A fogyás és egészség titka: MAGNÉZNIUM

2018.augusztus.25.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha súlycsökkenésről van szó, nincs az a csodaszer vagy eljárás, ami pillanatok alatt levarázsolja a zsírfelesleget és átalakítja a testedet. A tartós fogyás életmódváltással érhető el, beleértve az étkezési szokásokat, a rendszeres testezést, az alvást és a stressz kezelését.

A fogyás és egészség titka: MAGNÉZNIUM
Fotó: Shutterstock

Ha mégis szeretnél esélyt adni annak, hogy kipróbálj egy egyszerű fogyástippet, vagy szimplán fontos az egészséged, akkor a magnéziumban gazdag étkezést ajánljuk!

Több energia, kitartóbb edzés

A magnéziumban gazdag ételek fontos részét képezik a keto diétának, de más fogyókúrás módszereknél is elősegítheti a súlyvesztést. Nem arról van szó, hogy a magnézium önmagában mágikus csodaszer a fogyáshoz, de növelheti a teljesítőképességedet.
"A magnéziumbevitel nem segít a fogyásban, de ha hiányzik a szervezetedből, máris azt fogod érezni, hogy alacsonyabb intenzitással vágsz bele mindenbe és kevesebb az energiád" - jegyezte meg Scott Keatley dietetikus. Hozzátette, bár a legtöbb ember elegendő magnéziumot nyer az általa elfogyasztott ételekből, de ha magnéziumhiányos, az egy egyszerű vérvétellel hamar kiderül.
"A megfelelő mennyiségű magnézium fontos, mert energiát termel, szabályozza a vércukorszintet és kémiai reakciókat vált ki a szervezetben." - magyarázta, hozzátéve, hogy a legtöbb ember szervezete 300-400 mg magnéziumot igényel naponta, az aktív sportolóknál ez a mennyiség 500-800 mg.

Fotó: giphy

Jobb alvás és kevesebb stressz

Az egyik legfontosabb tényező, amit a fogyni vágyó emberek gyakran elfelednek, a kiegyensúlyozott alvás és a stressz kezelése. Az alváshiány és a rendszeres stressz növelheti a kortizolt, azaz a stresszhormont, ami teret enged a zsírraktározásnak, különösen a hasnál.
Chandler Ray dietetikai genetikus elmondása szerint a magnézium önmagában nem segíti elő a fogyást, de közvetve hozzájárul.
"A magnézium segít a stressz csökkentésében és az alvásminőség javításában, ezek pedig befolyásolják a testsúlyt és az általános egészségi állapotot" - magyarázta.

Fotó: giphy

Segíthet kezelni az inzulinrezisztenciát


Egy 2013-as tanulmány megállapította, hogy a megnövelt magnéziumbevitel javítja az inzulinrezisztenciát a metabolikus szindrómában szenvedőknél. Az inzulinrezisztencia hozzájárul a túlzott zsírraktározáshoz, különösen a has területén, így az inzulinrezisztencia elleni küzdelem súlycsökkenéshez vezethet.
Ez a kutatás azonban a táplálékforrásokból származó magnéziumforrásokat vizsgálta, nem pedig a kiegészítőket mondta Suzanne Dixon dietetikus és epidemiológus. Nem vizsgálták meg az ok-okozatot, hiszen elsősorban nem a fogyás kérdéskörére koncentráltak.

Hogy mi? Tényleg cukorbetegséget okozhat a gluténmentes diéta?

Hogy mi? Tényleg cukorbetegséget okozhat a gluténmentes diéta?

Nem utolsó sorban: a magnézium alapvető fontosságú a szervezeted egészségéért

Összegezve, a megfelelő mennyiségű napi magnéziumbevitel elengedhetetlen a szervezet kiegyensúlyozott működése szempontjából.
A magnézium több mint 300 biokémiai folyamatban vesz részt a szervezetben, ezért fontos az egészség megőrzése érdekében - mondta Chandler Ray. Szerepet játszik a megfelelő szívritmusban, az energiaterminizmusban, a glükóz anyagcserében, a csontképződésben, az izmok állapotában és a hangulatszabályozásban. Ha hiányzik a magnézium, akkor előjönnek a negatív mellékhatások (azaz letargia, a hormonegyensúly hiánya, inzulinrezisztencia), megakadályozhatja a testsúlycsökkentést.
Fontos, hogy megfelelő élelmiszerforrásokból biztosítsd a szervezeted számára a magnéziumbevitelt, de ha aggódsz amiatt, hogy kevés mennyiséget viszel be, kipróbálhatsz étrend-kiegészítő magnéziumot is.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője