Ez okozza a mell alatti izzadást, de van megoldás ellene

2018.szeptember.1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha a nyárra gondolunk, biztos, hogy mindenkinek sok kellemes élmény ugrik be! Egy pohár rosé az esti naplementében, a hatalmas felfújható flamingó a víz felszínén, a kellemes esti séták a csillagok alatt… Azonban a legmelegebb évszak nem csak csupa móka és kacagás, és van egy dolog, amit egyik nő se tud elkerülni, ez pedig a ruhánkon megjelenő mosolygó fejecske, vagy más néven a mell alatti izzadás.

Ez okozza a mell alatti izzadást, de van megoldás ellene
Fotó: giphy

A jelenség a nyár természetes velejárója, így sajnos bármikor megjelenhet, amikor kicsit is kimelegszel, sok kellemetlen pillanatot előidézve ezzel. De vajon miért is történik ez, és mit lehet tenni ellene?

Mi az oka a mell alatti izzadásnak?


A mellek gyönyörűek tudnak lenni, de nem akkor, amikor az a bizonyos szmájli megjelenik a felsőnkön, elrontva ezzel az egész outfitet és a hangulatunkat is.

"Amikor a bőr bőrrel érintkezik, ez akadályozhatja a természetes párolgást, ezzel elősegítve az izzadást és a megnövekedett folyadékvesztést. Ez a mellek területén halmozottan igaz, akár a köztük, akár az alattuk lévő területről van szó."- magyarázza Dr. Anna Guanche, bőrgyógyász és szépségszakértő

A jelenség nemcsak kényelmetlen tud lenni, de az érintett bőrfelületek kidörzsölődésével is járhat, ami akár fájdalmat is okozhat, mondja Dr. Michele Green, bőrgyógyász. Az orvos szerint az erős izzadáshoz a hormonjaidnak is köze lehet, így ha erősödik a probléma, esetleg valamilyen furcsa szaga van a távozó nedvességnek, mindenképp keresd fel az orvosodat.

Hogyan előzhető meg?

Dr. Green szerint az egyik legjobb megoldás, ha egy tökéletesen passzoló melltartót viselünk a legmelegebb napokon, mely egy sokkal komfortosabb érzést nyújt. Emellett azt ajánlja, hogy amennyire ez lehetséges, mindig próbáljuk meg felitatni a felesleges nedvességet az érintett területeken.
A különböző, speciális dezodorok, krémek vagy púderek szintén segíthetnek a probléma megelőzésében. A legjobb dezodor ebben az esetben a krémes állagú, semmiképp sem a géles.

Ha megijednél, hogy nem kéne alumíniummal rendelkező deót használni a melled környékén, megnyugodhatsz, ugyanis a National Cancer Institue szerint semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá az összefüggést az alumíniumos dezodorok és a rák kialakulása között. De a nedvességet felszívó púderek is jó megoldást jelenthetnek a problémára.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője