Egyre több magyar énekes dönt a műtét mellett

2019.április.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ahhoz, hogy egy énekes színpadra álljon sok ezer ember előtt, bőven kell magabiztosság. Ennek persze sok összetevője van, és csak egyik az érzékszervek kiváló működése. Egyre több előadó ismeri fel, hogy a szemüveg vagy a kontaktlencse sosem lesz olyan megbízható és kényelmes, mint saját szemük élessége. A Sasszemklinikán sorra kapják vissza egykori látásélességüket a hazai sztárok, sőt, még annál is jobbat.

Lola: "Kész csoda volt"

"Pápaszemes voltam, fogszabályzós, ráadásul kisebb a többieknél. Szóval kemény gyerekkorom volt" – mondja Lola, akit tizenhét évesen ismert meg az ország " Hallja meg a világ " című dalával, és azóta is sokak kedvence. A szemüveg után kontaktlencsére váltott, de az sem volt az igazi. "Koncerteztem, fesztiválokra jártam vele, és a por nem tett jót neki. Aztán ott volt a macera: reggel betenni, este kivenni, utazásokon nincsenek meg a megfelelő higiénés körülmények… arról nem beszélve, hogy mennyi pénzt felemészt."

Így amikor először lehetett hallani lézeres szemműtétekről itthon, ő is elgondolkodott. "Egy ideig tartottam tőle, de aztán arra gondoltam, hogy ez már rutineljárásnak számít, és annyi mindenkinek sikerült! Megbízható klinikához fordultam. És milyen jó döntés volt!"

Ennek ellenére 2017 elején, amikor eljött a nagy nap, Lola szinte remegve indult a Sasszemkezelésre. "Mindenki félti a szemét, de tizenöt perc az egész, ami – ha meggondoljuk – semmi egy élethez képest."


Kattints a videóra: Lola is a Sasszemklinikát választotta


Párja csak azt látta, hogy Lola sírva jön ki a szobából, azt hitte, baj történt. Pedig örömkönnyekről volt szó. Kész csoda volt – meséli az énekes. Kinéztem a klinika ablakán, és láttam, milyen autó megy az utcán. Már aznap sorozatokat néztem, és olvastam az új szememmel. Két hét múlva pedig már színpadon énekeltem.

Mivel Lola beavatkozás előtti dioptriája elég erős volt (-6-os), nála igazán látványos volt a különbség. Kinyílt a világ, egyszerűen minden más így! Gyakran megyek át az Erzsébet-hídon, és persze korábban is láttam, hogy ott a hegy a szoborral, de most látom a részleteket is, az embereket rajta, a madarakat… sőt, előadóként is jobb lettem, sokkal magabiztosabb vagyok a színpadon.

Lola látását azóta 125%-osra mérték be a kontrollon. "Bárszéken ülve is el tudom olvasni a földre tett dalszöveget" – meséli nevetve.

Carp-E: "Sokkal jobban tartottam az egésztől, mint kellett volna"

Év együttese-díj, négy album, több tízmilliós letöltések… immár tizenhárom éve működik a Children of Distance hip-hop csapat. Ha az énekes Ács Róbertet, azaz Carp-E-t nézzük a színpadon, nem is gondolnánk, hogy nemrég -8 dioptriás szemüveget viselt. "Ha bementem valahová, mindig bepárásodtak a lencsék – meséli. Ha elindultam, mindig figyelni kellett, hogy nálam legyen a szemüveg. Rengeteg eltört vagy elveszett… volt, hogy ráültem vagy épp nem találtam meg. A színpadon sokat mozgunk, megizzadunk, mindig lecsúszott, igazgatni kellett. Kész tortúra… Ez aztán csak fokozódott, amikor a kislányom megszületett. Számtalanszor levette, leverte a szemüvegemet. Ha éjszaka felkeltem a sírására, nem volt idő megkeresni... Úgy éreztem, egy gyerekkel sokkal kényelmesebb lenne az élet, ha nem kellene szemüveget hordanom."

Szemésze tanácsára Robi rászánta magát egyhttps://sasszemklinika.hu/lezeres-szemmutet-kezelesek/?bnc=PRcikkplayer2019aprilis> látásjavító műtétre

Kattints a videóra: Carp-E a Sasszemklinikát választotta

Robi azt mondja, mikor kijött, még kicsit olyan volt, mintha víz alatt lenne, de már akkor sokkal jobban látott, másnapra pedig még jobb lett a helyzet. Felkeltem, körülnéztem, és minden szuper volt. Az első kontrollon 125%-os látásélességet mértek. Éles lett a világ, minden megváltozott. Teljesen más szemüveg nélkül sportolni, és a kislányommal is minden könnyebb. Persze még hetekig nyúltam a szemüvegemért, és igazgattam az orromon a színpadon…

Lábas Viki: "Minden fájdalom nélkül"

Veled minden, Eső, https://www.youtube.com/watch?v=zFbIQnqz6h4>Nem voltál jó#8230;

Viki azok közé tartozik, akik egyáltalán nem féltek a beavatkozástól. "Bementem, jött egy kis csepegtetés, és negyedóra múlva meg is volt, minden fájdalom nélkül. Pár óra múlva pedig a ködből látás lett. Nagy élmény volt. Egy új életet ad az, ha már reggel úgy kelsz fel, hogy látsz, nem csak tapogatózol!"


Viki mindössze egy kis fényérzékenységet érzett pár napig, de két nap múlva már síelt a zenekarral. Azóta még a hátsó sorokat is látom!.

Az énekesnő azóta is élesebben lát, mint azelőtt, lencsével. "Valahogy teljesen más érzés, amikor nem egy eszközzel lát élesen az ember, hanem a saját szemével…"

Most érdemes ingyenes szemvizsgálatra jelentkezned, hogy már sasszeműként kezdd a nyarat! www.sasszemklinika.hu

A Sasszemklinikán - Magyarország legnagyobb lézerklinikáján - huszonkét éve végzik az ún. Sasszemkezelést, három csúcstechnológiájú lézerrel. Immár 100.000 beavatkozáson vannak túl. A kezelés után látásélességünk akár a veleszületett éles látás 100%-os szintjét is felülmúlhatja. Jelentkezz ingyenes alkalmassági vizsgálatra: sasszemklinika.hu

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez tényleg Meghan Markle? Még sosem láttuk ilyen ruhában!

Ez tényleg Meghan Markle? Még sosem láttuk ilyen ruhában!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője