbal töltheted fel a magnéziumraktáraidat.

Ezek a vitaminok segítenek, hogy erős maradjon az immunrendszered

Ezek a vitaminok segítenek, hogy erős maradjon az immunrendszered



3. Mi a leghatékonyabb módja a bevitelnek?

A magnézium felszívódása a bőrön keresztül a leghatékonyabb. Használhatsz magnéziumolajat, magnézium tartalmú spray-ket vagy Epsom sót (magnézium-szulfátot). A magnéziumolajak különösen jók akkor, ha izomfájdalmaid vannak, és a fájó területet óvatos mozdulatokkal bekened. Ha pedig a bőrödre fürdő- vagy testkefével viszed fel a magnéziumos folyadékot, akkor serkentheted a pórusok megnyitását, és sokkal könnyebbnek fogod érezni az érintett felületet.

4. Miért jó, ha edzés után viszel be magnéziumot a szervezetedbe?

A magnézium ellazítja az izmokat, és nagyon jól kivonja a szervezetedből a méreganyagokat, ezáltal pedig edzés közben is több energiád lesz. A testedben lezajló energiaátalakítás miatt viszont edzés közben sok energiát használsz fel, így fontos, hogy edzés után is gondoskodj valamilyen magnézium-bevitelről, például az is jó, ha eszel néhány szem olajos magvat.

5. Hogyan befolyásolja az alvást?

Világszerte az emberek több mint egyharmada szenved álmatlanságban, a magnézium azonban ezen a panaszon is segíthet. Ha stresszes vagy, akkor emelkedik a testedben lévő kortizol szintje, és nehezebben tudsz aludni. A magnézium viszont csökkenti a kortizol szintjét, nem mellesleg általánosságban is pozitív hatása van az álmatlanság gyakori felelőseire, a depresszióra és a hangulatingadozásra.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Rihanna egy életre megbánta, hogy meztelenruhát vett fel, és el is mondja, miért

Rihanna egy életre megbánta, hogy meztelenruhát vett fel, és el is mondja, miért

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője